Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěl bych poprosit, jestli opravdu už někdo, kdo se opravdu už zbavil hryzce, ať už jakýmkoliv způsobem, by byl ochotný se podělit o své zkušenosti. K nám lezou od sousedů, kteří tam mají skládku, ať už sutě nebo bioodpadu, prostě vše, a všechny nory směřují tam. My jsme vyzkoušeli snad vše. Od nástrah chemických i mechanických odpuzovačů, plašiček (rádius prý až 60m),srsti psů do nor a jiné. Přesto stále přicházíme o stromy, které sotva začnou rodit, tak jsou pryč. Jelikož máme psy, tak musíme být také obezřetní ohledně nástrah. Předem děkujeme za každou radu, která má šanci pomoci.
Máme na zahradě kamerunské ovce a velkého těžkého psa, takže pořád nějaké dupání - hryzec naprosto v klídečku…jedno léto už nám došly nervy (našli jsme další okousané stromy i přes zasazeni do sítě) a manžel dotáhl věž, otočil bedny do země a od rána do večera týden v kuse hrál rockmax…musím uznat, že se většina přesunula jinam…
Na stromky nám pomohlo sázet je do země obalené králičím pletivem (jakože ten kořenový systém a pohlídat, aby se tam nemohl dostat ani vrchem) a stromky drží. Předloni jsem zasadila fík, na fígl jsem zapomněla a za dva měsíce bylo po fíku…
Jedině sázet stromky v pletivu. Měli jsme zahradu u potoka a jeden rok udělali že stromků holé kuly bez kořenů. Z plasicek měli leda srandu.
Souhlasim s vyse uvedenym. U nas kocouri zlikvidovali hryzce, ktery dost podhryzal starou jablon, je otazkou zda prezije. Nepomahalo nic, bydlime u reky, vratil se divocejsi kocour z tahu a je po hryzci. Rano me vylekal na trave. Hryzec nozkama na strane, ne kocour, ten spokojene sedel u misky s zradlem:D
ahoj prosím o radu jak na potvoru v zemi? Máme kolem plotu takové vyboulené cestičky - jako krtek hromádka ale cestička - občas někde nějaká díra. Máte prosím radu jak se toho tvorečka zbavit, než mi zničí úrodu stromy apod,? děkuju