Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, mate nekdo nejaky tip, co vam nejvice pomohlo se zbavit/zmirnit jizvu? Ja jsem chodila na laser, nezabralo. Pak mi pomohl docela sipkovy olej, ale zajima me, zda nemate vic rad a tipu?
DEKUJI MOC ![]()
No mě by zajímalo jestli se dá nějak „schovat“ jizva po nástřihu. Nebo zanikne trošku časem?
Záleží na tom jak stara jizva je. Pokud „cerstva“ pracuje se s ni snaz nez s jiz dlouhodobe zahojenou… jinak masaze, konopna tinktura, intisan…
@Halibar záleží jak dlouho po porodu máš. Já teďka 4,5r po porodu ji najdu spíš jen proto že vím kde byla. Doktor na kontrole po 6nedělí ji skoro přehlédl. Mám ještě jizvu na zádech a ta je vidět hodně. Nástřih se zahojil pěkně a rychle, tohle bylo horší, i proto že je tam jiná kůže, silnější. Taky jsem zkoušela laser, 2 měsíce po zákroku, ale nic moc efekt.
Aha tak to ja jsem dva mesice po porodu. Nejak extra videt neni. Jen me zajimalo, jaky to ma prubeh a co mam cekat ![]()
@Halibar rok po porodu jizva nebyla vidět, pokud se někdo vyloženě nesoustředil ji hledat.
Ze začátku jsem měla jizvu po cs hroznou i přes všechnu peci, teď po 4 letech je fakt nepatrna.. každej má jiný hojení ![]()
@Halibar Hm, tak jizvu po nastrihu budu mit taky, mam tyden po porodu… Mne se jednalo o jizvu po piercingu v pupiku…
@Sonreir píše:
Záleží na tom jak stara jizva je. Pokud „cerstva“ pracuje se s ni snaz nez s jiz dlouhodobe zahojenou… jinak masaze, konopna tinktura, intisan…
Jizva po piercingu v pupiku, mam tyden po porodu… Trosku vypada lepe nez behem tehotenstvi, pomalicku se zatahuje, ale stejne je ta kuze napnuta a zacervenala… ![]()
@sagittarius toz tu byych promazavala tou tinkturou. Je to maly zazrak, me pomohla hodne.
@sagittarius jojo.. my bud nakládáme do alpy nebo do domaci slivovice. Ta z te slivovice je mnohem lepsi. Mamce hodne i pomohla po operacnim zakroku vicek, ze i dr pri kontrole hledel, jak je mozne, ze mati je bez otoku, modrin a temer zhojena
. Ja mazu sve jizvy a nebo modriny sobe a male a ty okamzite mizi…
. Jedine co bych vytkla je, ze mi to smrdi no..
Teď už je na to pozdě, ale mně doktor říkal, abych si ji po operaci potírala husím sádlem ![]()
@Luciferka666 Tez dobry tip, ale nevim kde sehnat husi sadlo ![]()