Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@svycarka U nas v Bavorsku je teda taky velka podpora - ze strany skol - aby deti chodily do skoly hlavne pesky a pokud mozno samy. Vozit do skoly neexustuje. Zijeme v meste ca 70 000. obyvatel, kousek od Mnichova a syna jsem doprovazela prvni 2-3 mesice, ted uz chodi s kamaradem sam a za rok se k nim prida mladsi sestra. Navic tu nemame druziny napojene na skoly, takze po vyucovani musi jit deti samy pres mesto do druziny… No kdyz to nekomu vypravim v CR, tak na me jen vali oci
Jeste navic v dnesni dobe
S uprchlikama
Ve druzine nemaji nepretrzity dozor
mohou se pohybovat sami po arealu i zahrade… Kamaradky z vesnice odkud pochazim, doprovazi jeste v 2. -3. tride… no kazdy dela jak mysli a jak muze. Jiny kraj, jiny mrav. Ja jsem spokojena s tim, jak to tu funguje.
Ahojky, od kolika let jste pouštěli děti ven? Bydlíme v Praze. Za barákem máme park.. jakoby z oken na něj nevidím. Ale byl by na hřišti. Synovi je 5,5. Přijde mi zodpovědný ale mám strach že by se nechal stáhnout případnými jinými dětmi. Jako že by viděl starší kluky a ti by řekli třeba - pooojd půjdeme na jiný hřiště nebo tak…
@Terte píše:
Ahojky, od kolika let jste pouštěli děti ven? Bydlíme v Praze. Za barákem máme park.. jakoby z oken na něj nevidím. Ale byl by na hřišti. Synovi je 5,5. Přijde mi zodpovědný ale mám strach že by se nechal stáhnout případnými jinými dětmi. Jako že by viděl starší kluky a ti by řekli třeba - pooojd půjdeme na jiný hřiště nebo tak…
Mám stejně starého syna a ne, nepustila. Paradoxně do obchodu nebo s odpadem se už chystám ho vyslat… ale na hřišti se líp vymyslí bejkárny ![]()
@Terte píše:
Já třeba v Praze 5 letého nepouštím, protože u nás děti samy venku nebývají. Jinak bych ho asi za barák, kam vidím, s kamarády i pustila. Ale u něj vím, že se na něj můžu spolehnout.
Příspěvek upraven 11.04.21 v 17:33
@Limi123 píše:
Já třeba v Praze 5 letého nepouštím, protože u nás děti samy venku nebývají. Jinak bych ho asi za barák, kam vidím, s kamarády i pustila. Ale u něj vím že se na něj můžu spolehnout.
No jak říkám.. já mu věřím. On je hodně zodpovědný. Bohužel mám ale strach že by se nechat stáhnout okolí
@Terte píše:
No jak říkám.. já mu věřím. On je hodně zodpovědný. Bohužel mám ale strach že by se nechat stáhnout okolí
Já vím, že můj by se nenechal.
Ale tak co, při nejhorším se nechá stáhnout.. tak mu dej mobil. Že není kde má být bys asi zjistila dost rychle.
@Limi123 píše:
Já vím, že můj by se nenechal.Ale tak co, při nejhorším se nechá stáhnout.. tak mu dej mobil.
Já spíš mám strach u aut… Jako že by letěl s klukama a zapomněl by na přechod
Já mám syna 6 let a zatím nepustim, ještě chci aspoň rok-dva počkat. On by sam i byl za domem na hřišti, ale pak se nechá strhnout staršími dětmi a někam s nima odbehne.
@Terte píše:
Tak tohle jsou věci, ve kterých se na svého fakt můžu spolehnout… Hlavně on by nikam neodešel, nikdy, když by věděl, že nesmí.
U tvého bych tedy ještě počkala.
@Terte píše:
Ale máte super, že tam máte partu děti co chodí ven sami.
@Limi123 píše:
Ale máte super, že tam máte partu děti co chodí ven sami.
Jo tak to jsou děti co si prostě venku hrají a on je takový že k jim přijde a baví se s nima. A vzhledem ke své povaze prostě oni ho k sobě vezmou ale mám strach že on by prostě zapomněl že jde přes přechod a poletí
Já mám doma 5letého a byl párkrát venku bez nás jen okolo baráku se staršíma bráchama, jeden 11,druhej 15.Pustila bych ho i jen s tím 11letým samotné. Ale Podle mě je to ještě brzy, možná tak v 6ti, ale spíš ještě později
To já se nebojím, že by se chytil party, já mám největší strach z úchyláků
a pak ty auta no, ale tady jsme u lesa, tolik jich tu není…