Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pohodové Velikonoce všem přeji, a ráda bych si přečetla, jak trávíte Velikonoce vy. U nás je to klasika. Velikonoční výzdobu domu jsme udělali už asi před 2 týdny, před chvílí jsem dopekla beránka a uvařila vajíčka(máme křepelky, takže letost poprvé budou místo klasických slepičích obarvená křepelčí vajíčka, takový pokus), zítra je ozdobím, no a v pondělí máme k obědu sekanou:-).Samozřejmě musímě vyšupat taky babičky(máme 2,5 letého syna).Jinak užíváme prodlouženého volna, i když tomu počasí zas tak nepřeje. takže procházky, výlety, práce na zahradě. Já jsem konzerva, takže před Velikonoci jsem poslala nejbližším velikonoční pohledy
.V pondělí je u nás na vsi velikonoční jarmark a taky pochod.
Velikonoce neslavime. Takže většinou jedeme na chalupu a užíváme volno. Teď jsou kluci nemocní, tak tvrdneme doma
Tedy ja s miminem. Starší je na chalupě s tatkou a širší rodinou. Jediné, co se liší od běžného volna, je beránek k snídani ![]()
Valime se, hrajem karty a kostky, pijem vinko, varime dobroty, jime a smejem se.
venku jsme byli jen na skok na zahradce zalit salat a zase zpatky do tepla. vajicka budem barvit zitra, pict mazance. na obed vyvar a kyta na smetane a v pondeli kureci rolada.
Neslavim, nemam je rada. Nabarvime pet vajec, ktere v pondeli k veceri sami snime ![]()
Dojeli jsme vsichni k rodicum na tento prodlouzeny vikend. Nasi chlapi dnes skladaji leseni, my litame kolem decek, varime, sedime venku, povidame si, ze behem roku se nesejdeme casto. Zitra bude mit oslavu muj a segry syn. Tak se nas sejde zase vic.
V pondeli pujdou koledovat a po obede pojedeme domu, konec volna.
Chteli jsme jet dneska na vylet, ale prelozeno na leto, az bude hezky, vic si to uzijeme.
My Velikonoce extra neřešíme, nes jsem dělala nádivku, zítra upeču velikonoční věnec místo mazance, mam krásnou formu na zajíčky tak budou místo beránka. a v pondělí ráno až děti vstanou tak jako každý rok ak najdou na stole něco dobrého+ nějakou menší hračku. Manžel pro Vali vyfouknul 3 vejce tak si je vybarví jak bude chtít vodovkami ![]()
Nijak extra neslavim, tyhle svatky mi nic nerikaji. Upekla sem velikonocni venec, ale to spis byl pokus, jinak bych pekla neco jinyho
zejtra jedem na chalupu, sejde se cela rodina, ale spis nez velikonoce to bude oslava narozenin netere
vyzdobu nedelam, vajicka nebarvim, vzdycky sem je uvarila a pak to nikdo nejed. Jo a v pondeli rano mi da syn na zadek a dostane za to kindervejce (doufam ze se to neujme a nebude me mlatit porad, aby dostaval cokolady) ![]()
Ja akorad rozdazim detem na zahrade sladkosti at je pohledaji a jinak si budem uzivat volna ![]()
My diky domacimu chovu ovci na Velikonice i kdykoli jindy jime ovcinu. Budu delat ovci vyvar a rizky salat na zitra a pondeli, ale kvuli Velikonocim nebude specialne zabijacka. Vezmu ze zasasoby v mrazaku. U nas je to o tom, ze se sejdeme, ponavstevujeme. Mrskani je, ale jen symbolicky.
@Markéta80 píše:
My Velikonoce extra neřešíme, nes jsem dělala nádivku, zítra upeču velikonoční věnec místo mazance, mam krásnou formu na zajíčky tak budou místo beránka. a v pondělí ráno až děti vstanou tak jako každý rok ak najdou na stole něco dobrého+ nějakou menší hračku. Manžel pro Vali vyfouknul 3 vejce tak si je vybarví jak bude chtít vodovkami
Jak se dela ten venec? Jako vanocka a zatocit?
@tasa tak nějak ale je to jednodušší
https://www.mimibazar.cz/…maci-pekarne
Zitra nabarvim asi šest vajec, to dělám ráda
a dám je na stůl do misky s mašlema a kuřátkama a upeču štrůdl, protože mazanec upekla mamka už včera, v pondělí nachystám pár chlebíčků a jednohubek, manžel půjde vymrskat jeho máti a pak moji, potom půjde na ulici na tři známé a jednu jejich holčičku a toť vše
na výlet letos nikam nepojedem, jinak se většinou jezdíme koupat nebo do zoo, na hrad… ![]()
Tyto dny jsou pro nás jako ty ostatní. Velikonoce neslavíme, jsou to pro nás zbytečnost. Jsem za ně ráda jen v případě, když manželovi vyjde ve svátky práce, to má pak příplatky, jinak jdou mimo nás ![]()