Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
Chtěla bych se zeptat jak se zbavit vsi a hnid, skousely jsme všechny šampony
a žádný nepomohl. Tak vas žádám pomoc
Nekde jsem cetla, koupit si pripravky pro psy. A jeste jeden tip jsem cetla, projet vlasy zehlickou na vlasy, ze se tim horkem hodne zlikviduji. Ale zkusenosti nemam.
Nicmene znami to dceram z vlasu proste po jednom vycesavali.
Bohužel, jediná 100% pomoc je pečlivě vyčesávat. Ony se ty mrchy stávají na tu chemii imunní a před nějakou dobou jsem slyšela, že se stáhly z prodeje výrobky s účinnou látkou, nebo se změnilo složení těch výrobků a ta látka se přestala užívat, protože je nevhodná pro lidi. Zatím zůstává ve veterinárních výrobcích, tak zkusit to. Ale vyčesávat, vyčesávat. A taky pořádně vysmejčit byt. Veštěré lůžkoviny, matrace, plyšáci…stačí jak tam přežije jedna, vleze do vlasů a člověk je zas na začátku :-/
Nam pomohl Diffusil (snad sem to napsala spravne) zkouseli sme kde co a nic, kamoska to zas strikala Biolitem a tez super, udajne je ok i zehlicka na vlasy a prebarveni a na pse sampon proti blecham sem zkousela ale ten stipal jak hrom
takze ten bych neradila
nebo vyzkouset a uvidis ![]()
Ekuste projet diskuze na MMB v poradně, často se to tam řeší- tuším nějaké zábaly a vyčesávat vyčesávat a vyčesávat
Kluky jsem prostě ostříhala na mecháčka a s děvčaty je to horší známá dělala zábal olej slivovice prý to pomáhá
No myti je jen prvni faze. Musis vse vycesavat. Bez toho to nejde
Take jsem pouzila sampon na psy-orthosan, koupila jsem normalne ve zverimexu. Umyla jsem hlavu a vse vyprala. Po tydnu znovu. Rika se, ze ves neprezije 24h bez krve, tak je dobre vse vyprat a odjet treba na vikend. Doma nebudou.
Potom jsem cetla, ze je dobry silikonovy olej. Namastit, zabalit a ony se udusi, ale to vyzkousene nemam, protoze zabral orthosan.
Když moje mamka měla vši, nevím kde je chytla, tak jich měla tak strašně moc, hlavně hníd, že jsem to nikdy neviděla…vzala jsem svoji žehličku na vlasy, nažhavila na 180 st a vlasy jí od kořínlů vyžehlila
hnídy nepřežily a pak stačilo použít šampon, vyčesávat ale toho nejhoršího jsme se zbavily ![]()
Šampony jsou první část a pak už každý den vyčesávat. Každodenní vyčesávání je dobré i jako prevence.
My máme vyzkoušeno: ARPALIT na zvířata - sprej ze zverimexu… Stojí ani ne stovku a stačí jednou vyšplíchat a po týdnu znova a je klid… Pokud je to u dospělého tak po vyšplíchání je ideální vlasy obarvit -na to vši moc nejdou… Jo a jestli chcete, pošlu vám šampon, co jsem si koupila nedávno, doporučila mi ho paní lékárnice, prý na její děti fakt zabírá, je to nějaká novinka, tak to těm mrchám vadí, ty starý už jim nevadí, klidně pošlu, koupila jsem za 200,–, jelikož jsem nemohla sehnat arpalit, ale mamka ho sehnala a nakonec jsem ani nepoužila, za 150,– vám ho pošlu, mě se tu jen válí…
Koupila jsem v psím salonu šampon pro psy, paní mi ho sama doporučila - fungoval. Plus jsem dceři vyžehlila vlasy a všechny hnidy jsem z vlasů dala ručně pryč. Neměla to moc, za odpoledne jsem to měla hotové. Samozřejmě jsem všechno vyprala.
Alpa (alkohol), koupací čepice (sáček). Nastříkat pořádně do vlasů, vmasírovat, zabalit aspoň na 2, 3, 4 hodiny a umýt.
Bacha na oči
.
Nepřežije ani jedna hnida - alkohol je vysuší.
Pak je dobré ty vlasy promastit, aby se zregenerovaly.
Pokud je doma žehlička na vlasy, je to taky pomoc na bázi vysušení.
A jako prevenci dávám dětem kapku tea tree oil za ucho. Občas. Nebo nakapu pár kapek tea tree oil do psího šamponu a tím umyju vlasy.
Frontline pro psy spray. Účinou látku jsem našla v odborném článku s tím že na vsi funguje a nejsou rezistentni. I na dlouhých vlasech stačilo jednou nastrikat. Jen to samozřejmě není testovano na lidech. Ale nám to za to stalo.