Jak učíte své děti nelhat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
550
1.2.12 15:13
Lizbeth píše:
Tak já nevím jak to dělám? :nevim: ..v určitém věku si myslím, že je to normální - zvlášt to co popisuje zakladatelka a časem to vymizí..
ale například starší dcera mi jistě lže v nějakých maličkostech a nebo lépe - neříká mi celou pravdu..ale to je o tom, že chce mít nějaké soukromí a pokud se jí zeptám na něco, co v jejích očích " není pro mě" tak to asi poupraví..
Myslím, že mi říká dost a často - důvěřuje mi..A to mi stačí..Nepotřebuji aby byla čistá jak lilie a podávala mi hlášení..

Právě bych chtěla, aby mi důvěřovala a svěřovala se-s těma důležitýma a vážnýma věcma. Tak se bojím abych to nějak nezanedbala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
1.2.12 15:13

Samo až bude větší, teď bych ráda, abychom zvládly to základní.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
1.2.12 15:17

Já jsem nikdy nedělala z ničeho vědu..Nikdy když něco rozbila, ztratila, zkazila, pochybila..Vždy jsem vyslechla, řekla svůj názor na to proč se to stalo atd., ale nehubovala jsem , nedávala jsem kázání a jiné nezáživné promluvy :lol:
A nyní sklízím ovoce - dcera mi říká téměř vše..
U vás mi to přijde spíš jako věc fantazie a experimentování - co může říci, z čeho bude poprask, jak se to vyvine..Neřekla bych, že má nějaký zlý úmysl zalhat..spíš taková zábava :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.2.12 09:25
Lizbeth píše:
Já jsem nikdy nedělala z ničeho vědu..Nikdy když něco rozbila, ztratila, zkazila, pochybila..Vždy jsem vyslechla, řekla svůj názor na to proč se to stalo atd., ale nehubovala jsem , nedávala jsem kázání a jiné nezáživné promluvy :lol:
A nyní sklízím ovoce - dcera mi říká téměř vše..
U vás mi to přijde spíš jako věc fantazie a experimentování - co může říci, z čeho bude poprask, jak se to vyvine..Neřekla bych, že má nějaký zlý úmysl zalhat..spíš taková zábava :lol:

Budu to muset zusit, já jsem totiž nervák, jak mě něco namíchne, tak jedu, řvu a rozčiluju se. Už na malé vidím, že to kopíruje a chová se taky tak. Takže jsem si to začala hlídat a holt budu vysvětlovat po dobrém a zuřit v ústraní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
7.2.12 23:23

Vím, že je to trochu opožděná reakce, ale nedá mi to:) Podle psychologů (třeba Špaňhelové) je dítě schopno plně pochopit, co je to lež, až v pěti letech. Určitě se dá zkoušet vysvětlovat to dřív, ale zbytečně bych na dítě netlačila, ono to rozlišení pravda/lež totiž vlastně není tak úplně snadné (navíc dítě je zvyklé na pohádky, všelijaké zázraky apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
8.2.12 13:49

Souhlasim s prispevkem nade mnou. V tomhle veku me jeste vubec nenapadlo uvazovat o lzi, ale spis bych to vzala jako upozornovani na sebe. Moji dceri je stejne,3a pul roku, a vzdycky kdyz ma jit spat tak ma zizen, hlad a nebo ji jak pises, hrozne rozboli hlava. A proc?jen proto aby na sebe upozornila a spani trosku oddalila :lol: Ja bych ty nemoci zkusila parkrat ignorovat, proste ji rict ze to musi vydrzet a uvidis ze to delat prestane. Jinak jestli je opravdu nemocna, tak to stejne poznas sama(asi jako u miminka, ktere neumi mluvit a proste to na nem vidis),takovyhle veci nepotrebuju aby me dcera hlasila a proto se na ne neptam.
A jestli si obcas vymysli, at uz jsou to hry, pohadky nebo o kamaradech, tak to se se lzi taky neda srovnavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
31.3.12 16:41

Ze si nektere deti obcas trochu vymysli, to bych neresila…

Kdyz tedy toto pominu a budu brat klasickou lez, tak ja se tomu snazim zamezit jedine motivaci. Tim, ze sama jsem k ni maximalne uprimna, i kdybych se tim mela ztrapnit, shodit atd., tak ji reknu pravdu a stejne tak komukoliv jinemu. Vysvetluju ji, ze nikdy nelzu, ze kdyz neco provedu, tak se priznam, ze prekonam strach, i kdyz za to potom musim nest nasledky. Celkove s ni hodne mluvim o vsem a hlavne vidi, ze nejde jen o slova a opravdu se tak i chovam, tak verim, ze aspon v tomhle ji davam dobry vzor.

Co se tyka primo Miriamky, tak se mi za celou dobu jeste nestalo, ze by mi v necem zalhala. Byla bych fakt moc rada, kdyby nam to takhle vydrzelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
5.4.12 14:10

Unás zabral PINOCCHIO bojí se,že jí naroste ocásek a velké uši a nos :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie