Jak se může stát, že někdo nemá těhotenskou průkazku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7065
15.2.14 17:21
@Saricat píše:
Myslím, že si jí třeba chce nechat. Mě teda pěkně štve, že mi jí sebrali u porodu :,(

Nechat si jí maminy přeci nemůžou né? Jedině nakopírovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Majinka7 píše:
@terinka4444 Já rodila doma a prostě v tom fofru jsem si ji do tašky nestihla šoupnout, zjistila jsem to až po převozu v porodnici :jazyk: i takové věci se občas stanou :zed: asi jsem nezodpovědná, ale chtěla bych vidět nějakou z vás, jak hledáte průkazku při kontrakcích :lol:

to je jiná, šlo mi o to, a bála jsem se zeptat vedle v diskuzi, abych nebyla za slepici, stejně mi to Berry nandala, je borec, že někdo dopředu plánuje porod bez průkazky, tudíž ji jako vůbec nemá, ne jen ji zapomněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967

@-Evka- pokud to ale nenapsala v úvodním příspěvku. Nebo respektive, pokud napsala to co napsala, tak se daly spekulace čekat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.2.14 17:22

@terinka4444 Když někdo nechodí k dr… :nevim: Takový případ jsem viděla na vlastní bulvy. Jako nejsem fanda utz každý týden, ale nejít na gyndu vůbec - to mi OK nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81496
@terinka4444 píše:
to je jiná, šlo mi o to, a bála jsem se zeptat vedle v diskuzi, abych nebyla za slepici, stejně mi to Berry nandala, je borec, že někdo dopředu plánuje porod bez průkazky, tudíž ji jako vůbec nemá, ne jen ji zapomněl.

důležité je ty informace někde mít. at už v hlavě nebo na papíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@-Evka- píše: Řekla bych, že to z příspěvku v minulé diskusi je patrné. Je v zahraničí a chce rodit v ČR. Kdyby rodila dříve, nestihne prohlídku u českého gynekologa, takže ani žádnou průkazku mít nebude.

to tam dodala, až jsem založila diskuzi, první, která se odvážila zeptat, byla hned setřena, tak ě to zajímalo, tak jsem si založila svou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
15.2.14 17:23

@Lette Spekulace se daly čekat, ale ještě před vysvětlením jsem myslela na obě možné varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
15.2.14 17:23

@terinka4444 taky mě napadlo, že by ji třeba neměla, ale v dnešní době? no tak jsem jí odpověděla na dotaz, že rodit bez průkazky může, ale pak ji nejspíše musí dodat, třeba druhý den. Nenapadlo mě, že by ji neměla vůbec, to v zahraničí nic takového těhotné nemají? bych se divila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
15.2.14 17:24

:pankac: :pankac: :pankac: Hlásím se, jsem ta setřená, ale logicky jsem byla zvědavá. Protože si myslím, že v Čechách bereme průkazku automaticky, kdežto v cizině né!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
15.2.14 17:25

Já když přijdu domů od doktora, tak si vyklidím kabelku do šuplíku a klidně bych jí tam mohla i pak zapomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465

Jedna naše známá nechodila na kontroly, přišla vlastně až do porodnice… Takže třeba tak :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Jannys píše: :pankac: :pankac: :pankac: Hlásím se, jsem ta setřená, ale logicky jsem byla zvědavá. Protože si myslím, že v Čechách bereme průkazku automaticky, kdežto v cizině né!

já znám jen české a německé těhotné a ty ji mají. Dobře, ale ostatní bez průkazky mají tedy nějaké lékařské zprávy secvaknuté ne? I cizinci, kdyby se cokoliv dělo, aby doktor mohl kouknout na předchozí vyšetření :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065

@Saricat Taky jsem jí chtěla, ale u nás v nemocnici mají určené misto, kde průkazky uschovávají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.2.14 17:26
@SussieS píše:
Jedna naše známá nechodila na kontroly, přišla vlastně až do porodnice… Takže třeba tak :nevim: :zed:

je pravda, že pak nemá nárok na mateřskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
15.2.14 17:26

@terinka4444 No to mi hlava nějak nebere. Vždy by měl být záznam at je to o čemkoliv příjde mi to automatické :think: a v těhotenství ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková