Jak se stát účetní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1607
15.4.16 10:26

@Hanahaa Jasně, hledáte brigádníky před největším náporem v červnu.
Zn. Zdarma! No, lidi, neberte to:D

Realita bude taková, že člověka, který neumí účetnictví a neorientují se v zákonech, pustí leda tak manuálně nahazovat faktury do systému nebo udělat prvotní kontrolu inventury účtů (= vyškrtávání stejných položek na vstupu a výstupu). Člověk, co účetnictví umí, si nechá zaplatit.
A že by někoho od začátku plnohodnotně zaučovali…o tom dost silně pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
19.5.17 10:09

Holky, já doporučuji velice program Fondu dalšího vzdělávání http://www.vzdelavanipraxi.cz/
Já jsem se díky tomu a ještě distančním kurzům, které jsem našla na slevách kurzu, účto celkem dobře naučila.

Na stáži se mi věnovala paní, postarší účetní. Byla velice klidná a vše mi vysvětlila, pracovali jsme hlavně na účetním softwaru a zadávali příklady z praxe, takže mnohonásobně lepší než nějaký drahý kurz. Pak, abych měla aspoň nějaká osvědčení, jsem si udělala pár takových online kurzů.

Mám malé děti a chtěla jsem dělat práci, kterou mohu hlavně dělat doma, protože děti jsou často nemocné a v předchozí práci (pracovnice na přepážce banky) jsem kvůli tomu měla problémy. Teď jsem si přes účetní firmu nabrala nějaké klienty. Výhoda je, že se v té účetní firmě mohu poradit, sama si ještě účtovat netroufnu. Ale myslím, že tak za rok už budu schopna samostatně pracovat jako účetní.

Tak snad to někoho namotivuje, aby změnil práci, která ho nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
22.5.17 12:30

Tak, a další osvědčení a úspěšně zvládnutá zkouška je doma!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
1.6.17 13:58

Ahoj,

ráda bych pár informací.

mám maturitu na obchodce, tudíž praktickou zkoušku z účetnictví. nikdy jsem tedy neučtovala.

za rok mi končí mateřská a přemýšlím co dál. Ráda bych si udělala rekvalifikační kurz a následně se tedy věnovala účetnictví. diskuzi jsem pročetla. Narazila jsem jinde na informaci, že k ŽL na účto, pokud není praxe, je možné tzv. Odpovědného zástupce na těch 5let, který odpovídá za správné fungování živnosti.

Je tu někdo takový, který šel touto cestou? tzn. nezískával praxi jako zaměstnanec, ale měl zástupce?

díky za info

V.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat