Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu nebyla jste některá vyšetřovaná při menstruaci nevím jak se mám chovat kam dát potřebu a tak, Nejsem z toho nadšená ale už 4 týden krvácím a je potřeba vše vyšetřit.
Do kabinky sáček " na potřebu" a otřít vlhčenými ubrousky..? Víc bych asi neřešila oni jsou doktoři zvyklí.. Ale chápu obavy…
Ať to dobře dopadne..
Moc děkuji za radu, ale co když pak ze mne poteče krev jsem z toho hodně špatná vím, že jsou zvyklý ale nějak já to nemohu pobrat
@curynka
pred prohlidkou bych si vymenila na toalete vlozku, pouzila ubrousky na otreni, dala si cistou vlozku a sla do ordinace, tam se pak pred prohlidkou vysvlekla, ne v kabince, dr to pochoppi a po prohlidce znovu oblekla, at nejsi nervozni, ze nemas vlozku a krvacis, jinak ja jsem to zazila pri revizi, to jsem taky krvacela, doma jsem se umyla, dala vlozku, na toalete se pred prohlidkou vymenila vlozku a sla pak do ordinace v kalhotkach s vlozkou, dr mi rikala, ze jsou zvykli na horsi veci, kdyz jsem se ji omlouvala, ze jsem musela uz na toaletu.
@curynka píše:
Prosím o radu nebyla jste některá vyšetřovaná při menstruaci nevím jak se mám chovat kam dát potřebu a tak, Nejsem z toho nadšená ale už 4 týden krvácím a je potřeba vše vyšetřit.
po prvním synovi mě také vyšetřovali při krvácení, normálně do kabinky, otřít, vzít čistou vložku a jít do ordinace, však dr chápe, že když jdeš s krvácením, tak si to těžko na 5 minut zastavíš
neboj, jsou zvyklý ![]()
Když to poteče, odteče to pod křeslo do takové misky a doktor/ka ti dá třeba buničinu na otření, až se budeš zvedat. Ale to tak neteče, ne? ![]()
@curynka
Tak si ještě před tím řekni dr o vložku nebo si tam drž papírový kapesník
? Mívají tam hned vedle koš, tak ji vyhodíš, než polezeš nahoru…
Nebude to tak hrozný, neboj ![]()
Byla jsem na vyšetření v šestinedělí, zahnisal mi steh, samozřejmě mi ještě odcházely očistky. Po ošetření mi sestra sama podala vložku když jsem odcházela do kabinky se obléct. Nebo si vem aspoň intimku do ruky a v kabince si nachyrtej normálně vložku.
Držím palce ať je vše v pořádku
Zrovna nedávno jsem taky musela jít na prohlídku při krvácení
No, pocit nic moc… jak píšou holky-otřít se, vzít si čistou vložku. Víc udělat nejde!
Já jak jsem rozhodila na koze nohy, tak vystříkla krev-na zem
No, bylo mi všelijak, rudá až na zadku. Ale doktorka to vzala v pohodě, ještě mi udělala utz. No doufám, že už se mi to víckrát nestane. Naštěstí mi ale léky od ní zabraly a to je to hlavní, ne??
Takové situace někdy nastanou, vezmi si vložku do ruky, nejlíp nějakou nelepící, aby se ti na tu ruku nepřilepila. A přidržuj ji, když budeš kráčet tam a zpátky. Neboj, nejsi sama.
Moc děkuji za radu hodně mi to tu pomohlo jsem takový posera nejdřím 3 měsíce nebyla ms a ted zase nejde zastavit. Doufám že to nebude pokračovat dál a nebudu muset na nějaký zákrok.
@Anonymní píše:
Zrovna nedávno jsem taky musela jít na prohlídku při krváceníNo, pocit nic moc… jak píšou holky-otřít se, vzít si čistou vložku. Víc udělat nejde!
Já jak jsem rozhodila na koze nohy, tak vystříkla krev-na zemNo, bylo mi všelijak, rudá až na zadku. Ale doktorka to vzala v pohodě, ještě mi udělala utz. No doufám, že už se mi to víckrát nestane. Naštěstí mi ale léky od ní zabraly a to je to hlavní, ne??
Když jsem krvácela, tak jsem si kalhotky svlékla normálně až před lehátkem nebo před kozou a vzala i s vložkou do ruky. Neboj, oni jsou zvyklí fakt na všechno a to mluvím i z pohledu zdravotníka. Nemusíš mít obavy. ![]()
Jinou radu nez holky ti nedam, jen na uklidneni, fakt to neres, jsou zvykli. Chodi k porodum a ja kdyz jsem.se 2 hodiny po porodu „stehovala“ z porodniho salu na sestinedeli a sla do sprchy, tak jsem myslela, ze se hambou propadnu. Cela zem od krve, cele kreslo, na nem spinave prosteradla, na zemi uz to bylo i rozslapane po tech jinych lidech a me teklo po nohach… no des, jsem se hrozne omlouvala sestricce i uklizecce, ktera tam sla uklizet a mijela me ve dverich a obe me uklidnovaly, at se neomlouvam a ze to byva mnohem horsi a je to jejich prace.