Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Je to náš první pes, už jsme 4 hárání přežili v poho, nikdy se tam žádný pes nedostal a teď jsme ještě to brali tak, že by měla být připuštěná. Jak byla ještě na tom krytí, tak jí dělali cytologický stěr a prý to byl správný termín, tak vážně nevím ![]()
My (naši i teď já) měli několik fen - a jak okusily sex, neuhlídali jsme je. Naštěstí nám většinou nezdrhly v den D, ale zdrhly pokaždé - proto teď máme pejska kluka. Ale fenky jsou vážně lepší.
Ta naše taky do připuštění v poho a pak by dala i feně. Máme doma na schodech ohrádku, ven chodíme na vodítku a s klackem atd.
Já vím, že je to naše blbost, chybama se člověk učí. Prostě budeme doufat, aby to vyšlo s tím správným psem. Ale zase se utěšuju, že když zahlédli 5 kousků a mělo by jich tam prý být mnohem víc, tak jsou menší kvůli tomu že je jich moc a ještě ta naše princezna už týden nechce skoro jíst, tak nemají z čeho růst. Už jsme i pochybovali, jestli je v očekávání. Pořád má misku plnou uvařenýho masa s granulema a nechce to(dáváme každý den čerstvé). Dr říkala, že když se to do týdne nenapraví, tak máme dojít.
Už jsme byli na připouštění i na jaře, ale to nevyšlo. Asi se jí sex moc nelíbí, protože i paní jak jsme u ní byli na připouštění říkala, že se jí to moc nezamlouvá, že si chce jen hrát.
To mělo jedno štěně od nás, od dvou let s ní jezdili po psech, aby byli štěňátka a nedala ani jednomu. Pak strávila noc s obecním pejskem, kterej ukecá každou a taky nic. Tak to vzdali. Ale při hárání taky zdrhá.
tak gratuluju ke stenikum…jinac s tema plodnyma dnama u fen je to tak ze se udava jako ideal 9 - 13 den od zacatku harani. presne se da ale urcit jen rozborem krve (100% jistota ze jste nakryli ve spravny den). jedna nase cubina má ale zrovna ten plodny den az 20., ale je to spis vyjimka. jinak i fenky co nemaji rady sex, kdyz se opravdu trefite do toho spravneho dne tak si daji rict (ten hormon co je treba dosahne te nejvyssi hodnoty jen jednou za cyklus a pak zase klesa)…priroda je v tomto mocna ![]()
k tomu jidlu…nektery feny opravdu meni chute tak jako samicky lidsky…je obcas treba trochu pozmenit jidelnicek. zkuste kureci maso s testovinama, ryzi, ovesnyma vlockama…nebo hovezi nebo ryby (vyborne je hovezi vemeno a drzky co se tyka vyzivovych hodnot - pokud se mate k nemu jak dostat)…nedavejte veprove!! ted v druhe pulce bude mit fenka take vetsi naroky na vitaminy a mineraly…pokud nekrmite superpremiovkama(granulema) je dobre koupit nejaky vitaminomineralni doplnek stravy…jedna se o psa docela tezkeho (narocny rust co se kloubu tyce) tak bych zvolila i nejakou vhodnou kloubni vyzivu. pokud krmite granule kupte pro tehotne feny…me ale vsechy do jedne kdyz jsou tehotny granule odmitaly!
hodne stesti, drzim palec!!
Jo, to jsem taky chtěla napsat, naše Kačka byla regulérní anorektička, ale v březosti ten druhý měsíc a pak během kojení žrala doslova furt. Mám dojem, že padly dva patnáctikilové pytle superémiovky. A pak ještě jeden štěněčí. A to byl malý pes - kokr 12 kg.
Brrrr
Naše po porodu odmítala pít vodu, chtěla pouze vodu s mlékem a s vanilkovým grankem, nic jiného jsme do ní nedostali. Ještě časem dostala rozum.
Dobrý večer maminky,
ještě když se vrátím k tomu hárání. Když jsme ji dovezli z námluv, tak už přestala úplně krvácet a začala strašně moc žrát, klidně i 2 plné misky granulí + vařené maso. Teď asi týden to utlo. Dávám jí každý den v taveném sýru tabletky s kyselinou listovou a vitamíny pro těhotný
Je to pomalu stejná váhová kategorie. Ještě že jí aspoň toto, ijdyž z tohoto energii nezíská
Vypadá to, že v sobotu jedeme k dr znovu ![]()
Granulky má od Anky HI Performance (Sice je to až pro kojící feny a psi v zátěži), ale když ji dávám vitamíny v tabletce, tak snad to může být…
ahoj…tak jak se vam vede? uz cubina basti? snad jo…
jinak jeste k tem tehu vitaminum…porad se s vetem o jejich uzivani…lidi a psi maji rozdilne naroky na vitaminy…nejde o vahu ale o slozeni…nechci desit ale aby si tim nenapachala nejaky skody…nektery vitaminy pro lidi jsou pro zvirouny toxicky!!!
Mikito, už se trochu rozjedla, ale pořád to není ještě ono. S těma mulťákama a přípravkem na klouby mi to doporučila známá magistra v lékárně. Že psí přípravky jsou předražené, a které vitamíny pes nedokáže sorbovat, tak je vyloučí z těla. Vážně jsi mi na:,–(ila brouka do hlavy. Změnili jsme i veterináře, protože kde jsme byli do nedávna, tak ten nám radil samé blbosti
A potom na koho se má člověk spolehnout…
ahoj..tak snad bude bastit vic…je to ted potreba…a s veterinarema je to vecny boj…me prijde ze vetsine jde o prachy a ne o ty zvirata…taky mam ruzne zkusenosti..ale dikybohu mam znameho veta co je i chovatelem a milovnikem psu a fakt se o ne zajima…ma i poradnu http://www.deutsche-dogge.cz/…poradna.html tak tam kdyztak pisni kdyby si neco potrebovala…ma toho ale nad hlavu tak vetsinou pocitej s odpovedi tak cca do tri dnu. pac co se tyka chemie (vitaminu apod) tak s tim su na styru…kvuli tomu sem tu veterinu taky nedodelala ![]()
ma tam v zalozce chov i typy na ubytovani miminek s fenkou apod…
preju pekny vecer M.
Mikitaa, taky jsi vypadla na biochemce? Můj manža taky, ale doma se o tom nemluví. Prý se nějak nepohodl s vyučující, ale na druhý škole pak dělal na biochemce dokonce diplomku. Dodnes ho mrzí, že to nedodělal. O panu dr jsem už slyšela,jak je ten svět malý
Moje spolužačka z výšky je z České a kamarádí se s jeho dcerou. Prý si adoptovali z manželkou černouška
Hafík se už rozbaštil, dala jsem jí jiné granulky a baští jak o život. Jinak už se jí zakulacuje trošku bříško a nalívají cecíky ![]()
tak hlavne ze basti..to je ted nejdulezitejsi
jo taky je mi lito ze jsem to nedodelala…ale ja vlastne se tomu cemu jsem chtela venuju i ted…ucim se stale…tak jsem spokojena ![]()
a svet je fakt prtavej
jj adoptovali cernouska (mel nemocny nozky a ted uz beha jako drak)..a nejen jeho..maji teda deti jako smeti ted…a k tomu spoustu doganku a ted i buldocka ![]()
tak zase dej vedet jak pokracujete…drzim palec, podrbej cubinu za uchem a ahoj