Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Saricat To ti opravdu neřeknu, ale určitě do ní po předchozí domluvě nahlídnout můžeš né? Je přeci Tvoje! To by jsi se musela už asi zeptat přímo kde jsi rodila ![]()
@terinka4444 píše:Čoveče to netuším, zkusím vyzjistit. Ale když jsem se to dozvěděla, byla jsem v šoku, vypadá normálně a zodpovědně
je pravda, že pak nemá nárok na mateřskou?
@Saricat píše:
@terinka4444 Promiň mi OT
@Jannys A nevíš, zda se o ní může po nějaký době zažádat, než jí skartují?
je, klidně OTuj
já nejsem outlocitná ![]()
Třeba jen pro údaj, jestli není matka RH- a otec RH+, kdo nechodí k doktoru, nemusí to vědět, spousta lidí, což mě překvapilo, nezná svou krevní skupinu.
@SussieS To máš tak, když na kanálu Discovery TLC je mám pocit 1×-2× týdně program „TĚHOTNÉ A NEVÍ O TOM“
To je masakr!!!
@terinka4444
Se jí nedivím, místo aby jí někdo, kdo s tím má třeba zkušenost nebo má k tomu co říct, že je třeba z oboru, odpověděl, okamžitě se tam na ni sesypaly komentáře, že ji mít přece musí a jak to že ji jako nemá..
To je tu zvykem, řešit něco, co zakladatele diskuze vůůůbec nezajímá ![]()
Třeba v Anglii je prenatální péče mizivá, skoukne sestra, k doktorovi se jde jen když sestra vyhodnotí, že vidí problém, UZ je párkrát za celé těhotenství.. O UZ srdce nevím, zátěžový test na cukrovku se tam nedělá..a světe div se, i tam se rodí zdravé děti ![]()
Já jsem ráda, že je naše zdravotnictví na takové úrovni, vše i něco navíc (prvotrimestrový screening) jsem ráda absolvovala, ale chození k doktorovi a vystavená těhotenská průkazka zdravé dítě nezaručí. A pokud by se nějaká žena rozhodla po doktorech v těhotenství nechodit, bylo by to její právo a rozhodnutí, včetně práva rodit v porodnici i bez průkazky.
Třeba nechodi k doktorovi na komtroly - znam jednu znamou, která nechodila ![]()
@lekarnicka28 tak já abych nebyla drzá a nesesypala se na ní, tak jsem si založila svu diskuzi, abych se dozvěděla, co mě zajímalo. Jestli jako někdo schválně nenavštěvuje v těhotenství poradny a doktory.
@lekarnicka28 Její právo je podle mě odmítnout některá vyšetření, ale na druhou stranu je zodpovědná za to dítě, takže je dle mého její povinností se přijít alespoň párkrát ukázat
Nechození na kontroly není právo, ale nezodpovědnost
@SussieS píše:
Jedna naše známá nechodila na kontroly, přišla vlastně až do porodnice… Takže třeba tak![]()
@terinka4444 píše:
je pravda, že pak nemá nárok na mateřskou?
taky jsem nechodila u Timinky. Nárok máš, i kdž ti to dají všechno sežrat, mě v 37 tt odmítly dvě porodnice, rodila jsem pak v Táboře ![]()
Mě to teda doktorka neříkala, ale stejně jsem jí nosila pořád u sebe ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.