Jak se rodí štěňátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4086
12.10.09 21:07

Je to náš první pes, už jsme 4 hárání přežili v poho, nikdy se tam žádný pes nedostal a teď jsme ještě to brali tak, že by měla být připuštěná. Jak byla ještě na tom krytí, tak jí dělali cytologický stěr a prý to byl správný termín, tak vážně nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.10.09 21:14

My (naši i teď já) měli několik fen - a jak okusily sex, neuhlídali jsme je. Naštěstí nám většinou nezdrhly v den D, ale zdrhly pokaždé - proto teď máme pejska kluka. Ale fenky jsou vážně lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
12.10.09 21:22

Ta naše taky do připuštění v poho a pak by dala i feně. Máme doma na schodech ohrádku, ven chodíme na vodítku a s klackem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
12.10.09 21:25

Já vím, že je to naše blbost, chybama se člověk učí. Prostě budeme doufat, aby to vyšlo s tím správným psem. Ale zase se utěšuju, že když zahlédli 5 kousků a mělo by jich tam prý být mnohem víc, tak jsou menší kvůli tomu že je jich moc a ještě ta naše princezna už týden nechce skoro jíst, tak nemají z čeho růst. Už jsme i pochybovali, jestli je v očekávání. Pořád má misku plnou uvařenýho masa s granulema a nechce to(dáváme každý den čerstvé). Dr říkala, že když se to do týdne nenapraví, tak máme dojít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
12.10.09 21:28

Už jsme byli na připouštění i na jaře, ale to nevyšlo. Asi se jí sex moc nelíbí, protože i paní jak jsme u ní byli na připouštění říkala, že se jí to moc nezamlouvá, že si chce jen hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
13.10.09 07:13

To mělo jedno štěně od nás, od dvou let s ní jezdili po psech, aby byli štěňátka a nedala ani jednomu. Pak strávila noc s obecním pejskem, kterej ukecá každou a taky nic. Tak to vzdali. Ale při hárání taky zdrhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
14.10.09 10:15

tak gratuluju ke stenikum…jinac s tema plodnyma dnama u fen je to tak ze se udava jako ideal 9 - 13 den od zacatku harani. presne se da ale urcit jen rozborem krve (100% jistota ze jste nakryli ve spravny den). jedna nase cubina má ale zrovna ten plodny den az 20., ale je to spis vyjimka. jinak i fenky co nemaji rady sex, kdyz se opravdu trefite do toho spravneho dne tak si daji rict (ten hormon co je treba dosahne te nejvyssi hodnoty jen jednou za cyklus a pak zase klesa)…priroda je v tomto mocna :-)

k tomu jidlu…nektery feny opravdu meni chute tak jako samicky lidsky…je obcas treba trochu pozmenit jidelnicek. zkuste kureci maso s testovinama, ryzi, ovesnyma vlockama…nebo hovezi nebo ryby (vyborne je hovezi vemeno a drzky co se tyka vyzivovych hodnot - pokud se mate k nemu jak dostat)…nedavejte veprove!! ted v druhe pulce bude mit fenka take vetsi naroky na vitaminy a mineraly…pokud nekrmite superpremiovkama(granulema) je dobre koupit nejaky vitaminomineralni doplnek stravy…jedna se o psa docela tezkeho (narocny rust co se kloubu tyce) tak bych zvolila i nejakou vhodnou kloubni vyzivu. pokud krmite granule kupte pro tehotne feny…me ale vsechy do jedne kdyz jsou tehotny granule odmitaly!
hodne stesti, drzim palec!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.10.09 13:30

Jo, to jsem taky chtěla napsat, naše Kačka byla regulérní anorektička, ale v březosti ten druhý měsíc a pak během kojení žrala doslova furt. Mám dojem, že padly dva patnáctikilové pytle superémiovky. A pak ještě jeden štěněčí. A to byl malý pes - kokr 12 kg.

Brrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
14.10.09 20:47

Naše po porodu odmítala pít vodu, chtěla pouze vodu s mlékem a s vanilkovým grankem, nic jiného jsme do ní nedostali. Ještě časem dostala rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
14.10.09 21:59

Dobrý večer maminky,
ještě když se vrátím k tomu hárání. Když jsme ji dovezli z námluv, tak už přestala úplně krvácet a začala strašně moc žrát, klidně i 2 plné misky granulí + vařené maso. Teď asi týden to utlo. Dávám jí každý den v taveném sýru tabletky s kyselinou listovou a vitamíny pro těhotný :D Je to pomalu stejná váhová kategorie. Ještě že jí aspoň toto, ijdyž z tohoto energii nezíská :-( Vypadá to, že v sobotu jedeme k dr znovu :roll:
Granulky má od Anky HI Performance (Sice je to až pro kojící feny a psi v zátěži), ale když ji dávám vitamíny v tabletce, tak snad to může být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.10.09 18:26

ahoj…tak jak se vam vede? uz cubina basti? snad jo…
jinak jeste k tem tehu vitaminum…porad se s vetem o jejich uzivani…lidi a psi maji rozdilne naroky na vitaminy…nejde o vahu ale o slozeni…nechci desit ale aby si tim nenapachala nejaky skody…nektery vitaminy pro lidi jsou pro zvirouny toxicky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
19.10.09 20:27

Mikito, už se trochu rozjedla, ale pořád to není ještě ono. S těma mulťákama a přípravkem na klouby mi to doporučila známá magistra v lékárně. Že psí přípravky jsou předražené, a které vitamíny pes nedokáže sorbovat, tak je vyloučí z těla. Vážně jsi mi na:,–(ila brouka do hlavy. Změnili jsme i veterináře, protože kde jsme byli do nedávna, tak ten nám radil samé blbosti :( A potom na koho se má člověk spolehnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
20.10.09 22:58

ahoj..tak snad bude bastit vic…je to ted potreba…a s veterinarema je to vecny boj…me prijde ze vetsine jde o prachy a ne o ty zvirata…taky mam ruzne zkusenosti..ale dikybohu mam znameho veta co je i chovatelem a milovnikem psu a fakt se o ne zajima…ma i poradnu http://www.deutsche-dogge.cz/…poradna.html tak tam kdyztak pisni kdyby si neco potrebovala…ma toho ale nad hlavu tak vetsinou pocitej s odpovedi tak cca do tri dnu. pac co se tyka chemie (vitaminu apod) tak s tim su na styru…kvuli tomu sem tu veterinu taky nedodelala :roll:
ma tam v zalozce chov i typy na ubytovani miminek s fenkou apod…
preju pekny vecer M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
25.10.09 14:00

Mikitaa, taky jsi vypadla na biochemce? Můj manža taky, ale doma se o tom nemluví. Prý se nějak nepohodl s vyučující, ale na druhý škole pak dělal na biochemce dokonce diplomku. Dodnes ho mrzí, že to nedodělal. O panu dr jsem už slyšela,jak je ten svět malý :) Moje spolužačka z výšky je z České a kamarádí se s jeho dcerou. Prý si adoptovali z manželkou černouška :D Hafík se už rozbaštil, dala jsem jí jiné granulky a baští jak o život. Jinak už se jí zakulacuje trošku bříško a nalívají cecíky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
26.10.09 21:19

tak hlavne ze basti..to je ted nejdulezitejsi :-) jo taky je mi lito ze jsem to nedodelala…ale ja vlastne se tomu cemu jsem chtela venuju i ted…ucim se stale…tak jsem spokojena :-)
a svet je fakt prtavej :-) jj adoptovali cernouska (mel nemocny nozky a ted uz beha jako drak)..a nejen jeho..maji teda deti jako smeti ted…a k tomu spoustu doganku a ted i buldocka :)
tak zase dej vedet jak pokracujete…drzim palec, podrbej cubinu za uchem a ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný