Jak se vám líbí jméno Andromeda pro holčičku?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
15814
23.6.20 21:34
@Baba píše:
Jaky scifi? To nikdo nezna Krakena? :mrgreen:

no, mne jako první mozkem probleskne souhvězdí, takže nějakou spojitost s řeckými bájemi tuším… ale první vědomá myšlenka se zaměří na Andromedu Tonksovou, matku bystrozorky Nymfadory Tonksové. takže za mne - ani ne sci-fi, ani ne řecké báje, ale fantasy :-)

ale jinak - jméno se mi nelíbí. což ovšem nic neznamená, spousta dětí má jména, která se mi nelíbí a nijak mi to žíly netrhá :-)

• načítám...
5585
23.6.20 21:35
@Mamazkoncesveta píše:
Meda dobrý, Medunka taky, Andromeda za mě ne, vybaví se mi souhvězdí a hned na to řecká mytologie a nějak mi to celé neladí se jménem pro holčičku…

Mně pak ještě kyhanka, vřesovcovitá rostlina s latinským názvem Andromeda :lol:

• načítám...
5585
23.6.20 21:36
@Russet píše:
A sestřička by mohla být Gorgofona.

A bratříček Perseus :lol:

• načítám...
3032
23.6.20 21:36

Strašný. :zed:

• načítám...
2349
23.6.20 21:37

U těchhle diskusí si vždycky kladu otázku PROČ? Jako chcete holce říkat Meda, což je moc krásný jméno, tak ji tak i pojmenujte. Andromedu dejte třeba želvě nebo křečkovi, když už chcete mít noblesně a mýticky pojmenovanýho člena rodiny :roll:

• načítám...
15814
@osvc píše:
Mně pak ještě kyhanka, vřesovcovitá rostlina s latinským názvem Andromeda :lol:

ó, ale ta se mi líbí (jsem si ji musela vygůglit, v životě jsem o ní neslyšela) :srdce:

• načítám...
14676

Tohle mi někdo říct, že čeká malou Andromedu, myslela bych si, že si ze mě dělá srandu a nechce říct pravé jméno, které pro dítě vybrali :lol: Meda je hezké, i kombinace s Andreou.

• načítám...
2349
@osvc píše:
A bratříček Perseus :lol:

Jsi nekoukala na Moje tlustá Valentýna? Orestes, Olympie, Pandora… to byl hit

• načítám...
30419
23.6.20 21:38
@welanda píše:
Zdravím všechny, mám dotaz, vybrali jsme jméno pro holčičku Andromeda, máme pro to osobní důvody a příběh, ale v okolí se nesetkává s pochopením. Zajímá mě slušný názor ostatních :). Říkali bychom jí víceméně Medy, Medunko. děkuji.

Pochopila bych, že chcete jméno Andromeda, protože jí tak chcete říkat. Ale dát jí takové extrémní jméno a říkat jí Medunko, to je fakt úlet.

• načítám...
2144
23.6.20 21:38

Mně se to líbí a na názory ostatních bych nedbala ;). Ale odobně se mi ještě víc líbí Meda-Medunka :kytka:

• načítám...
7712
23.6.20 21:39

Dejte bud jen Meda nebo Andrea, nebo Andrea Meda. Ale ne Andromeda, strasny, promin. Nejaky duvod a bachorku proc, znate jen vy a asi ho nebudete kazdemu na potkani rikat :mrgreen: ale je to vase dite, dejte si, co chcete.

Příspěvek upraven 23.06.20 v 21:40

• načítám...
16
@sagina píše:
no, mne jako první mozkem probleskne souhvězdí, takže nějakou spojitost s řeckými bájemi tuším… ale první vědomá myšlenka se zaměří na Andromedu Tonksovou, matku bystrozorky Nymfadory Tonksové. takže za mne - ani ne sci-fi, ani ne řecké báje, ale fantasy :-)ale jinak - jméno se mi nelíbí. což ovšem nic neznamená, spousta dětí má jména, která se mi nelíbí a nijak mi to žíly netrhá :-)

Jo, na Tonksovou jsem přišla dnes :mrgreen:

• načítám...
53518
@Pruhovaný_mýval píše:
U těchhle diskusí si vždycky kladu otázku PROČ? Jako chcete holce říkat Meda, což je moc krásný jméno, tak ji tak i pojmenujte. Andromedu dejte třeba želvě nebo křečkovi, když už chcete mít noblesně a mýticky pojmenovanýho člena rodiny :roll:

Meda je hezký. Andromeda moc dlouhý. Andromeda by u nás byla nejspíš modrooká šedivá kočka asi. Třeba morče fakt né.

• načítám...
35466
@leisa píše:
Nelíbí. Hned se mi vybavil film Kmen Andromeda :)
Dceři bych jej nedala. Možná ještě nějakou zkratku z toho jména, ale i tak… Nicméně je to na tobě. Jedná se o tvé dítě, máš právo ji pojmenovat, jak chceš.

I mne. Tak jsme pojala myslenku, ze lidem uz z te korony trochu hrabe. My taky cekali Parochala a Junelu a mame uplne jine deti…

• načítám...
16
23.6.20 21:40
@osvc píše:
Mně pak ještě kyhanka, vřesovcovitá rostlina s latinským názvem Andromeda :lol:

Tu máme na zahradě :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati