Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky. Plzeň. Nevíte jak je to teď aktuálně s přítomností tátu při porodu? Něco aktuálního? No stránkách mají sice možnost u porodu ale teď mi volala známá že nepouštějí vůbec 😳
@Marry6 píše:
Ahoj maminky. Plzeň. Nevíte jak je to teď aktuálně s přítomností tátu při porodu? Něco aktuálního? No stránkách mají sice možnost u porodu ale teď mi volala známá že nepouštějí vůbec 😳
Zavolat si tam, až to bude aktuální. Ten porod
Sám Blatný neví, jaký opatření vyhlásí zítra, tak jak to má vědět dopředu porodnice a eMimimo ![]()
Tak já myslela třeba že by mohla nějaká maminka aktuálně vědět když rodila nebo tak něco. Samozřejmě že až tam půjdu tak se zeptám
Měsíc zpátky ještě pousteli, ale museli před vstupem na porodni měřit teplotu. Málem mi tam chlapa nepustili ( měl ji zvýšenou ze stresu ).
Dobrý den. Čekáme první dítě a rodit budu ve fn Plzeň. Hledala jsem si co nejvíce informací a našla tuto zkušenost, co paní popisuje https://objektivus.cz/…d-na-lochaci
Mamka mě uklidňuje, že se nemám čeho bát ale chzěla jsem se zeptat na více zkušeností. Děkuji
@pavlatovamagda Dotycna rodicka se snazi byt vtipna, ale bohuzel neni ![]()
Trochu ten odkaz nechapu. Ledaze bys to psala ty ![]()
Poslala mi ho práve mamina, tak mně zajímalo, jestli je to jen nadsázka, jak píšete nebo je na tom něco pravdy
trochu mě to vyděsilo
Máte asi pravdu že se podle ostatních příspěvků https://objektivus.cz/denik-matky snaží být paní asi jen vtipná a zajímavá..budu to brát nejspíš s rezervou, je z toho trochu šílím ![]()
@pavlatovamagda píše:
Poslala mi ho práve mamina, tak mně zajímalo, jestli je to jen nadsázka, jak píšete nebo je na tom něco pravdytrochu mě to vyděsilo
jsem to teda jentak letmo prolitla, ale co konkretne te na tom tak vyděsilo?
jsem čekala nějaký vážnější pochybení, ale nic takovýho jsem se tam nedocetla..
spíš mi to přišlo jak když někdo tady píše radoby vtipnej deníček na emimino ![]()
Od paní autorky jsem si z Deníku už přečetla vše, tak jsem si již určitý obrázek udělala, ale zprvu mě vyděsila hlavně tahle pasáž:Samotné oddělení pro mne byl zvláštní oříšek, který se mi špatně kousal. Řekla jsem si, že po porodu musím vydržet jen sedmdesát dva hodin a tak to vydržím i kdyby kolem mě lítal drak. Sestrám na šestinedělí nejspíš už došla veškerá energie a tohle povolání se jim stalo pouze prací. Ve finále se více zajímají o váš podpis na papíře než jestli vám někdo ukázal jak se přebaluje dítě.
@pavlatovamagda píše:
Od paní autorky jsem si z Deníku už přečetla vše, tak jsem si již určitý obrázek udělala, ale zprvu mě vyděsila hlavně tahle pasáž:Samotné oddělení pro mne byl zvláštní oříšek, který se mi špatně kousal. Řekla jsem si, že po porodu musím vydržet jen sedmdesát dva hodin a tak to vydržím i kdyby kolem mě lítal drak. Sestrám na šestinedělí nejspíš už došla veškerá energie a tohle povolání se jim stalo pouze prací. Ve finále se více zajímají o váš podpis na papíře než jestli vám někdo ukázal jak se přebaluje dítě.
jako asi takhle, jestli máš pusu, tak určitě stačí říct a ukážou ti všechno co budeš potřebovat, jako vsude jinde.. moc nevim, co tím paní chtěla říct, ja rodila jinde a mně třeba naprosto vyhovovalo, že mě na pokoji pořád někdo neotravoval
takže já byla jen ráda, že mě tam několikrát denně nepřišel někdo „otravovat“ jestli správně prebaluju, koupu atd.
ale každá jsme jiná, někdo jinej má třeba rád když kolem něj všichni skáčou ![]()
@pavlatovamagda no serióznost toho deníčku nemůžu soudit, můj subjektivní pocit z porodu v prosinci a celkového 8 denního pobytu v porodnici je docela blbý. Je fakt že měli narváno, o rodičku na oddělení šestinedeli byl zájem skoro nulový. Dětské sestry na pokoje v rychlosti chodí, maminka dostane základní info, které si stejně nezapamatuje, když se ještě vzpamatovává z porodu… Ale na pokoji jsou k dispozici zelené desky s „manuálem“ k miminu, takže na co se nestihneš zeptat, můžeš si přečíst tam. Mrzi me ze mi moc nepomohli s kojenim, ačkoliv laktacni poradenství prezentují jako svou prednost. Na personálu je hodně znat že he přetížený, asi za to může i současná situace ohledně covidu, co já vím. Samotnou zkušenost z porodu rozepisovat nebudu, zase bych se naštvala a na to ses vlastně ani neptala. Kdybych mohla vrátit čas, jdu k mulačum. Omlouvám se za anonym, ale nechci aby mě někdo za můj názor lynčoval
samozřejmě je i hodně maminek co si fn moc chválí.
Moc díky za reakci…deníček je asi dost subjektivní, ikdyž třeba v tomto článku https://objektivus.cz/…-sestinedeli je dost pravdy co mi tak řekly kamarádky. Ale pokud by vám to nebylo proti srsti, klidně budu ráda za více rad a zkušeností, děkuji