Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak azbuku by vetsina doktoru jeste prelouskala, aspon ti starsi
no zajimalo by me v jake je slecna zemi ![]()
@wobludka samozřejmě se nemůžou házet všechny do jednoho pytle, mám jednu známou a to je super ženská(taky romka) ale bohužel, tohle je pro některé stále typické, ale třeba už né v takové míře jako kdysi
@terinka4444 píše:
Neříkají doktoři už v poradně na začátku těhotenství, že bez průkazky ani krok?
Jen mě to zajímá.
Spíš nejde o to, že jí někdo zapomněl, ale že jí jako vůbec nemá.
Tak přesně tohle mi říkali na začátku těhotenství v poradně, takže jsem se tím poctivě řídila… ![]()
@Bábi Zlopočasná Kde je tak děsná péče? Já při obou těhotenství měla srdíčko mimina zkontrolované…
Povinná poradna - ta paní, která nechodila, byla se mnou na pokoji v porodnici. Byla u ní sociálka, protože se to bere jako zanedbávání toho mimina nebo co… (zas jsem tak nešpiclovala, ale nešlo neslyšet nic).
Mimochodem… taky tam mimčo nechala a šla domů. Že má doma ještě tříletou a ta moc smutní a hysterčí. Mimino mělo žloutenku a bylo pod světlem.
@Majinka7 píše:
@Fjodorka tak tahle asi vyjednaného pediatra nemělamožná ani neví, jak to v dnešní době funguje. A co vím o jedné tmavší rodině, tak ženský bylo kolem 40 a měla 19 dětí a další na cestě
byla tam nějaká dvojčata, ale opravdu rodila jak na běžícím pásu
Ty jo
pamatovala si aspoň jména?? ![]()
Nečetla jsem tu předchozí diskuzi, takže mi možná unikají souvislosti, ale pamatuju si diskuzi tady, kdy žena téměř na samém konci těhotenství nebyla ani jednou u doktora, protože měla špatné zkušenosti z předchozího porodu(měla už asi 3 leté dítě) a měla z doktorů panický strach - už před tím, ale ty předchozí zkušenosti jí nepřidaly..
Psala, že to na ni najednou dolehlo a neví, co má dělat, chtěla by aspoň nějaká základní vyšetření, že nemá třeba streptokoka atd. Navíc se potřebovala zaregistrovat někam do porodnice. S tím, že by miminko mohlo být i postižené, byla srovnaná..A bála se, jak na ni budou v normálním zdravotnickém zařízení koukat..Nakonec jí tady maminky poradily, ať odjede do porodnice, kde mají zkušenosti s vedením alternativního porodu a ambulantním porodem, tuším, že to byly Hořovice, že tam jí pomůžou..
No a potom psala, že tam byla, nikdo se na ní nekoukal divně, vyšetřovala jí porodní asistentka i lékař, který dělal základní vyšetření, krev, stěry, UTZ a dozvěděla se na poslední chvíli i pohlaví dítěte. Měla dva týdny před porodem..
Prý se ničeho nebála - jakože by měla úzkost a dnes a denně v těhotenství myslela na to, že by se něco mohlo stát(třeba nějaký úraz nebo nehoda) a ona nemá průkazku, žádná vyšetření, žádné údaje o právě probíhajícím těhotenství..Až před tím porodem to na ni dolehlo..Nemocná prý taky nebyla, což je asi logické, že pokud má takový postoj k těhotenství, tak s běžnou rýmou k doktorovi nepůjde..
Já si myslím, že v dnešní době už nehraje těhotenská průkazka a způsob péče v těhotenství roli v nároku na mateřskou..Samozřejmě v případě mateřské musí těhotenství potvrdit lékař, ale nikdo se už nezajímá, jestli k němu chodila celé těhotenství nebo ne(tak to myslím bylo dřív, aby mohla čerpat mateřskou, musela chodit v těhotenství k lékaři, tuším první návštěva do 16.týdne, vyhrabala jsem to v nějaké staré knize pro matky).
Co se týče rodičovského příspěvku, tak ten se uplatňuje až na narozené dítě, to tu všechny víme..
Ad romky, když jsem chodila na monitory s prvním dítětem, tak tam taky právě porodila romka, na chodbě čekala celá její rozvětvená rodina a ptala se, jestli si je po dvou hodinách mohou odvézt i s dítětem..Moc jí to nedoporučovali, že je prvorodička potřebuje přikládat..Tak prý, jestli může jít sama a pro dítě se vrátit ![]()
@S.Ivanka asi ne, ty starší vychovávali ty mladší, denně se snědlo několik bochníků chleba a hlavně bydleli asi ve 2 místnostech, to byl takový malý byteček od města, ale už se odstěhovali nevím kam
@Majinka7 píše:
@garda je to záhadaale taky mě napadla třeba japonština nebo i azbuka, ale pokud mají v té zemi alespon počítače, může se to hodit do překladače ne?
toz taku kacirsku vetu sa neopovazuj ani vyslovit! Pracujem s talianmi a ich anglictina je z prekladaca
kto taku hovadinu ako prekladac vynasiel? Bezne trva dva dni aby sme pochopili ze maju iba zaseknutu tlaciaren a potrebuju ju zrestartovat, kym z prekladaca lezie odinstalovat
![]()
A teraz si predstav ze Ti doktor napise do papierov sam nevie co.
@Poustevnice prosím jak se ten pořad jmenuje přesně? Na youtube to nemůžu najít ![]()
@Pipet píše:
@Bábi Zlopočasná Kde je tak děsná péče? Já při obou těhotenství měla srdíčko mimina zkontrolované…
Povinná poradna - ta paní, která nechodila, byla se mnou na pokoji v porodnici. Byla u ní sociálka, protože se to bere jako zanedbávání toho mimina nebo co… (zas jsem tak nešpiclovala, ale nešlo neslyšet nic).
Mimochodem… taky tam mimčo nechala a šla domů. Že má doma ještě tříletou a ta moc smutní a hysterčí. Mimino mělo žloutenku a bylo pod světlem.
No v Brne… starsia bola „v poriadku“, a tak na UTZ srdiecka nesla. Mladia mala zly screening, a s tym su spojene srdecne vady, tak na UTZ srdiecka sla. Doktor na kardiologii mi vravel ze keby sa rovno pri porode vedelo, ze moze byt problem so srdieckom, tak by mali deti menej komplikacii ako ked sa cuduju co tomu decku je, a kym niekoho vobec napadne skontrolovat aj srdiecko ![]()
@Bábi Zlopočasná no tak mě je to vlastně úplně jedno v jakém jazyce má kdo napsané zprávy od Dr. jen je tu nějaká možnost, když je autorka oné diskuse v koncích a neví jak jinak si to zařídit
a co by jsi jí poradila ty? ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.