Jak sehnat mamince práci?

50
25.10.11 13:35

Jak sehnat mamince práci?

Prosím poraďte, mamince je 55 let, vyučená servírka, ale po operaci šlachy, tudíž práci ve „svém oboru“ už nezvládne, ruku si musí šetřit. Docela se na ní psychicky podepisuje, že nemůže sehnat práci, prošla x výběrových řízení a znáte to - my se Vám ozveme … a nic. Pravda, jazyky moc neovládá, domluví se německy, trošku rozumí anglicky, PC Office myslím také v pohodě, ale nějaké studentce-asistence asi nemůže konkurovat, holt celý život dělala něco jiného a nemá v tomto praxi. Vzala teď uklízečku v MŠ a ještě chodí uklízet do Casina na krátký-dlouhý týden, volno má jednou za 14 dní víkend, jinak dělá pořád, často obojí souběžně. A příjem? Dohromady 9 tisíc hrubého (v Praze) :-( Ráda bych jí pomohla, uklízení je dost fyzicky náročné, takže po práci ani nemá moc čas a sílu pročítat na internetu pracovní nabídky a rozesílat životopisy, beztak už je dost demotivovaná neustálým odmítáním, takže jí posílám nabídky, ona odpovídá, ale kolikrát už jsou fuč, než se k tomu večer dostane… Jak jí tu starost ulehčit? Mezi známými a kamarády už jsme také poptali co se dalo, ale zatím bez úspěchu … Podotýkám, že do důchodu má ještě 8 let (nebo víc, nevím přesně), takže v tomhle ohledu snad není až tak neperspektivní, děti má samosebou už dospělé, je maximálně pečlivá a spolehlivá, i ten úklid bere vážně, vrací se úplně vyřízená, protože k tomu přistupuje jak doma - všechno se musí lesknout. Jsem na MD, navíc v zahraničí, už ale nevím, kam bych se obrátila nebo ji nasměrovala, má cenu zkoušet třeba persoonální agentury? Podle mě je tam podobných zájemců bezpočet, ale nevím, nemám s tím zkušenost, neřešíte něco podobného? Ať už pro sebe, nebo také pro někoho blízkého? Děkuji za každý postřeh, člověk se pořád učí, že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7631
25.10.11 13:38

Tak to máme podobný problém. Zkoušeli jsme snad kromě agentury už úplně všechno :-( :-( :-( Chce to hodně sil, trpělivosti a obrovskou hromadu štěstí nebo dobrých známých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
25.10.11 13:38

ahoj,moje maminka má 55 let a do důchodu jde za tři roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
25.10.11 13:39

Jsme na tom podobně s mým tátou.
Jen věkem je na 58letech.
Do důchodu 5 let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.11 13:43

Jsme na tom podobně - oba moji rodiče, oba 50 let přišli o práci…ta psychika je na bodu nula… :-(
Je to koloběh - životopisy - pohovory - NIC…
Ale věříme, že se něco najde!

Držím palce!!!

• Citovat
  • Upravit
beruska79
25.10.11 13:44

ja bych jako posledni moznost zvolila bud nejaky rekvalifikacni kurz, i kdyz vim, ze v 55 se ucit neco noveho je na palici a nebo prave onu zminovanou personalni agenturu.
je to nezavidenihodna situace, ja sama hledala job,u me ale byla vyhoda jazyk, zila jsem v zahranici, kdybych neumela jazyk, tak bych byla asi taky pekne v pr… :zed:
drzim palce at maminka neco najde, obvolavejte zname, nekdy i maly inzeratek v mistnim tisku dokaze zazraky, ja takhle narazila na svoji byvalou praci :palec:

• Citovat
  • Upravit
kofola3
25.10.11 13:44
Anonymní píše:
Jsme na tom podobně - oba moji rodiče, oba 50 let přišli o práci…ta psychika je na bodu nula… :-(
Je to koloběh - životopisy - pohovory - NIC…
Ale věříme, že se něco najde!Držím palce!!!

Já už ani ne.
Práci hledá 4 roky a nikdo se netají tím, že ho nevyberou právě kvůli věku.
O jeho psychickém stavu už raději ani nemluvím.

• Citovat
  • Upravit
16694
25.10.11 13:50

Taky máme podobný problém. Mamka se tedy 18 let starala o syna, poslední 3 roky pracovala na částečný úvazek. Z práce jí vyštípali, o dva měsíce později jí sebrali příspěvek na péči a ona teď shání a nemůže sehnat. A to jí je jen 47 let. Za ty roky doma je člověk už tak dost demotivovaný, kvůli nám nedodělala ani učňák (otěhotněla na doporučení lékaře brzy, jinak by prý nemusela mít děti vůbec) a když čte, že i na uklízečku požadují alespoň vyučení, tak to tedy na sebevědomí nepřidá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
25.10.11 13:50

Holky je to fakt na houby. Já mám stejný problém se svojí ségrou. Je čersvě po vyučení a práci najít nemůže. Všude jí řeknou pošlete životopis a my se vám ozveme. No a nebo jí rovnou řeknou jste moc mladá a nemáte praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
25.10.11 13:52

Zažívám něco podobného…mamce je teprve 53, po operaci na obou rukách, předchozí práce nepadá v úvahu a co teď :zed:
Je mi jí moc líto, protože pak je to dost zčarovaný kruh a psychika tomu fakt nepřidá.

V Praze by člověk myslel, že je těch možností víc, než u nás na malém městě, ale evidentně ani tam to není růžové.

Snažit pomoct se dá všelijak, ale pokud člověk nemá ty správné známé je to vcelku na nic a hlavní díl stejně leží ne tom člověku samotném
Držím palce všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
25.10.11 13:59

Ahoj já jsem před tím pracovala ve výrobně musli tyčinek,vzali mě hned a nechtěli ani životopis,akorát dávají smlouvu na dobu určitou ze začátku.Je tam ranní a odpolední.Je to v Hostivaři,ale nevím jestli ted někoho berou,jedině se zeptat.Tel.272705196,www.rupa.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
25.10.11 14:00

A nemuze jit do predcasneho duchodu?Nevim o kolik let se muze jit spis.

Příspěvek upraven 25.10.11 v 14:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
25.10.11 14:00

zazivame taky neco podobneho.
Tatkovi je 56let a vice jak 2.5roku bez prace. Cely zivot pracoval jako zkusebni technik ve spolecnosti, kterea vyrabela a vyvijela automobilove soucastky. Takze pro neho docela specificky obor. Delal tam cely zivot. Spolecnost sla do konkurzu, propustila vsechny lidi. Novy majitel nabral po znamostech nove lidi a na ty, kteri tam delali cely zivot si ani nevzpomel.

Tatka posila zivotopisy, zkousek agentury a nic. Kdyz posel zivotopis na nejakeho skladnika nebo prodavace tak je prekvalifikovany nebo nema papiry a praxi na vysokozdvyzny vozik.. kdyz zazada opraci v jeho oboru tak mu reknou ze nema VS a neumi aktivne anglicky. I kdyz zaklady anglictiny ma a psaval zkusebni protokoly v anglictine..
Takze je doma. Maminka na invalidnim duchodu. Psychyka na bodu mrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
25.10.11 14:01

pane jo, blbá situace..

moji rodiče jsou v podobném věku, máma má naštěstí dobrou práci, táta jakž-takž, ale stejně počítám s tím, že je v důchodu budu živit. Úspory nemají, vše dali do nemovitostí (odkup bytu a koupě chalupy), které rekonstruují a stejně to časem odkážou mně a bráchovi…

k té tvé mamce - pokud je pečlivá a spolehlivá, nechce třeba někde dělat hospodyni v soukromé domácnosti nebo paní na hlídání/úklid? po šikovných, slušných a pečlivých ženských je v této oblasti veliká sháňka - zvlášť v Praze…
Já tady platím své ukrajince 4-5tis. měsíčně (čistého) jen za úklid (cca 10h týdně)… a to se teda zrovna nepřetrhne. a stejně furt hledám nějakou novou… lepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.10.11 14:14
k té tvé mamce - pokud je pečlivá a spolehlivá, nechce třeba někde dělat hospodyni v soukromé domácnosti nebo paní na hlídání/úklid? po šikovných, slušných a pečlivých ženských je v této oblasti veliká sháňka - zvlášť v Praze…
Já tady platím své ukrajince 4-5tis. měsíčně (čistého) jen za úklid (cca 10h týdně)… a to se teda zrovna nepřetrhne. a stejně furt hledám nějakou novou… lepší :-)

Black Orchids - to jsme také zkoušeli, většinou je to ale nárazové - dvě hodiny v týdnu hlídat dítě nebo uklidit, na hodinu to sice vychází mnohem více (kolem stovky), ale zase je té práce málo :cry: Maminka chodí jednou za týden na dopoledne hlídat svojí kadeřnici miminko a ta jí pak jednou za měsíc naoplátku zadarmo ostříhá, takový bartrový obchod… Tedy pokud jsi z Prahy a budeš uvažovat o nové paní na uklízení, tak si na mě (nás) vzpomeň :-)

Příspěvek upraven 25.10.11 v 14:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat