Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Saricat píše:
Myslím, že si jí třeba chce nechat. Mě teda pěkně štve, že mi jí sebrali u porodu
Nechat si jí maminy přeci nemůžou né? Jedině nakopírovat ![]()
@Majinka7 píše:
@terinka4444 Já rodila doma a prostě v tom fofru jsem si ji do tašky nestihla šoupnout, zjistila jsem to až po převozu v porodnicii takové věci se občas stanou
asi jsem nezodpovědná, ale chtěla bych vidět nějakou z vás, jak hledáte průkazku při kontrakcích
to je jiná, šlo mi o to, a bála jsem se zeptat vedle v diskuzi, abych nebyla za slepici, stejně mi to Berry nandala, je borec, že někdo dopředu plánuje porod bez průkazky, tudíž ji jako vůbec nemá, ne jen ji zapomněl.
@-Evka- pokud to ale nenapsala v úvodním příspěvku. Nebo respektive, pokud napsala to co napsala, tak se daly spekulace čekat. ![]()
@terinka4444 Když někdo nechodí k dr…
Takový případ jsem viděla na vlastní bulvy. Jako nejsem fanda utz každý týden, ale nejít na gyndu vůbec - to mi OK nepřijde.
@terinka4444 píše:
to je jiná, šlo mi o to, a bála jsem se zeptat vedle v diskuzi, abych nebyla za slepici, stejně mi to Berry nandala, je borec, že někdo dopředu plánuje porod bez průkazky, tudíž ji jako vůbec nemá, ne jen ji zapomněl.
důležité je ty informace někde mít. at už v hlavě nebo na papíře.
@-Evka- píše: Řekla bych, že to z příspěvku v minulé diskusi je patrné. Je v zahraničí a chce rodit v ČR. Kdyby rodila dříve, nestihne prohlídku u českého gynekologa, takže ani žádnou průkazku mít nebude.
to tam dodala, až jsem založila diskuzi, první, která se odvážila zeptat, byla hned setřena, tak ě to zajímalo, tak jsem si založila svou.
@Lette Spekulace se daly čekat, ale ještě před vysvětlením jsem myslela na obě možné varianty.
@terinka4444 taky mě napadlo, že by ji třeba neměla, ale v dnešní době? no tak jsem jí odpověděla na dotaz, že rodit bez průkazky může, ale pak ji nejspíše musí dodat, třeba druhý den. Nenapadlo mě, že by ji neměla vůbec, to v zahraničí nic takového těhotné nemají? bych se divila ![]()
Hlásím se, jsem ta setřená, ale logicky jsem byla zvědavá. Protože si myslím, že v Čechách bereme průkazku automaticky, kdežto v cizině né!
Já když přijdu domů od doktora, tak si vyklidím kabelku do šuplíku a klidně bych jí tam mohla i pak zapomenout.
Jedna naše známá nechodila na kontroly, přišla vlastně až do porodnice… Takže třeba tak
![]()
@Jannys píše:![]()
![]()
Hlásím se, jsem ta setřená, ale logicky jsem byla zvědavá. Protože si myslím, že v Čechách bereme průkazku automaticky, kdežto v cizině né!
já znám jen české a německé těhotné a ty ji mají. Dobře, ale ostatní bez průkazky mají tedy nějaké lékařské zprávy secvaknuté ne? I cizinci, kdyby se cokoliv dělo, aby doktor mohl kouknout na předchozí vyšetření ![]()
@Saricat Taky jsem jí chtěla, ale u nás v nemocnici mají určené misto, kde průkazky uschovávají ![]()
@SussieS píše:
Jedna naše známá nechodila na kontroly, přišla vlastně až do porodnice… Takže třeba tak![]()
je pravda, že pak nemá nárok na mateřskou?
@terinka4444 No to mi hlava nějak nebere. Vždy by měl být záznam at je to o čemkoliv příjde mi to automatické
a v těhotenství ještě víc.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.