Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den mě by zajímalo jak mám říct tátovi ať mi něco objedná například teď chci jedny šaty za 200 Kč a jeden svetr červený za to za 90 Kč nevím jak mu říct že tam má poslat peníze předem na účet a nevím jak mám říct ať mi to koupí ať mi to objedná jsem to. Je to s winted A je to u hodně doporučovaný paní ing na YouTube to doporučovali tuto paní která tam prodává většinou je hodně známá. A nevím jak mám říct ať mi to koupí. Mám obavy z toho že že řekne že nevím jestli mi to bude z internetu sedět. A nevím jak mu mám říct ze to je z vinted Když ani neví co to znamená. ![]()
No poštovné taky něco stojí. Hele chápu že vinted a YouTube je in, ale fakt to tak potřebuješ? Každopádně mu to řekni asi tak jako vždycky, když něco chceš, pokud je mu pod 50 tak nejspíš tuší co je bazar/ sekáč na internetu ne. A můžeš si to objednat sama, jen mu vytiskni/vypiš pokyny k platbě
Prostě přijdeš za tátou a řekneš, „tati, moc ráda bych měla tuhle sukni a tenhle svetr - potřebuju nové proto a proto, můžu si to třeba tím a tím odpracovat - koubil bys mi je, prosím?“
No pokud nejsi dost stará na to, abys měla vlastní peníze a kartu, tak holt musíš počítat s tím, že rodiče mají na nákup oblečení jiný názor než ty.
To že ti řekne ne na svetr z internetu fakt není konec světa. Pokud nový potřebuješ, tak stejně někde nějaký budete muset koupit.
Jinak tedy z vinted a podobných serverů tak jako tak chceš připlatit za doručení dobírkou, právě proto, aby si nenaletěla podvodníkům.
A opravdu je spolehlivější kupovat v eshopech, ne přes bazary jako je vinted, protože pak tě chrání možnost zboží vrátit či vyměnit, když ti nebude sedět, nebo se ti nebude líbit. Při nákupu přes vinted a jiné bazary to neplatí.
@Gortyna no jako nezletilá si na vinted nic teoreticky kupovat nemůže (pravidla používání služby).
Prostě řekni že si chceš objednat oblečení přes internet, že je to jako by sis to koupila normálně v krámu, akorát místo aby ti dal peníze a poslal tě nakupovat, tak ty peníze pošle převodem
jestli mu není 100 let tak snad ví co je internet, online platba a bazar ne??
Čeho se přesně bojíš? Že to nebude chtít koupit oblečení vůbec, nebo že nebude chtít posílat peníze předem? Normálně se ho zeptej. Tati, líbí se mi na internetu šaty a svetr, koupil bys mi je? Musí se to zaplatit předem přes internetovou platbu. Když se mu nebude chtít (což trochu chápu) přestaň brouzdat na těchto stránkách a popros ho o peníze a jdi si koupit oblečení normálně do krámu. Až budeš větší, budeš mít svůj účet a můžeš si s ním dělat, co chceš. Zatím holt musíš poslouchat.
@Loutka1234 píše:
@Ou Je to od známe raperky Šarloty:)
mno, jako vnucování hadrů dětem přes youtube je docela naprd a rozhodně to neznamená, že to bude super věc a bude ti padnout. Navíc tam platíš naprosto zbytečné prachy navíc za to, že je to od „raperky šarloty“
A když to táta zamítne, tak jako spíš má pravdu, ale pokud si o to neřekneš, tak to mít nebudeš.
Když nabídneš že si to nějak odpracuješ a skutečně to splníš, tak je vyšší šance, že si onen svetr vyjednáš.
200 za šaty není tak moc, ale na nějaký ndooručení z youtube klidně kašli, já nakupuji po bazarech furt a ještě nikdy jsem se vysloveně nespálila, max jsme 2× řešila reklamaci, to bylo nedorozumnění. A jak říci tátovi…tak snad ty sama víš, jak s ním normálně mluvíš, ne?
Jak to říct, asi otevřít pusu a vydat zvuk a on udělá to samé a to ve stylu buď ano nebo ne
@Loutka1234 píše:
Dobrý den mě by zajímalo jak mám říct tátovi ať mi něco objedná například teď chci jedny šaty za 200 Kč a jeden svetr červený za to za 90 Kč nevím jak mu říct že tam má poslat peníze předem na účet a nevím jak mám říct ať mi to koupí ať mi to objedná jsem to. Je to s winted A je to u hodně doporučovaný paní ing na YouTube to doporučovali tuto paní která tam prodává většinou je hodně známá. A nevím jak mám říct ať mi to koupí. Mám obavy z toho že že řekne že nevím jestli mi to bude z internetu sedět. A nevím jak mu mám říct ze to je z vinted Když ani neví co to znamená.
Kolik ti je prosim let? Ja jen abych si udelal predstavu