Jak trávíte Velikonoce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
508
15.4.17 14:35

Jak trávíte Velikonoce?

Pohodové Velikonoce všem přeji, a ráda bych si přečetla, jak trávíte Velikonoce vy. U nás je to klasika. Velikonoční výzdobu domu jsme udělali už asi před 2 týdny, před chvílí jsem dopekla beránka a uvařila vajíčka(máme křepelky, takže letost poprvé budou místo klasických slepičích obarvená křepelčí vajíčka, takový pokus), zítra je ozdobím, no a v pondělí máme k obědu sekanou:-).Samozřejmě musímě vyšupat taky babičky(máme 2,5 letého syna).Jinak užíváme prodlouženého volna, i když tomu počasí zas tak nepřeje. takže procházky, výlety, práce na zahradě. Já jsem konzerva, takže před Velikonoci jsem poslala nejbližším velikonoční pohledy :-).V pondělí je u nás na vsi velikonoční jarmark a taky pochod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
15.4.17 14:49

Velikonoce neslavime. Takže většinou jedeme na chalupu a užíváme volno. Teď jsou kluci nemocní, tak tvrdneme doma :? Tedy ja s miminem. Starší je na chalupě s tatkou a širší rodinou. Jediné, co se liší od běžného volna, je beránek k snídani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
15.4.17 14:49

Valime se, hrajem karty a kostky, pijem vinko, varime dobroty, jime a smejem se. :mrgreen: venku jsme byli jen na skok na zahradce zalit salat a zase zpatky do tepla. vajicka budem barvit zitra, pict mazance. na obed vyvar a kyta na smetane a v pondeli kureci rolada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21891
15.4.17 14:58

Neslavim, nemam je rada. Nabarvime pet vajec, ktere v pondeli k veceri sami snime :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
15.4.17 15:06

Já neslavím, akorát děti pojedou v pondělí koledovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
15.4.17 15:13

Dojeli jsme vsichni k rodicum na tento prodlouzeny vikend. Nasi chlapi dnes skladaji leseni, my litame kolem decek, varime, sedime venku, povidame si, ze behem roku se nesejdeme casto. Zitra bude mit oslavu muj a segry syn. Tak se nas sejde zase vic.
V pondeli pujdou koledovat a po obede pojedeme domu, konec volna.
Chteli jsme jet dneska na vylet, ale prelozeno na leto, az bude hezky, vic si to uzijeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59345
15.4.17 15:15

My Velikonoce extra neřešíme, nes jsem dělala nádivku, zítra upeču velikonoční věnec místo mazance, mam krásnou formu na zajíčky tak budou místo beránka. a v pondělí ráno až děti vstanou tak jako každý rok ak najdou na stole něco dobrého+ nějakou menší hračku. Manžel pro Vali vyfouknul 3 vejce tak si je vybarví jak bude chtít vodovkami ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
15.4.17 15:16

Nijak extra neslavim, tyhle svatky mi nic nerikaji. Upekla sem velikonocni venec, ale to spis byl pokus, jinak bych pekla neco jinyho :D zejtra jedem na chalupu, sejde se cela rodina, ale spis nez velikonoce to bude oslava narozenin netere :mrgreen: vyzdobu nedelam, vajicka nebarvim, vzdycky sem je uvarila a pak to nikdo nejed. Jo a v pondeli rano mi da syn na zadek a dostane za to kindervejce (doufam ze se to neujme a nebude me mlatit porad, aby dostaval cokolady) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
15.4.17 15:20

Ja akorad rozdazim detem na zahrade sladkosti at je pohledaji a jinak si budem uzivat volna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
15.4.17 15:20

My diky domacimu chovu ovci na Velikonice i kdykoli jindy jime ovcinu. Budu delat ovci vyvar a rizky salat na zitra a pondeli, ale kvuli Velikonocim nebude specialne zabijacka. Vezmu ze zasasoby v mrazaku. U nas je to o tom, ze se sejdeme, ponavstevujeme. Mrskani je, ale jen symbolicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
15.4.17 15:28
@Markéta80 píše:
My Velikonoce extra neřešíme, nes jsem dělala nádivku, zítra upeču velikonoční věnec místo mazance, mam krásnou formu na zajíčky tak budou místo beránka. a v pondělí ráno až děti vstanou tak jako každý rok ak najdou na stole něco dobrého+ nějakou menší hračku. Manžel pro Vali vyfouknul 3 vejce tak si je vybarví jak bude chtít vodovkami ;)

Jak se dela ten venec? Jako vanocka a zatocit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
15.4.17 15:29

Jsem v práci:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59345
15.4.17 15:37

@tasa tak nějak ale je to jednodušší :palec: https://www.mimibazar.cz/…maci-pekarne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
15.4.17 15:39

Zitra nabarvim asi šest vajec, to dělám ráda :-)a dám je na stůl do misky s mašlema a kuřátkama a upeču štrůdl, protože mazanec upekla mamka už včera, v pondělí nachystám pár chlebíčků a jednohubek, manžel půjde vymrskat jeho máti a pak moji, potom půjde na ulici na tři známé a jednu jejich holčičku a toť vše :-) na výlet letos nikam nepojedem, jinak se většinou jezdíme koupat nebo do zoo, na hrad… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.17 15:56

Tyto dny jsou pro nás jako ty ostatní. Velikonoce neslavíme, jsou to pro nás zbytečnost. Jsem za ně ráda jen v případě, když manželovi vyjde ve svátky práce, to má pak příplatky, jinak jdou mimo nás :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí