Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Běžně se pije maliník, až 4 šálky denně. A taky se jí lněné semínko na zvlhčení sliznic.
Nejznámější příprava od 36 tt - maliník, lněné semínko a Aniball. Už to takhle jedu potřetí.
Za me homeopatika
Arnika montana 15ch od 36tt 5kulicek denne a ted vudu jeste zkouset Actea racemosa 9ch od 38tt 5kulicek denne
@S.maya je na úpravu trávení, očistu střev,a dělá hlen uvnitř, nejen ve střevech ( tobogán pro miminko).
Holky a co lněný olej? Dostala jsem ho, nevím co s ním tak me napadlo, že by se dal použít před porodem misto semínek
zatím mám ještě čas, ale když to tady čtu, tak mě napadlo, jestli nemá někdo zkušenosti?
@Jasmina81 píše:
Holky a co lněný olej? Dostala jsem ho, nevím co s ním tak me napadlo, že by se dal použít před porodem misto semínekzatím mám ještě čas, ale když to tady čtu, tak mě napadlo, jestli nemá někdo zkušenosti?
Ten sněz, byla by ho škoda.
A máš ho v lednici? Jinak se totiž hrozně rychle znehodnocuje.
@Jasmina81 píše:
Holky a co lněný olej? Dostala jsem ho, nevím co s ním tak me napadlo, že by se dal použít před porodem misto semínekzatím mám ještě čas, ale když to tady čtu, tak mě napadlo, jestli nemá někdo zkušenosti?
Zkušenost nemám, ale lněný olej se hodně doporučuje když kojis, je pro mimi prý super na trávení a vyrážky ![]()
@zuzikka @Majina_F super, díky jo je v lednici, jsem 25tt tak ho ještě jist radši nebudu. Potom jsk na něj? Přidat do jídla nebo na lžičku ![]()
@Jasmina81 četla jsem 1 lžičku denně, sama se na to chystám, naše malá od malinka trpí na různé vyrážky, tak doufám, že by to mohlo pomoc ![]()
Děkuji za rady právě ty homeopatika jsem chtěla zkusit ale v lékárně mi moc neřekli tak proto se ptám
semínka říkala doktorka že moc nechce :/ ještě jsem teď četla o pupalkovém oleji co myslíte ? ![]()
@andelka83 píše:
@S.maya je na úpravu trávení, očistu střev,a dělá hlen uvnitř, nejen ve střevech ( tobogán pro miminko).
No ale lněné semínko prochází strevama a ne porodními cestami. To je v podstatě stejné jako psyllium nebo chia semínka. Vše vytváří hlen, když se to namočí.
Nám na předporodním kurzu říkali, že pití maliníku a lněné semínko je spíš placebo.
Já nic z toho nepila a nejedla. Malej byl venku za 3 hodiny a na 4 zatlačení.
@S.maya mělo by to fungovat asi podobně,jako když bereš sirup na kašel a přitom se změní cervikální hlen ( někdy se to doporučuje když se nedaří otěhotnět). Každopádně to je fajn jen už kvůli tomu trávení.
@andelka83 A není miminko samo o sobě dost kluzké? Nebo k čemu to lněné semínko pomůže?
@JanncaH mělo by být. Ale před pár lety frčel gel Dianatal,který má zlehčovat porod právě tou kluzkosti. Teď jsem už takový boom nezaznamenala,tak nevím jestli to byla jen krátkodobá záležitost,jestli se ještě propaguje a vyrábí. Lněné semínko je tradiční,plus pomáhá na trávení a střeva,což je před porodem taky plus.