Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Majinka7 Aha, mají tedy fakt divné zvyky
Ten můj si na mě neudělal čas ani dva a půl měsíce od porodu, alespoň je mi jasný, že nemá v sobě cikánský gen ![]()
72 hodin je to spíš kvůli vyšetření, která se dělají v porodnici. Pokud má ženská domluveného pediatra, který ta vyšetření provede, může jít domů i s dítětem klidně dvě hodiny po porodu ![]()
@Fjodorka tak tahle asi vyjednaného pediatra neměla
možná ani neví, jak to v dnešní době funguje. A co vím o jedné tmavší rodině, tak ženský bylo kolem 40 a měla 19 dětí a další na cestě
byla tam nějaká dvojčata, ale opravdu rodila jak na běžícím pásu
@Majinka7 Však to má z toho, že souloží den po porodu, to je pak skóre ![]()
@Fjodorka píše:
72 hodin je to spíš kvůli vyšetření, která se dělají v porodnici. Pokud má ženská domluveného pediatra, který ta vyšetření provede, může jít domů i s dítětem klidně dvě hodiny po porodu
Tak v úterý se jdu domluvit s dětskou doktorkou, jestli mi ta vyšetření udělá. Jsem zvědavá, je to taková stará škola. ![]()
@Majinka7 píše:
@Fjodorka tak tahle asi vyjednaného pediatra nemělamožná ani neví, jak to v dnešní době funguje. A co vím o jedné tmavší rodině, tak ženský bylo kolem 40 a měla 19 dětí a další na cestě
byla tam nějaká dvojčata, ale opravdu rodila jak na běžícím pásu
tak to já znám i světlou rodinu když měli deset dětí tak se rozešli
a ona už má s jiným další a už je i babička
@Ettelwen Tak to držím palce! Neboj, naše doktorka je také taková vykopávka a na odložení očkování řekla jen „tak jo“
Ony se někdy nezdají! ![]()
@ka2ka
moje babička je tuším z 10 dětí, ale v té době to nebylo nic nenormálního a ta druhá je „jenom“ ze 6.Já si neumím představit mít tolik dětí
![]()
@Majinka7 píše:
@ka2kamoje babička je tuším z 10 dětí, ale v té době to nebylo nic nenormálního a ta druhá je „jenom“ ze 6.Já si neumím představit mít tolik dětí
![]()
taky netuším jak to zvládali
ale tahle rodinka je fakt supr a je zajímavý všechny děti jsou jak přes kopírák stejné já je nikdy nerozeznala a když jsem se sem před šesti lety přistěhovala tak jsem myslela že potkávám vždy jednu a tu samou holku
jenže ono néééééé
Jedna známá je šíleně tlustá, opravdu šíleně a nepoznala že je těhotná, Ms díky její nadměrné obezitě běžně nebyl třeba rok a šla do nemocnice s tím, že si myslela, že má slepáka a ona rodila
taky bez průkazky ![]()
@Majinka7 Dneska jsme byli na jednodenním předporodním kurzu a porodní asistentka nám říkala, že opravdu chodí romské ženy druhý den domů kvůli sexu, aby jim partner neutekl, pak si pro mimi přijdou. Teda ve většině ![]()
Premyslim jeste o te zakladatelce z predchozi diskuze, kdyz rika ze ma akorat nejake papiry v jinem jazyce, ze to tu nikdo neprelozi, tak snad vetsina doktoru i v cizine pise skoro vse v latine, ne? Tak aspon tem zakladnim inf. by tu kazdy rozumel, horsi snad treba v cine, ne? Tam se asi latina nepouziva, co? ![]()
@garda píše:
Premyslim jeste o te zakladatelce z predchozi diskuze, kdyz rika ze ma akorat nejake papiry v jinem jazyce, ze to tu nikdo neprelozi, tak snad vetsina doktoru i v cizine pise skoro vse v latine, ne? Tak aspon tem zakladnim inf. by tu kazdy rozumel, horsi snad treba v cine, ne? Tam se asi latina nepouziva, co?
říkala že se tam dorozumívá anglicky tak nechápu proč si nenechala napsat papíry v angličtině
@garda je to záhada
ale taky mě napadla třeba japonština nebo i azbuka, ale pokud mají v té zemi alespon počítače, může se to hodit do překladače ne? ![]()
Jj romky prý do 24 hodin od porodu - no a pak se jim nedivím že už se jim nechce vracet. Ale i v těhotenství furt fňukaly. Tedy nahlas že z toho byl povyk - ostatní fňukaly bez povyku, nebo to prostě podepsaly a šly. Ale poznala jsem v nemocnici i Romku velmi milou a spolupracující.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.