Jak si miminko sedne?

3836
9.4.20 09:54

Jak si miminko sedne?

Ahojky maminky jsem nešťastná už z rodinných příslušníků. Pořád se ptají proč dcera nesedí. Je ji devět měsíců. Plazi se, peruje, ale ještě nesedí a všichni mi radí at je pouze v postýlce ze jedine tam si sedne. Jenže ona je ráda na zemi a plazi a hraje si po celé místnosti. ja mám zato, ze si dítě sedne z kleku, ze postýlku nepotřebuje. Nebo jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4507
9.4.20 09:56

Blbost… syn byl jen na zemi. Sednul si v 10M a sednul si z pozice na čtyřech, ze nějakým obratem dal nohy pod sebe a sednul si z toho. Vykašli se na to co říkají ostatní, mě to bylo úplně buřt, každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35763
9.4.20 10:05

Ne, postylku na sednuti opravdu nepotřebuje. Ona na to přijde sama, hlavně neposazovat dokud to nezvládne sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
9.4.20 10:09

Samozřejmě, že to zvládají v prostoru, je to mnohem lepší, než se přitáhnout s oporou. Přes šikmý sed nebo z kleku, na to potřebuje jenom tu podlahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
9.4.20 10:09

@Wendea71 sedne si z kleku az zacne lezt nebo poradne perovat, vyprdni se na keci kohokoliv a trenuj nervy protoze toho jeste bude, fakt mavni nad tím rukou, a malou nech na zemi na brisku at sama zacne az bude chtit, ma spoustu casu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
9.4.20 10:10

@Wendea71 ano, je to tak, jak sis myslela. Dítě nemusíš zavírat do postýlky, až bude připravené, tak si z těch 4 prostě sedne. Dcera se začala lézt v 7m a sama si začala sedat v 10m. Řekla bych normální vývoj. Kamarádky dcera sama neseděla ještě v roce. Byla pohybově trochu pomalejší (chodit začala v roce a půl), ale pořád ještě v normě. Je jí teď 5 a je naprosto v pohodě. A ta kamarádka říká, že je to prostě jen lemra líná :mrgreen: Na ostatní se vykašli, jedním uchem tam a druhým ven. Já podle rodičů taky prej v roce mluvila ve větách a byla bez plíny. Hotovej génius zkrátka, akorát nevím, kde se pak stala chyba a já o tu genialitu přišla :lol:
Naštěstí mám kolem sebe teď hodně dětí +/- stejně starých jako dcera, takže vidím, že tyhle rady starších či bezdetnych jsou fakt založené na pravdě :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.4.20 10:11

Dostane se do sedu tak, že se z kolen přetočí na bok a jednou zůstane sedět. Nejdřív to hůře takový ten šikmý sed, kdy se bude popírat rukou a až se zpevní, bude sedět normálně. Kašli na okolí syn si pořádně sedl až potom, co už uměl chodit, neměl na to čas :D. A dceři je 9 měsíců, sedla si někdy minulý týden a pro změnu neleze, tahá nohy za sebou. Místo kolem se odráží špičkami nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
9.4.20 10:17

Holky moc děkuji. Moje holka je trošku linejsi. A postylku máme prostě jen na noc.Asi jsem potřebovala uklidnit. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.20 10:18
@Wendea71 píše:
Ahojky maminky jsem nešťastná už z rodinných příslušníků. Pořád se ptají proč dcera nesedí. Je ji devět měsíců. Plazi se, peruje, ale ještě nesedí a všichni mi radí at je pouze v postýlce ze jedine tam si sedne. Jenže ona je ráda na zemi a plazi a hraje si po celé místnosti. ja mám zato, ze si dítě sedne z kleku, ze postýlku nepotřebuje. Nebo jak to je?

Přestaň poslouchat babičky a prababičky. Jestli dítě normálně leze a celkově prospívá, na sed dojde. A ne jen v postýlce. Syn byl v postýlce jen na spaní. Jinak měl k dispozici celý obývák. V devíti měsících už stál a kdy seděl, to bych se musela podívat do zápisků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
9.4.20 10:21

@Jitul.kaaa9 přesně jak říkáš je to dokonce rada rodičů a prarodičů a ze ja už seděla v půl roce a straší ze je opožděna…np není, jen linejsi a premysliva. :kytka: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
9.4.20 10:45

@Wendea71 Dcerka si sedla tak že se v prostoru bez opory postavila a pak si kecla na zadek. Byla z toho chudák tak v šoku, že to obrečela, pak se naučila sedat si z kleku. Syn by si ale bez ohrádky nesedl asi nikdy, on byl na sebe hrozně opatrný (první modřiny a boule se začaly objevovat až po třetím roce, do té doby si na sebe dával až moc velký pozor) a všechno mu dost trvalo než nabyl dojmu že už to zvládne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.4.20 13:30
@Wendea71 píše:
@Jitul.kaaa9 přesně jak říkáš je to dokonce rada rodičů a prarodičů a ze ja už seděla v půl roce a straší ze je opožděna…np není, jen linejsi a premysliva. :kytka: :mrgreen:

Ono to dite ani nemusi byt linejsi, aby se sedem cekalo. Muj syn se od 5 mesicu tryskove plazil, od necelych 7 mesicu tryskove lezl a zacal si stoupat, od 8mesicu obchazel nabytek a stejne si sednul az v 10 mesicich. Dite v tomhle veku sed v podstate nepotrebuje, takze se da rict, ze cim pozdeji si sedne, tim lepe. Dulezite je lezeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4841
10.4.20 00:21

@Wendea71 Ahojky :mavam: neboj se nic, vývoj má naprosto v pořádku :kytka: Naše malá si teď v osmi měsících prvně sedla na zemi úplně v pohodě ze čtyř do kleku a pak vysunula nožky před sebe. Bohužel ještě neleze, ani se neplazí, to by právě mělo sezení předcházet, ale hodně péruje a už má jedním kolínkem nakročeno. Stejnak jsem na ni pyšná, teprve v šesti měsících se úplně zbavila třmínků a teď ukázkově válí sudy a sedí :mrgreen: Určitě k sedu postýlku nepotřebuje, nech ji pěkně volně hrát a uvidíš, že na sed brzy sama přijde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
10.4.20 12:59

@Janita3 vždyť js vím, vy jste velké bojovnice :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
10.4.20 23:28

Malymu je ted 7 mesicu a poprve si sednul z kleku - jednou nohou si jakoby stoupal a zhoupnul se do sedu.
Nejdriv peroval, pak se zacal plazit, dva dny na to lezt, den na to sedet, a asi tyden na to stat. Po asi ctrnacti dnech stani ted zkousi uz obchazet nabytek. Bylo to strasne rychly, takze klidne za mesic muze umet uz vsechno, nedelala bych si z toho vubec hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí