Jak se nachystat na kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
825
20.10.21 10:16

@Semtex prijde mi vtipny, ze radis, ze bylinky jsou zbytecny, ale hlavne nakoupit spoustu chemickych kravin „na praseni“, z tvyho seznamu bych vyskrtala vse krome tech datli :)

Zakladatelko
Ja, pokud mas moznost, doporucuju pujcit si od nekoho odsavacku, protoze je sice hezky, ze kdyz ji budes potrebovat, mas ji z eshopu do druhyho dne doma, ale kdyz se nalijou prsa, tak ji potrebujes za 5 minut. Aspon ja jsem ten pocit mela a dojet si rychle ke kamaradce me zachranilo. Nekdo ji zas nepotrebuje vubec, tak mozna zbytecna koupe predem.
Jinak teda jako spravna eko bio lesana jsem prsa mazala mlezivem, za 2,5 roku jsem nepotrebovala zadny kremy. Pak mi pomohla rada kamaradky, ze kojeni neboli, pokud to boli, je dite spatne prisaty a hrozi poraneni, takze hned odpojit a zkusit znovu. Upresnila bych to tak, ze prisati zpocatku boli silene, ale jen to prisati.
Dal nikdy neposlechni radu „Kdyz budes odsavat, tak budes mit jeste vic mlika“, pokud se budes topit v mlece jako ja, odsavej nebo si koledujes o zanet a to bych hodnotila jako vyrazne horsi bolest nez porod (protoze tam nejsou ty hormony a nezapomina se to :D)
Procetla bych clanky na mamile a nasla si doporuceni na laktacni poradkyni. Hodne zen si mysli, ze kdyz je to prirozena vec, jde to samo, ale ono to tak uplne nemusi byt.
A asi rovnou bych odbourala jakykoliv ocekavani ohledne kojeni v porodnici. Ja jsem teda byla v porodnici s vyjimecne dobrym oddelenim sestinedeli, mela jsem na nadstandardu absolutni klid a vsechno bylo v poradku, ale co tu dost casto ctu, tak je dobrej psychickej teror.
At vse vyjde podle tvych predstav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
20.10.21 10:26

@misuled psala jsem, ze mi prijdou zbytečný ty kojici čaje, ne všechny bylinky, dyt jsem psala, ze mi malinik nebo kontryhel ok ;) nemám ty predpripravene směsi rada, navíc je to slabý na muj vkus, mdlá chuť, to už vyjde nastejno pít obyčejnou vodu. Nějaké čaje jsem dostala a porad to mám doma a nevím, co s tím, vůbec mi to nechutnalo. Já když jsem si dělala malinik, to byla někdy síla, vypila jsem skoro dvě balení po 250 gramech :zed: :nevim: :lol:

A ten “chemickej” zbytek? Inu, jen vlastní nabytá zkušenost :P Já jsem opravdu po porodu (hlavně po tom druhým, po prvním nepamatuju) nemohla vydržet nežrat. A to jinak jim vcelku slušně řekla bych :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
20.10.21 10:36

@Semtex jo, to chapu, ja zeru uz dva a pul roku jak silena, ale opravdovy jidlo. Ale nechtela jsem se te dotknout, bylo to trochu s nadsazkou.
Moc dobrej - chutove - kojici caj ma oxalis. Neni to jen samej fenykl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
20.10.21 11:23

Já jsem se ani jednou nepřipravovala a pak jsem koupila, co bylo potřeba, až když to bylo potřeba…
jen nějaký kojící čaj jsem pila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
20.10.21 11:56

Za mě super co se týče pohodlí byly kojicí tílka místo podprsenek. A na pití Caro/Meltu a kojicí čaj. A celkově hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová