Jak se může stát, že někdo nemá těhotenskou průkazku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7065
15.2.14 17:28

@Saricat To ti opravdu neřeknu, ale určitě do ní po předchozí domluvě nahlídnout můžeš né? Je přeci Tvoje! To by jsi se musela už asi zeptat přímo kde jsi rodila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
15.2.14 17:29
@terinka4444 píše:
je pravda, že pak nemá nárok na mateřskou?
Čoveče to netuším, zkusím vyzjistit. Ale když jsem se to dozvěděla, byla jsem v šoku, vypadá normálně a zodpovědně :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.2.14 17:29
@Saricat píše:
@terinka4444 Promiň mi OT :kytka:
@Jannys A nevíš, zda se o ní může po nějaký době zažádat, než jí skartují?

je, klidně OTuj :mrgreen: já nejsem outlocitná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.2.14 17:30

Třeba jen pro údaj, jestli není matka RH- a otec RH+, kdo nechodí k doktoru, nemusí to vědět, spousta lidí, což mě překvapilo, nezná svou krevní skupinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065

@SussieS To máš tak, když na kanálu Discovery TLC je mám pocit 1×-2× týdně program „TĚHOTNÉ A NEVÍ O TOM“
To je masakr!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724

@terinka4444
Se jí nedivím, místo aby jí někdo, kdo s tím má třeba zkušenost nebo má k tomu co říct, že je třeba z oboru, odpověděl, okamžitě se tam na ni sesypaly komentáře, že ji mít přece musí a jak to že ji jako nemá.. :lol: To je tu zvykem, řešit něco, co zakladatele diskuze vůůůbec nezajímá :roll:
Třeba v Anglii je prenatální péče mizivá, skoukne sestra, k doktorovi se jde jen když sestra vyhodnotí, že vidí problém, UZ je párkrát za celé těhotenství.. O UZ srdce nevím, zátěžový test na cukrovku se tam nedělá..a světe div se, i tam se rodí zdravé děti ;)
Já jsem ráda, že je naše zdravotnictví na takové úrovni, vše i něco navíc (prvotrimestrový screening) jsem ráda absolvovala, ale chození k doktorovi a vystavená těhotenská průkazka zdravé dítě nezaručí. A pokud by se nějaká žena rozhodla po doktorech v těhotenství nechodit, bylo by to její právo a rozhodnutí, včetně práva rodit v porodnici i bez průkazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
15.2.14 17:31

Třeba nechodi k doktorovi na komtroly - znam jednu znamou, která nechodila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
15.2.14 17:32

Já ji taky moc často nenosím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.2.14 17:32

@lekarnicka28 tak já abych nebyla drzá a nesesypala se na ní, tak jsem si založila svu diskuzi, abych se dozvěděla, co mě zajímalo. Jestli jako někdo schválně nenavštěvuje v těhotenství poradny a doktory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
15.2.14 17:34

@lekarnicka28 Její právo je podle mě odmítnout některá vyšetření, ale na druhou stranu je zodpovědná za to dítě, takže je dle mého její povinností se přijít alespoň párkrát ukázat :nevim: Nechození na kontroly není právo, ale nezodpovědnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
15.2.14 17:35
@SussieS píše:
Jedna naše známá nechodila na kontroly, přišla vlastně až do porodnice… Takže třeba tak :nevim: :zed:
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
15.2.14 17:35

To je divný ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
15.2.14 17:36
@terinka4444 píše:
je pravda, že pak nemá nárok na mateřskou?

taky jsem nechodila u Timinky. Nárok máš, i kdž ti to dají všechno sežrat, mě v 37 tt odmítly dvě porodnice, rodila jsem pak v Táboře :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
15.2.14 17:37

@terinka4444 a o co vlastně jde?

• Citovat
  • Upravit
27755
15.2.14 17:37

Mě to teda doktorka neříkala, ale stejně jsem jí nosila pořád u sebe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková