Jak šetříte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Vždyť na poznávání jiných zemí a návštěv divadel apod. má celý život ne? Tohle všechno nemusí prožít jen v rámci dětství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše: Více
A myslíš, že v dospělosti se začne zajímat o kulturu, o nové věci, když se celý život nehnulo z místa? Že když nosí oblečení do roztrhání, tak bude vědět, jak se obléknout do divadla?
- Citovat
- Upravit
Představ si, že jo. Já třeba poprvé letěla letadlem ve 20 letech, u moře jsem byla jako děcko asi 2×. A na VŠ jsem pravidelně min 1× ročně lítala s partou na prodloužené víkendy - Paříž, Londýn, Řím apod. A taky jsem o nic nepřišla a duševně mě to nepoznamenalo…..
Prosim tě, zase z rodičů nedělej šupáky, co neumí své děti vhodně oblect do divadla
mimochodem před měsícem jsem byla v divadle a musím říct že tak 1/4 návštěvníků opravdu nebyla vhodně do divadla oblečená - rifle, mini sukně nebo výstřih až u pupku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše: Více
Takže jsi prvně v zahraničí byla ve 20? Na dovolené v ČR jsi v dětství taky nikdy nebyla? A ti návštěvníci se budou oblékat čím dál tím hůř, když tam nebudou rodiče brát děti.
- Citovat
- Upravit
Troufám si říct, že se může zajímat o nové věci a kultury víc, než dítě, které jezdilo každý rok do hotelového rezortu, ze kterého nevytáhlo paty. Mám blízké kamarády, kteří vyrostli v hospodářství. Jejich rodičům vrátili po revoluci pozemky a statek a začalo se hospodařit, takže obří závazky 24/7. K moři s nimi jel táta jednou pomalu na otočku vlakem k Baltu, aby viděli moře, vykoupat se, přespat pod stanem, vykoupat se a domu, děti nadšené. Děti pak chodily na víceletý gympl, do divadla měly předplatné od školy, a přestože nikdy nebyly na dovolené s rodiči na víc než čtyři dny, a většina prázdnin bylo starání se o zvířata, tak obě děti vystudovaly VŠ, z jednoho je úspěšný veterinář a druhý je taky ve své práci úspěšný a s chutí posílají vnoučata k rodičům a i ta vnoučata pomáhají.
Já jsem se nedávno synova spolužáka ptala, jak bylo na Vánoce v teple (letěli do JAR), a on mi na to řekl „dobrý, udělal jsem si rekord na BrowlStars (nevím, jak se to píše) a měl jsem každý den hranolky a pizzu“. Syn se ho aktivně ptal, kde přesně byl, a chtěl to ukázat v atlase, a musel tomu klukovi vůbec ukázat, kde je JAR. Takže ono je cestování a cestování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A chtěla bys takové dětství pro své děti?
- Citovat
- Upravit
Nejde o šnorchlování..jde o to poznat vlastní zemi, navštívit alespoň nějakou sousední život, ať vidí rozdíly. Chodit do muzeí, divadel a ne se jen popelit celý život na jednom místě.