Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, holky,
prosím o radu - jak skladujete mrkev? Já ji mám vždy za 2dny úplně měkkou, zkoušela jsem lednici i nechat venku - na zemi vedle kuch.linky ![]()
Děkuji za každou radu! ![]()
Taky mi dlouho nevydrží a proto šla celá (teda rozkrájená na kostičky) do mrazáku.
To není špatný nápad, děkuji! ![]()
Ale jak to, že jim v supermarketu vydrží tak dlouho? Nebo mají čerstvou obden?
Taky jí mám v mrazáku, jinak jsem jí mohla za pár dní vyhodit, a bydlíme na vesnici takže tady toho moc čerstvýho nekoupíme ![]()
Myslim ze zalezi na odrude. Dovezla jsem si mrkev od tchyne a hned na to od mamky a ted uz nevim ktera, ale jedna byla hned mekka a druha stale pekna. Vetsinou kupuju mrkev balenou a vydrzi mi v lednici pekelne dlouho. Tezko rict, cim to je, mozna to strikaji ![]()
Jinak pokud jsou moznosti, babicka skladovala mrkev v suchem sklepe v pisku a mela ji krasnou hodne dlouho!
Ja posledni dobou taky kupuju balenou,ta volna vypada hrozne
a vydrzi krasne dlouho.Ale i nebalena mi vydrzela v lednici docela dlouho pekna.
Také skladuju v lednici a vydží, ale my máme velkou spotřebu, tak jí zdělám docela rychle…
My letos skladujeme v pilinách a paráda ![]()
Pár pytlíků jsem zamrazila a je to skvělé ![]()
Já po vytahání ze záhonu očistím, pěknou a nepoškozenou zapíchám do bedýnky s pískem a uložím do sklepa, tu horší omyju a dm do igelitového pytle do ledničky, tam vydrží i 2měsíce v pohodě aniž by zplesnivěla.
@Saricat pokud je mrkev scvrklá bez známek plísně či hniloby, tak do vařených pokrmů asi neva. Lepší ![]()
Já tím spíš před tím chtěla říct, jak tomu škvrkntí předcházet ![]()
Ahoj ![]()
Jdu si k vám pro radu ![]()
Mrkev uskladňuji v ledničce v krabičce (jinou možnost nemám). Problém je ten, že se mrkev vždy orosí a je mokrá. Takže jí co druhý/třetí den vyndavám, osuším, vysuším krabičku a vracím zpět. Nevíte čím to může být a jak tomu předejít? Do mrazáku jí dávat nechci, protože jí za pár dní strouhám. Mrkev na vaření v mrazáku mám, ale tuhle bysme rádi jedli čerstvou. Jen je jasné, že kilo mrkve nesníme na posezení a nechci každou chvíli lítat do obchodu kvůli mrkvi ![]()
Poradí mi prosím někdo? ![]()
@Saintpaulia a v zavřený nebo otevřený krabičce? Já mám mrkev navolno v lednici v zásuvce na zeleninu a je ok, týden s přehledem.
Tak ji nedávej do té krabičky.. já ji mám jen tak v přihrádce na zeleninu v otevřeným sáčku a vydrží, neorosí se, je pěkná ![]()