Jak se starat o pleť

213
17.3.14 07:57

jak se starat o pleť

Ahojky holky, doufám, že mi poradíte. Pleť jsem nikdy neřešila, řasenku a make-up jsem si vždycky smyla dětským mýdlem a jako krém jsem jednou za čas použila indulonu nebo co zrovna doma bylo…po porodu mám ale pleť otřesnou, dělá se mi akné hlavně v době menstruace, antikoncepci neberu a ani brát zatím nechci. A co teď s tím? Uvažovala jsem nad micelární vodou od Biodermy máte někdo zkušenosti? A co pak? Jaký krém? Popřípadě masku, pelling?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
17.3.14 08:04

Hormonálně tě zevnitř spraví fytohormony (hormony rostlinného původu) - např. gynex kapky. Jsou přírodní a tělu neublíží, já hormony nesmím vůbec (trhají se mi cévy, aneurysma apod.), ale gynex jsem po porodu normálně užívala. A zevně mi na pleť pomohla kosmetika s tea tree (pleťová voda, odličovací mléko, make-up s tea tree, a večer čistý olejíček tea tree lokálně jen na pupínky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
17.3.14 08:15

Je vcelku jedno jakou kosmetiku budes používat, jestli za par korun nebo za tisíc korun. Chce to starat se pravidelně, rano a večer vyčistit plet a ošetřit krémem. Za par let zjistíš, ze se to vyplatí. Peeling jednou tydne, masku taky tak… Ale nejdůležitější je každodenní pravidelné čistění pokud mozno umýt čistícím plet´ovým gelem a pak stáhnout póry plet´ovou vodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
17.3.14 08:21

Moje oblibena kosmetika je od boidermy a avene. Mam miceralku od biodermy z rady sebium a ta je super. Myci gel pouzivam od avene na mastnou a problematickou plet a lepsi jsem nemela. Jinak cela ta jejich rada na problematickou plet je super. Pokud chces investovat do kosmetiky z lekarny, tak bych sla. nabrala vzorky a uvids, co ti sedne. Chce to pravidelne odlicovat, cistit a mazat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.3.14 08:22

@zelenaprisera pleťový gel, pleťovou vodu a pak krém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.3.14 08:24

@Lumat Právě na tu micerálku od Biodermy jsem slyšela samou chválu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
17.3.14 08:24

Me zlepsila plet Bioderma-leta jsem pouzivala Ryor a najednou jsem mela plet ze dne na den hroznou-pupinky vsude, i na zadech. Lezela jsem par dni na netu a nakonec koupila zelenou pletovou vodu od biodermy a krem na podrazdenou plet taky od biodermy-ze dne na den to bylo o 100% lepsi. Nakonec jsem si koupila i telovy mliko a mydlo a mizi mi to i ze zad. Kdyz jsem ted byla u dermatolozly, tak mi rekla, ze je jedno, jakou znacku, ale rozhone pry kosmetiku z lekarny, hypoalergenni. Jen me zrazovala od Vichy-pry dela problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.3.14 08:25

@Ter85 Nad Vichy jsem taky uvažovala tak aspoň vím co ne, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
17.3.14 08:30

Záleží taky na typu pleti, nejen mastnou a smíšenou může trápit akné.
U mě je ten základ pletová voda, krém a jednou do týdně maska.
Od biodermy jsem používala jak tu s růžovým víčkem, tak se zeleným na mastnější plet, zelená mi moc nesedla. Micelární vody ted vyrábí skoro každá kosmetická firma, já jsem spokojená s lirene a ted mám od loreal tu zdokonalující a taky dobrá.
Peeling bych na plet s akné vůbec nedávala, akorát jí ještě víc podráždíš a rozneseš si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.3.14 08:42

Holky a mám všechno používat od jedné značky nebo je to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
17.3.14 08:50

Udelej si test pleti.

Opláchni si obličej vlažnou vodou, neutírej. Za pul hodiny sleduj jaké máš pocity.

Pokud tě bude svedet plet, máš jí citlivou. To vypozoruješ, objeví se bud mastná místa nebo suchá. Nechce se mi to ted vypisovat, tak si kdyžtak udělej ten test a pak mi napiš, já ti řeknu jakou máš.

Jinak já každé ráno a večer použivám micerální vodu a krém od la-roshe posay. Měla jsem citlivou a brutálně vysušenou plet s pupínkami, ale všechny pupínky nejsou akné, jsou i takové které se tvoří právě na citlivé pleti. Po 14 dnech pravidelné péče mám plet jak miminko. Takže za mě není jedno co si naplácáš na plet já toho zkusila tunu a az tato značka pomohla. Jinak mezi nejhorší i když jsou drahé řadím značky mary kay a vichy. Ty mi plet ještě zhoršili, chce to zkoušet, ale jak říkám nejlepší pro mojí plet je la-roshe posay.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
17.3.14 08:51

@Diana.Kyss ideálně od jedné značky. Aspon na obličej a mluvím tedy jen o pečujíci dekorativka je asi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
17.3.14 08:52
@mammy píše:
Záleží taky na typu pleti, nejen mastnou a smíšenou může trápit akné.
U mě je ten základ pletová voda, krém a jednou do týdně maska.
Od biodermy jsem používala jak tu s růžovým víčkem, tak se zeleným na mastnější plet, zelená mi moc nesedla. Micelární vody ted vyrábí skoro každá kosmetická firma, já jsem spokojená s lirene a ted mám od loreal tu zdokonalující a taky dobrá.
Peeling bych na plet s akné vůbec nedávala, akorát jí ještě víc podráždíš a rozneseš si to.

tak zrovna voda od loreal mě brutálně vysušovala, fakt bude hodně záležet na typu pleti, já mám citlivou a suchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
17.3.14 08:59

@Melody 4 já mám právě taky citlivou, jak si psala, válčila jsem s pupínky a ono to spíš než klasické akné byla reakce pleti. To jsem s tím chodila i na kožní a tam mi předepisovala další a další vodičky a masti a já se na to pak vykašlala a dobrý, krom zarudnutí nemám problém. Chodím teda jednou za 4 týdny ke kosmetičce. Ještě krom té micerální vody používám pletovou vodu a krém s aloe od LR, ty chválím taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sype
17.3.14 09:03

Idealni je pro peci o plet pouzivat jednu znacku. Dulezite je se starat pravidelne rano a vecer: vycistit pletovym mlekem nebo gelem, pouzit tonikum a pak nanest krem. Pouzivala jsem Biodermu. Pred nedavnem jsem byla na kosmetice a tam mi kosmeticka doporucila jeji vyrobky. Je to znacka Gernetic. Zatim jsem moc spokojena. Mam po porodu take zhorsenou plet, hlavne v obdobi menstruace.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

Urea Cica Repair+ 400 ml