Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
jé, holky, super téma ![]()
co se krajových jídel týká, tak my od Valašska to vyhráváme většinou s kyselicou a slivovicou ![]()
holky, co nějaký recept na vánoční cukroví, že bych se pustila do něčeho nového ![]()
Jo a škubánky s mákem jsem nedávno plánovala ale nakonec jsme udělali obyčejné bramborové šišky s mákem, protože to škubánkové těsto je trochu složitější a já se bála že mouka která se tam dává do hotového bude pro nás málo udělaná.
musím se jít věnovat
Dořezal dřevo, je zmrzlej, tak jdu vařit čajík a zatopíme v kamnech
dzarunko co to je?
misahanuska tak to je fakt a když se nepovede kyselica tak slivovica to všechno urovná
![]()
No my s mamkou každoročně taky skončíme na takových 25-30 druzích cukroví a každý rok říkáme jak to omezíme, jenže každý má rád něco jiného a pak je toho milion druhů aby měl každý své milované ![]()
trixinka píše:
dzarunko co to je?misahanuska tak to je fakt a když se nepovede kyselica tak slivovica to všechno urovná
No my s mamkou každoročně taky skončíme na takových 25-30 druzích cukroví a každý rok říkáme jak to omezíme, jenže každý má rád něco jiného a pak je toho milion druhů aby měl každý své milované![]()
vypadá to i chutná jak rozdrobenej a opečenej bramborovej knedlík
udělá se z nastrouhaných brambor na loupačku a mouky jakoby drobenka a pak se to smaží na pánvi ale hrozně dlouho to trvá než se to opeče-tchýně u toho jakou dobu stojí a furt obrací.....jsou jak pominutý
![]()
consi: jen tak mimo téma, kočko, mrkám, že taky čekáš Aničku
My už ji snad doma budeme mít během pár dní ![]()
MisaHanuska píše:
jé, holky, super téma
co se krajových jídel týká, tak my od Valašska to vyhráváme většinou s kyselicou a slivovicou
holky, co nějaký recept na vánoční cukroví, že bych se pustila do něčeho nového
Jejej, tak to prosim prosim recept na valassku kyselicu. Vzdy ked ideme na SR, zastavime sa v Hranicich alebo v Becve a davam si prave kyselicu ![]()
KPKristy píše:mamčababča píše:Takhle nám škubánky dělali ve škole. A my je doma děláme i na slano - stejné těsto, ale udělají se placky, které se smaží na oleji, někdy do nich zabalíme párek. Je to výborný!
v JČ jsem se poprvé setkala s názvem šuska jsou to vlastně škubánky, ale tchýně nedělá z těsta ty nočky, ale prostě udělá tu bramborovou kaši s moukou, dá na talíř a posype strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a poleje máslem a musím říct, že je to fakt dobrý
Jee, tak tohle děláme bez párku a říkáme tomu šusterky - na Vysočině
…mňamka
Super téma, ráda vařím a zkouším nové věci …zdravím všechny ![]()
Co jsem pochopila, budou se tu zveřejňovat recepty … co diskusi přestěhovat do otevřených skupin, tam můžeme mít víc témat - třeba sladká jídla, slaná, cukroví … bylo by to přehlednější … ale jestli Vám to vyhovuje hledat v diskusi, tak jsem nic neřekla ![]()
Příspěvek upraven 20.10.10 v 16:47
Mmch díky za recept, mám doma květák a pořád jsem nevěděla co s ním, tak budou dneska karbenátky, jdu na ně ![]()
JInak krajové jídlo … všechno z brambor
… musím pohledat, vůbec nevím co je naše krajová specialita ![]()
trixinka píše:
dzarunko tak to může být chutné a jí se to s něčím?
pijí k tomu jen mléko
Ahoj děvčata,super nápad a hned bych chtěla poprosit.Hned jakmile jsem narazila u mamčibabči na škubánky,poslala jsem jí SZ s prosíkem o recept,ale tady psala,že je dělá tchýně?
Takže pokud můžu poprosit o recept.Jedla jsem je naposledy jako dítě,dělávala nám je babička,ale už tu moře let není a já bych si je tak dala.Děkuji předem.