Jak správně pomoci miminku - kuckání

5.9.11 16:10

jak správně pomoc miminku

Ahoj holky
Mám 7měsíční mimčo Terezku a v poslední době se mi začíná z ničeho nic zakucvávat. Asi to zřejmně nebude z ničeho nic, ale když se to stane nevypozoruju z čeho to má. Je možné že špatně polkne slinu nebo jak si strká ruce do pusinky. Stává se to některé z vás a myslíte že je lepší pro jistotu navštívit lékaře nebo je to normální. Mám strach aby se nezačala dusit a jak v tomoto případě pak postupovat : poplácat po zádíčkách nebo zbalit mimčo do klubíčka a přitáhnout mu nožky k bříšku. Poplácám jí vždy po zádíčkách a dám jí napít. Máte s tím některá zkušenosti? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
5.9.11 16:23

s tím bych k dr. nechodila. Pokud by se zakuckala tak, že by lapala po dechu, tak plácat po zádech a kdyby to nepomohlo, dát ji hlavou dolů a znovu plácat po zádech. Bude to mít ze slin - neslintá? nerostou ji zuby? Nemá to po jídle? Přikrmujete? Má tam drobné hrudky, tak třeba pro to. Nebo není zahleněná? Nastydlá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.11 16:30

Právě že nic z toho. Prostě se jí to párkrát stane a pak u toho máme vytřeštěný oči obě. Já strachy abych se zachovala správně a ona asi tím že neví co se děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
5.9.11 20:31

Ja myslim, ze je to normalni. Malej mi to zacal delat asi pred dvema tydny - prvne me to taky vydesilo a jeho taky, vubec netusil, co se deje. Ted uz to bere mnohem klidneji a ja taky. Podle me je to ze slin. Nekde jsem cetla, ze uplne mala mimca, kdyz se narodi, maji to uvnitr krku usporadane tak, ze jim proste slinky do te nespravne dirky nezaskakuji. Takova prirozena ochrana, aby se novorozene neudusilo, kdyz si treba ublinkne. No a jak rostou a vyvijeji se, tak se jim to tam uvnitr zmeni a najednou jim uz sliny nebo jina tekutina muze zaskocit podobne jako dospelemu. Kdyz se to mimcu stane prvne, tak nechape co se deje, pak si zvykne a je to podobne jako kdyz zaskoci treb tobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
5.9.11 21:58
jarka.bartlova píše:
Ahoj holky
Mám 7měsíční mimčo Terezku a v poslední době se mi začíná z ničeho nic zakucvávat. Asi to zřejmně nebude z ničeho nic, ale když se to stane nevypozoruju z čeho to má. Je možné že špatně polkne slinu nebo jak si strká ruce do pusinky. Stává se to některé z vás a myslíte že je lepší pro jistotu navštívit lékaře nebo je to normální. Mám strach aby se nezačala dusit a jak v tomoto případě pak postupovat : poplácat po zádíčkách nebo zbalit mimčo do klubíčka a přitáhnout mu nožky k bříšku. Poplácám jí vždy po zádíčkách a dám jí napít. Máte s tím některá zkušenosti? Moc děkuji

Moje dcera 9,5m to dělá od té doby co jí začaly zuby, cca od 7m. Někdy si taky strčí prsty do krku, nespolkne sliny, má trochu rýmu. Jednou jsem se lekla, když se kuckala, že se ulomil kousek lžičky se kterou si hrála, tak jsem ji popadla, otočila na ruce na bříško a 2× pleskla do zad. Chudák, nevědla, co to je. Nespolkla nic, jen ta lžička měla narozdíl od jiných rovný konec a já si toho nevšimla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí