Konec pánevní a jeho porod?

302
8.1.19 11:17

Syn byl zadečkem do 33tt, pak se otočil ;) jinak kamarádka taky druhorodička rodila KP spontánně a zvládli to na jedničku, držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:

Druhorodičky většinou nechají zkusit KP přirozeně, pokud s tím v dané porodnici mají zkušenost. Kamarádka PA vždy říká, že prcek má důvod proč je zadečkem dolů, takže já bych to asi úplně moc nepokoušela, ale četla jsem i případy kdy se mimčo otočilo před porodem. Na netu určitě najdeš „rady“ jak mimču pomoct se otočit, vím že někdo psal dělat kočičí hřbety, někdo svítit baterkou okolo břicha aby se otočilo za světlem, ale osobní zkušenost nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745

Mně se taky malá otočila později, tuším přelom 33.a 34.týden.. neres to, ono to dopadne tak, jak má ☺️
Jinak z těch babskych rad, co jsem slyšela- svítit dolu baterkou, že se mimco otočí za světlem.. nebo, zahrivat spodek bříška, třeba sprchou, že půjde za teplem..ale sama jsem nezkoušela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
8.1.19 11:18

Jestli jsi z oboru, tak určitě víš i o možnosti obratu zevními hmaty a taky že na otočení je fakt času dost. :palec: Těch cviků je hodně. Četla jsem o nich tady v diskusích a hlavne kdekoliv na netu. Stačí tak minutu googlit… https://www.emimino.cz/…miminka-970/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
8.1.19 11:21

Tvé miminko se ještě může otočit. Moje dcerka byla také KP. Hodně jsem zvažovala přirozený porod,také jsem byla druhorodička. Můj porodník říkal,že dříve si poradili s každou polohou miminka,že si ho porodník uměl dobře natočit,ale dnes,že už se toho bojí a raději volí císařský řez. Nakonec dcerka naléhala nožičkama a to nebyla vhodná poloha pro spontánní porod,takže jsem rodila císařským řezem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
8.1.19 11:21

Jsi PA? Sama by si nejake mamince doporucila at to odrodi takhle? Ja bych do porodu KP nesla,mam z neho strach. I standartni porod me stal komplikace. A neboj treba se prcek jeste otoci.😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
8.1.19 11:27

mně se syn otočil někdy na konci 36. týdne.. taky byl předtím celou dobu KP..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
8.1.19 11:37

Me se slecna otocila az nekdy 39tt. Mela 3,7kg, takze ne vylozene drobek (ja teda taky nejsem). Me pomohla (asi) svice - svicen, kazdy tomu rika jinak. Proste nohy, zadek, bricho (po kolik to jde) nahoru. V tom 39 tt to uz byla fakt komedie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
8.1.19 11:40
@TRG píše:
Jestli jsi z oboru, tak určitě víš i o možnosti obratu zevními hmaty a taky že na otočení je fakt času dost. :palec: Těch cviků je hodně. Četla jsem o nich tady v diskusích a hlavne kdekoliv na netu. Stačí tak minutu googlit… https://www.emimino.cz/…miminka-970/

JJ o zevních hmatech vím, ale u nás v porodnici to zkoušeli než jsem šla na mateřskou a momentálně nevím v jaké jsou fázi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
8.1.19 11:41

@Bobinka007 Na toto téma je tady toho už hodně, zkus pročíst diskuze i deníčky . Zatím bych neplašila, za prvé se mimčo ještě klidně může otočit samo, za druhé ze zkušeností z okolí mám samé pozitivní ohlasy na porod KP no a pokud by poloha před porodem nebyla k porodu spodem vhodná, tak ani císařský řez naznamená konec světa. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
8.1.19 11:42
@kve-tinka píše:
Jsi PA? Sama by si nejake mamince doporucila at to odrodi takhle? Ja bych do porodu KP nesla,mam z neho strach. I standartni porod me stal komplikace. A neboj treba se prcek jeste otoci.😉

JJ jsem PA, ale nebyla jsem jsem v praxi dostatečně dlouho, abych se s tím ve větším množství setkala. Ono když se to týká člověka samotného (myslím teď sebe) tak o tom uvažuje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
8.1.19 11:44

@Tiger-lily Momentálně mám ideální polohu na porod KP. Moje mamka takhle porodila moji ségru, ale před 40-ti lety. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
8.1.19 12:08

@Bobinka007 Ty jsi PA? :D No tak klid, simtě. Jednak mi kamarádka, co rodila 7 dětí, říkala, že ten KP byl nejlepší, jinou „vlastní“ zkušenost nemám; za druhé bych se poradila s kolegyněma a počkala si na odhad váhy apod. Ty cviky zkoušej, ale skoro bych se s tebou vsadila, že se miminko co nevidět otočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
8.1.19 12:33

První syn porod normální a druhý KP, pořád to vypadalo na porod přirozenou cestou, ale když se to rozjelo, tak tam strčil nohu a už jsem mazala na jiný sál a šel císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
8.1.19 12:45

První dítě jsem rodila hlavičkou a rok a 8 měsíců na to syna koncem pánevním. Bylo to vyvolávané, aby u toho byl primář a týden před termínem, aby nestihl moc narůst :) A bylo to úplně v pohodě, lepší než první porod hlavičkou. Ale trénovala jsem i s aniballem a hodně mi myslím pomohl, syn vyletěl jako po másle :lol: Teda hlavička se malinko sekla, ale doktor ji ve vteřině vyprostil. Takže já mám pozitivní zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí