Jak se zbavit zbytkové vody pod bubnem pračky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak se zbavit zbytkové vody pod bubnem pračky?
Ahoj holky,
prosím o radu a pomoc. Je tu už plno podobných diskuzí, ale nikde jsem nenašla odpověď. Stejně jako spousta z vás mi pěkně zapáchá pračka, někdy je to horší, jindy vůbec, ale většinou se nějaký ten smrádek ven dere a kolikrát je to cítit hned, jak otevřu dveře do bytu
. Dřív se mi to nestávalo. Už vím, že je to způsobeno vodou, která zůstává dole pod bubnem, po čase tam hnije a dál si ani nedomýšlím, že se třeba míchá s čistou vodou, ve které se pere. Nevíte, jak se tohoto problému zbavit, co dělat, aby tam ta voda nezůstávala? Máme pračku s vrchním plněním, takže kolikrát musíme otevřít filtr a pračku nahnout co nejvíc to jde, aby ten hnus vytekl ven… Určitě musí existovat i jiné pohodlnější řešení…
Díky předem za rady a tipy
!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Marciandy mě v pračce takhle taky zůstávala voda a bylo to tím, že jsme měli ucpaný filtr, nebo tedy byla namotaná ponožka někde u čerpadla, takže i když jsme vytáhli filtr a vyčistili, tak tam toho moc nebylo… následovala rozborka pračky, zbytky fusekle byly odstraněny a už tam zase žádná voda nezůstává…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nemám s vrchním plněním, ale s předním. Po každém praní utřu dosucha tu gumu kolem toho. Občas naliju ocet a dám pračku na co nejdelší program a co nejvyšší teplotu. Smrad žádný nemám. Tchyně má s vrchním plněním a je fakt že ta pračka hodně požírala ponožky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
@Marciandy mě v pračce takhle taky zůstávala voda a bylo to tím, že jsme měli ucpaný filtr, nebo tedy byla namotaná ponožka někde u čerpadla, takže i když jsme vytáhli filtr a vyčistili, tak tam toho moc nebylo… následovala rozborka pračky, zbytky fusekle byly odstraněny a už tam zase žádná voda nezůstává…
Ale já se k tomu filtru hezky dostanu - nebo to není to, co odšroubuju ze spodní přední části pračky? A právě za tím je pak ta voda, dávám ocet, savo, vysokou teplotu, pračku utírám, nezavírám,… Nebo by bylo potřeba vyčistit tu hadici - jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marciandy jo, to je filtr, ale my to měli ještě před ním, bylo to tam namotané… jak jsem psala, filtr byl čistý, ale ta ponožka byla někde před ním…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
@Marciandy jo, to je filtr, ale my to měli ještě před ním, bylo to tam namotané… jak jsem psala, filtr byl čistý, ale ta ponožka byla někde před ním…
Tak tam já před ním nemám vůbec nic
Chystám hadříky pro mimčo a avůbec se mi v tom nechce prát, tak radši tu pračku nahýbáme, ale je to opruz a určitě ne jediný řešení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marciandy my jsme to objevili, až jsme rozdělali celou pračku a vytáhli buben…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marciandy
My máme na pračce dole na přední straně jak je filtr výpustnou hadičku a tu když použiju, tak si myslím že vyteče všechno, ale u tebe se mi to nezdá, já myslím že tam bude nějaká závada, buď něco ucpaného nebo čerpadlo nevyčerpá všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero A to jde
? A zvládne to člověk sám nebo jen za pomocí instalatéra? Mě napadlo nějak tu pračku vyvýšit, aby byla výš než odtoková hadice, ale asi je to taky nereálný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marciandy jo, jde to, když máš šikovného manžela… můj chlap to zvládl sám, ale podle něho nemůžu soudit, protože on umí snad úplně všechno… takže jestli máš doma kutila a správné nářadí, zvládne to jistě taky… a dokonce myslím, že u pračky s horním plněním to jde lépe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heineken My tam teda hadičku nemáme
. Takže asi zavolat opraváře, přesně tak, jakoby to čerpadlo neodčerpalo vše ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marciandy nemáte na filtru hadičku? Zatím to měla každá pračka, kterou jsem měla… na tom našem je malá hadička, kterou se dá odpustit zbylá voda z pračky a pak se vyšroubuje ten filtr… takový umělohmotný bazmek se sítem, kde se zachytávají nečistoty a podobně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prostě žádnou hadičku tam nemáme:-(. Taky jsem četla, že může být problém v tom, že odtoková hadice je ve špatném sklonu. A k tomu čerpadlu se nějak člověk svépomocí může dostat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marciandy Čerpadlo pokud by bylo vadné, tak by ho musel opravář vyměnit.
Ještě mě napadlo zkus odmontovat filtr, měl by být taky hodně nízko, takže by měla voda taky vytéct, akorát to bude asi na podlahu.
Sklon odtokové hadice by na to vliv mít neměl, spíš jestli není někde skříplá a pak mě napadlo jestli není položená na zemi nebo nějak nízko, protože některé pračky mají pojistku když spadne odtoková hadice na zem, tak se zavře odtok, aby to nevytopilo koupelnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Heineken Však tak to právě dělám, voda se nedrží v bubnu, ale právě dole pod ním, je to vidět jen tehdy, když odmontuju ten filtr, ale musí se pračka komplet naklonit, aby vše vyteklo. To, co tam zůstává, právě způsobuje ten smrad
Nemyslím si, že by naše pračka měla takovou pojistku, v návodu o tom nic nepíšou. Jsem z toho už nešťastná, je to začarovaný kruh
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit