Jak se vaří u vás? Jiný kraj, jiná kuchyně..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15054
20.10.10 15:56

u chlapa v rodině všichni milujou Šterc :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
20.10.10 16:00

jé, holky, super téma :palec:
co se krajových jídel týká, tak my od Valašska to vyhráváme většinou s kyselicou a slivovicou :-D
holky, co nějaký recept na vánoční cukroví, že bych se pustila do něčeho nového :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
20.10.10 16:02

Jo a škubánky s mákem jsem nedávno plánovala ale nakonec jsme udělali obyčejné bramborové šišky s mákem, protože to škubánkové těsto je trochu složitější a já se bála že mouka která se tam dává do hotového bude pro nás málo udělaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
20.10.10 16:04

Miso - valašsko miluju :-D jak kraj, tak kyselicu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
20.10.10 16:05

musím se jít věnovat :srdce: Dořezal dřevo, je zmrzlej, tak jdu vařit čajík a zatopíme v kamnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
20.10.10 16:05

dzarunko co to je?

misahanuska tak to je fakt a když se nepovede kyselica tak slivovica to všechno urovná :lol: :palec:

No my s mamkou každoročně taky skončíme na takových 25-30 druzích cukroví a každý rok říkáme jak to omezíme, jenže každý má rád něco jiného a pak je toho milion druhů aby měl každý své milované :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
20.10.10 16:11
trixinka píše:
dzarunko co to je?

misahanuska tak to je fakt a když se nepovede kyselica tak slivovica to všechno urovná :lol: :palec:

No my s mamkou každoročně taky skončíme na takových 25-30 druzích cukroví a každý rok říkáme jak to omezíme, jenže každý má rád něco jiného a pak je toho milion druhů aby měl každý své milované :oops:

vypadá to i chutná jak rozdrobenej a opečenej bramborovej knedlík :roll: udělá se z nastrouhaných brambor na loupačku a mouky jakoby drobenka a pak se to smaží na pánvi ale hrozně dlouho to trvá než se to opeče-tchýně u toho jakou dobu stojí a furt obrací.....jsou jak pominutý :roll: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
20.10.10 16:14

consi: jen tak mimo téma, kočko, mrkám, že taky čekáš Aničku :lol: My už ji snad doma budeme mít během pár dní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
20.10.10 16:18
MisaHanuska píše:
jé, holky, super téma :palec:
co se krajových jídel týká, tak my od Valašska to vyhráváme většinou s kyselicou a slivovicou :-D
holky, co nějaký recept na vánoční cukroví, že bych se pustila do něčeho nového :jazyk:

Jejej, tak to prosim prosim recept na valassku kyselicu. Vzdy ked ideme na SR, zastavime sa v Hranicich alebo v Becve a davam si prave kyselicu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
20.10.10 16:33

dzarunko tak to může být chutné a jí se to s něčím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
20.10.10 16:37
KPKristy píše:
mamčababča píše:
v JČ jsem se poprvé setkala s názvem šuska jsou to vlastně škubánky, ale tchýně nedělá z těsta ty nočky, ale prostě udělá tu bramborovou kaši s moukou, dá na talíř a posype strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a poleje máslem a musím říct, že je to fakt dobrý :-D
Takhle nám škubánky dělali ve škole. A my je doma děláme i na slano - stejné těsto, ale udělají se placky, které se smaží na oleji, někdy do nich zabalíme párek. Je to výborný! :wink:

Jee, tak tohle děláme bez párku a říkáme tomu šusterky - na Vysočině :lol: …mňamka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
20.10.10 16:41

Super téma, ráda vařím a zkouším nové věci …zdravím všechny :mavam:

Co jsem pochopila, budou se tu zveřejňovat recepty … co diskusi přestěhovat do otevřených skupin, tam můžeme mít víc témat - třeba sladká jídla, slaná, cukroví … bylo by to přehlednější … ale jestli Vám to vyhovuje hledat v diskusi, tak jsem nic neřekla :andel:

Příspěvek upraven 20.10.10 v 16:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4308
20.10.10 16:47

Mmch díky za recept, mám doma květák a pořád jsem nevěděla co s ním, tak budou dneska karbenátky, jdu na ně :palec:

JInak krajové jídlo … všechno z brambor :mrgreen: … musím pohledat, vůbec nevím co je naše krajová specialita :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
20.10.10 16:48
trixinka píše:
dzarunko tak to může být chutné a jí se to s něčím?

pijí k tomu jen mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
20.10.10 17:05

Ahoj děvčata,super nápad a hned bych chtěla poprosit.Hned jakmile jsem narazila u mamčibabči na škubánky,poslala jsem jí SZ s prosíkem o recept,ale tady psala,že je dělá tchýně?
Takže pokud můžu poprosit o recept.Jedla jsem je naposledy jako dítě,dělávala nám je babička,ale už tu moře let není a já bych si je tak dala.Děkuji předem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii