Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jste silna zena! Zvladla jste toho tolik a zvladnete vse co si umanete. Zasla bych k psychologovi ci kouci, je lepsi kdyz vas nekdo podrzi, nakopne. Radeji se vyprdnete na psani sem, dnes jsem to zkusila a odpovedi mi spis uskodily nez pomohly. Drzim vam pesti, zaklad je uvedomit si, ze moje telo je muj chram a ja jsem ta nejdulezitejsi, protoze kdyz nejsem v pohode ja, nemuzu se venovat v klidu detem atd.
no, ta škola, to bude ještě zajímavé. Držte se, co popisujete je i tak hodně drsné.
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že je to asi malicherné a že jsou daleko větší problémy. Ale potřebuji se asi vypovídat, svěřit a kdyžtak nasbírat i nějaké rady.Začnu od začátku - mám dvě děti, z toho mladší syn ( v létě 7 let) od novorozeně neustálé zdravotní problémy ( ABKM, exem, záněty uší (každé ucho během 3 let pichané asi 30×, pak už jsem to přestala počítat, plic, průdušek) a oba mají ADHD - oba medikováni, syn navštěvoval i speciální školku, dodnes se pokakává, má velké výkyvy nálad, je samozřejmě zrychlený, vše u psycholožky mu vychází v pásmu podprůměru atd. Samozřejmě veškerou péči jsem věnovala dětem, hlavně synovi a letos v září nastupuje na normální ZŠ, bude to chtít hodně práce od něj i ode mně, ale dá to. No a celých 7 let jsem ignorovala své zdravotní potíže, postupem času jsem skončila na antidepresivech, jím většinou až večer a ještě naprosto nezdravě. Kvůli synovi jsem musela opustit svoji práci, protože jsem prostě byla víc doma jak v práci a už to bylo neúnosné. Nyní dva roky podnikám v oboru, ke kterému mám odpor, ale vydělávat se musí. Moje střeva mi to dali sežrat a před rokem mi zjistili ulcerozní kolitidu. No a ted mi zjistili cukrovku a cholesterol. Vše se samozřejmě vleče léta, protože k doktorovi jsem si nedošla, protože nebyl prostor chodit ještě se sebou k doktorovi, stačili děti. A ted se mi to vrátilo jako bumerang. Vím, že si za to můžu sama a jsem na sebě pěkně nakrknutá a ještě mám nadváhu, operované koleno po úrazu (napadení manželem), v důsledku toho operovanou nohu o 2 cm kratší a mohla bych pokračovat.
Teď se potřebuji naučit s tím vším žít, musím překonat celý svůj život, jídelníček. Prostě vše. A nevím jak to uchopit. Mám hromadu léků. Manželství jsme opravili, to je v pohodě, ale s tím zbytkem to bude těžké…
Omlouvám se za výlev, nemá to ani hlavu a ani patu, já vím. Děkuji za přečtení a prosím o rady jak to všechno zvládnout a i tu situaci přijmout tak jak je.
Předně smekám
máš toho fakt naloženo…
stres je prostě zákeřný, nahromadí se, projeví se.. začít bude potřeba fakt SEBOU, časem konečně trochu i pro sebe, na sebe!! aspoň 30 minut denně JEN pro svůj relax - úplně bez dětí!! (vana, kosmetika, vlasy, knížka, hudba - prostě cokoliv, jen PRO SEBE), ty jsi sebe totiž úplně vytěsnila… probrat s lékaři medikaci, sladit ji, protože pokud je více léků, ovlivňují se a mohou jít i proti sobě.. Základem je začít trochu zdravě jíst! donutit se ráno aspoň jogurt/banán, určitě nevynechávat oběd… snažit se udělat trochu času i na odpolední jídlo…
protože když do sebe nacpeš vše večer, tak je nadváha logickým důsledkem..
Manžel musí s dětma víc pomáhat… Domluvte si pravidla (můj muž třeba chystá svačiny, jako malé holky ráno česal - dlouhovlásky - já vždy ve spěchu do práce, on to zvládal víc v klidu, taky si žehlí košile do práce
), prostě musí se zapojit,,když máte tak složitou rodinnou situaci..
taky bych zkusila zajistit, aby si děti občas vzala babička/teta, prostě aby třeba aspoň 1× týdně pár hodin nebyli doma.. strašně to uleví..
No a s prací je zde každá rada drahá, peníze jsou potřeba.. až se dáš zdravotně do kupy, možná se porozhlídnout na trhu práce a zkusit najít něco, co nebudeš dělat s odporem, z toho pramení strašně moc negativní energie do života..
přeji hodně sil ![]()
Příspěvek upraven 26.05.20 v 14:37
@truelly škola bude drsna, to je mi jasné a děsí mě to. @Bubla Bůčková chlap se zapojuje, ale tak většinu stejně musí řešit já. Já hlavně nevim, jak docílit toho, abych změnila svůj život vzhledem k zdraví…
Když člověk neposlouchá svou duši a jde proti sobě, tak se ozve tělo… Z toho příspěvku cítím, že mnoho energie je věnováno odporu (k sobě, práci, vztahy..), to je pak život boj, a děti jsou houba a jen odráží to, co maminka „vysílá“. Všechny autoimunitní nemoci mají příčinu v energii, kdy jde člověk sám proti sobě. A co posiluju, to roste. Cesta ven je práce na sobě, naučit se radovat z maličkostí každý den a být vděčný za všechno, co mám. Tělo má schopnost se vrátit do zdraví, je to hodně o nastavení hlavy (může pomoct terapie), na stravu při ulc. kolitidě jsem viděla dobrý blog uzdravtesejidlem.cz
@Lucy75 děkuji, to je přesně ono. Neumím relaxovat, pořád jsem ve střehu. Jedni prarodiče mají přes 80 a druzí pracuji, je to těžké. A to jsem se ještě dva roky starala o těžce nemocného psa, kdy jsme na veterinu byli i několikrát do měsíce. Už uklizim jen to nejnutnější. Měli jsme letos naplánované 3 dovolené, všechny padly, děcka už mám od března doma jako všichni, s tím, že s tou starší musim dělat školu, učitelka na to prdí.
Konci mi příspěvek na péči na syna a mám strach, že už mu ho neschválí a já budu muset řešit normální hpp, protože podnikání nás neuživí kvůli odvodům.
Já bych tedy předně neopravovala manželství s někým, kvůli jehož útoku jsem skončila na operaci. Jinak najdi si čas na sebe, na jídlo, na pohyb. Udělej si z toho rituály, ať u toho máš radost a baví tě to. Až se kluk zajede ve škole, poohledni se po nějaké jiné práci. Neboj se v případě potřeby obrátit na někoho jiného, psychologa, kouče, kamarádku…hodně štěstí.
@chaela ty myšlenky ohledně manžela jsem měla taky a chtěla jsem odejít, ale bohužel nikdo (ani z rodiny) mi nechtěl pomoci a já bych to vše nezvládla. Situace s napadením se stala jednou jedinkrát a už je to 3 roky a už se to neopakovalo. Mě právě jídlo, pohyb „obtěžuje“ a to jsem aspoň jedla, to co mám ráda, s tím se teď už mohu definitivně rozloučit. Chodím pravidelně k psychiatrovi, ale terapie to není, zeptá se, jak se mám, co nového a napíše léky. Otázka 10 min. Do práce klasické nemohu jít skrz častou nemocnost syna, byla bych víc doma jak v práci. Už jsem to zkoušela několikrát, ale bohužel to zatím nejde skloubit. Navíc syn má velice těžká rána a i do pitomé školky šel kolikrát „násilím“, kdy to člověk sám nezvládne a potřebuje pomoc manžela, abychom ho alespon oblékli, obuli a doslova donesli do auta.
Nevím no, to máme asi každá jinak. Já bych nikdy nebyla s někým, kdo mě uhodil. Ještě ke všemu tak moc. Rodinu máš teda taky dost na nic, ta moje by mě v takové situaci zahrnula přízni a otec by manžela nejspíš zabil. No ale to je tvoje věc. Jinak pokud se syn chová takhle šíleně, tak je buď krutě nevychovanej nebo ma i jiný problém, než jen ADHD. Nevím, co si představit pod pojmem častá nemocnost. Nemocný jsou skoro všechny děti, spousta z žen je často na ocr. Takže buď je to pro tebe jen výmluva, proč nejit do práce, nebo je syn opravdu extrémně nemocný, pak bys to měla řešit s lékařem. Nebo nemůže a podnikat v něčem, co tě baví? Nemůže a si aktuální podnikání nějak zpříjemnit, pozměnit, upravit…aby té aspoň trochu bavilo? Přijde mi, že hledáš jen výmluvy, na vše máš hned odpověď, nic nejde. Jo, melas a máš to těžký, ale pokud se nedokopes ke změně, Budeš to mít těžký dál. Stačí jen chtít. Prostě se zvedni a bez. Sama vím, jak je to těžký, ale taky vím, ze jak jednou začneš, dal to půjde už jen líp a líp.
@chaela je nemocný zhruba každé 3 týdny, na imunologii chodíme. Kdyby sis pořádně přečetla úvodní příspěvek, tak by ses tam i dočetla, jaké nemoci ho trápí. Co se týče ADHD, každému dítěti se to projevuje jinak. Bylo tam i podezření na PAS. Rozmazlený určitě není. Dcera má taky ADHD a projevy jiné. Ale já tady primárně nechci řešit syna, chtěla jsem poradit, jak změnit celou mou životasprávu, jak na to jít, aby to nebylo s odporem. Nicméně i tak ti děkuji za reakci.
Úvodní příspěvek jsem samozřejmě četla. Všemu těmi nemocemi jsem trpěla i já jako dítě, mamka byla snad víc doma než v práci. Z jedné práce ji kvůli tomu vyhodili, tak si našla jinou. Ale to je fuk, ty práci máš, jen se ti nelíbí. Třeba syn s věkem bude víc a víc zdravý, tak se pak dostaneš třeba do práce, která se ti líbit bude. Ptáš ses jak změnit celou svoji životosprávu? Jak jsem psala, zvedni se a běž. Jako motivaci si udělej na kazdy den chlivecky na jídlo, pohyb a další věci které chceš změnit a vždy, když se ti to ten den podaří, tak si to odskrtnu, dej si tam nálepku.. na konci týdne zhodnotí a dle výsledku si buď doprej něco radostného (mlsani, chvíle bez dětí, spánek, vana…) Nebo si nakopej a příští týden se snaž víc. Já co nemám na očích, to neudělám. Vnitřní motivace u mě nefunguje, potřebuju to prostě vidět. Stačí mi nalepit papir na lednici, pověsit cedulku na dveře…A na odeslat, dokud úkol nesplnim. Je To blbost, ale funguje.
Ahoj, vím, že je to asi malicherné a že jsou daleko větší problémy. Ale potřebuji se asi vypovídat, svěřit a kdyžtak nasbírat i nějaké rady.
Začnu od začátku - mám dvě děti, z toho mladší syn ( v létě 7 let) od novorozeně neustálé zdravotní problémy ( ABKM, exem, záněty uší (každé ucho během 3 let pichané asi 30×, pak už jsem to přestala počítat, plic, průdušek) a oba mají ADHD - oba medikováni, syn navštěvoval i speciální školku, dodnes se pokakává, má velké výkyvy nálad, je samozřejmě zrychlený, vše u psycholožky mu vychází v pásmu podprůměru atd. Samozřejmě veškerou péči jsem věnovala dětem, hlavně synovi a letos v září nastupuje na normální ZŠ, bude to chtít hodně práce od něj i ode mně, ale dá to. No a celých 7 let jsem ignorovala své zdravotní potíže, postupem času jsem skončila na antidepresivech, jím většinou až večer a ještě naprosto nezdravě. Kvůli synovi jsem musela opustit svoji práci, protože jsem prostě byla víc doma jak v práci a už to bylo neúnosné. Nyní dva roky podnikám v oboru, ke kterému mám odpor, ale vydělávat se musí. Moje střeva mi to dali sežrat a před rokem mi zjistili ulcerozní kolitidu. No a ted mi zjistili cukrovku a cholesterol. Vše se samozřejmě vleče léta, protože k doktorovi jsem si nedošla, protože nebyl prostor chodit ještě se sebou k doktorovi, stačili děti. A ted se mi to vrátilo jako bumerang. Vím, že si za to můžu sama a jsem na sebě pěkně nakrknutá a ještě mám nadváhu, operované koleno po úrazu (napadení manželem), v důsledku toho operovanou nohu o 2 cm kratší a mohla bych pokračovat.
Teď se potřebuji naučit s tím vším žít, musím překonat celý svůj život, jídelníček. Prostě vše. A nevím jak to uchopit. Mám hromadu léků. Manželství jsme opravili, to je v pohodě, ale s tím zbytkem to bude těžké…
Omlouvám se za výlev, nemá to ani hlavu a ani patu, já vím. Děkuji za přečtení a prosím o rady jak to všechno zvládnout a i tu situaci přijmout tak jak je.