Jak udat anonymně na sociálku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Myslim, ze kreten jsi ty, kdyz to dokazes napsat. To vubec nebylo z pozice sily, zkratka si mysleli, ze takovy styl vychovy bude mit nejaky efekt, nebo mozna lepsi efekt, nez dobre slovo. NemeloTenkrat, pred 40 lety se to asi tak nebralo. Vzdyt nas fyzicky trestali i ucitele ve skole. Tak co by nas fyzicky netrestali rodice.
Přála bych ti, abys měla možnost žít v opravdu milující rodině, protože tohle normální není ani dnes, ani nebylo před 40 lety. Milující rodič může být přísný, ale pokud má v hlavě kouska zdravého rozumu a v srdci kouska citu, tak ho něco takového, jako použít na děti gumovou hadici nebo kopat do rozkroku vůbec nenapadne a už vůbec ne za tím účelem, aby ho nějak vychoval. Tohle jsou metody vylívání si vzteku a nezvládání vlastní frustrace z čehokoliv. Já svým dětem občas jednu lehkou na zadek lupnu, dokážu si představit, že hodně drzému puberťákovi vrazím v afektu pořádnou facku, ale nedovedu si představit, že svému dítěti udělám jen z poloviny to, co popisuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai píše:
Přála bych ti, abys měla možnost žít v opravdu milující rodině, protože tohle normální není ani dnes, ani nebylo před 40 lety. Milující rodič může být přísný, ale pokud má v hlavě kouska zdravého rozumu a v srdci kouska citu, tak ho něco takového, jako použít na děti gumovou hadici nebo kopat do rozkroku vůbec nenapadne a už vůbec ne za tím účelem, aby ho nějak vychoval. Tohle jsou metody vylívání si vzteku a nezvládání vlastní frustrace z čehokoliv. Já svým dětem občas jednu lehkou na zadek lupnu, dokážu si představit, že hodně drzému puberťákovi vrazím v afektu pořádnou facku, ale nedovedu si představit, že svému dítěti udělám jen z poloviny to, co popisuješ.
Nijak me to nepoznamenalo, takze pohoda.
Slo mi hlavne o to, jak tu nekdo psal, ze podle takoveho vzoru pak vychovava i sve deti. Coz je holy nesmysl, ja sve deti opravdu nebiju
A jak uz jsem psala, ani jedni prarodice me rodice take nebili, takze nevim, proc byli takový ranari oni.
Jinak byli fakt perfektni rodice, ale to se tezko vysvetluje. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano, byli to perfektní rodiče se sklony k násilí. To je jako perfektní manžel, krerý perfektně zajišťuje rodinu, v létě na Maledivi, v zimě dvakrát do Alp a třikrát do měsíce seřeže manželku jak koně, protože neposlouchá. A je to přeci pro dobro její a celé rodiny. Je to perfektní manžel, ale to se těžko vysvětluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi No, asi tak. Ježiš, to je hrozné, jak poměry v rodině dokážou člověku pokřivit vnímání. To přirovnání, cos teď napsala, mi úplně připomnělo případ toho sadistického doktora v nemocnici, co trápil novorozeňata a malé děti (havránek nebo tak nějak), ale prý „to byl jinak dobrý doktor“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi připomělo mojí tříletou ségru, co nedopatřením koukala na film o psu baskervillském, a protože měla moc ráda pejsky, zhodnotila situaci tak, že to byl moc hodný pejsek, akorát že žral lidi… Jo, je to hrozný. Nevím, proč si myslíme, že když někdo řve na prodavačku, serve se se sousedem, sprostě nadává učitelce, že to je primitiv a rapl, ale mlátit děti je vlastně vpořádku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná proto, že se nemůžou moc bránit a instinktivně se drží v blízkosti rodičů. Tak je dloubnem pod žebra a kopnem mezi nohy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi píše:
To mi připomělo mojí tříletou ségru, co nedopatřením koukala na film o psu baskervillském, a protože měla moc ráda pejsky, zhodnotila situaci tak, že to byl moc hodný pejsek, akorát že žral lidi… Jo, je to hrozný. Nevím, proč si myslíme, že když někdo řve na prodavačku, serve se se sousedem, sprostě nadává učitelce, že to je primitiv a rapl, ale mlátit děti je vlastně vpořádku.
Presne. Vztahnout ruku na jineho cloveka je trestne a u deti se to toleruje, nechapu. A nemyslim, ze by to anonymni nepoznamenalo, ono uz to, ze si mysli, ze takova vychova byla v poradku…
a taky si o tech lidech myslim co ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Myslim, ze kreten jsi ty, kdyz to dokazes napsat. To vubec nebylo z pozice sily, zkratka si mysleli, ze takovy styl vychovy bude mit nejaky efekt, nebo mozna lepsi efekt, nez dobre slovo. NemeloTenkrat, pred 40 lety se to asi tak nebralo. Vzdyt nas fyzicky trestali i ucitele ve skole. Tak co by nas fyzicky netrestali rodice.
Ta výchova se projevila na Tvem myšlení a názorech. Děti se za žádných okolností nebijí. Ty tomu říkáš výchova, já tomu říkám fyzické tyrani/ublížení na tele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nijak me to nepoznamenalo, takze pohoda.Slo mi hlavne o to, jak tu nekdo psal, ze podle takoveho vzoru pak vychovava i sve deti. Coz je holy nesmysl, ja sve deti opravdu nebiju
A jak uz jsem psala, ani jedni prarodice me rodice take nebili, takze nevim, proc byli takový ranari oni.
Jinak byli fakt perfektni rodice, ale to se tezko vysvetluje.
Promiň, ale už jenom fakt, že napíšeš o lidech, kteří vás řezali gumovou hadicí, a kopali do rozkroku, až ses pomočila, že to byli jiank perfektní rodiče je známka toho, jak ti posunuli vnímání toho, co ještě je, a co už není normální. Píšu to z pozice dítěte, které rodiče taky řezali gumovou hadicí, nebo koženým páskem. Případně nás otec alkoholik vyhnal v zimě na ulici bez kabátů, nebo nám vyhrožoval zabitím. I když jsme se ve stáří o ně postarali, a matka se nám dokonce omluvila, nikdy bych je neoznačil za milující, nebo perfektní rodiče.
Prosím anonym, nebo smazat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Promiň, ale už jenom fakt, že napíšeš o lidech, kteří vás řezali gumovou hadicí, a kopali do rozkroku, až ses pomočila, že to byli jiank perfektní rodiče je známka toho, jak ti posunuli vnímání toho, co ještě je, a co už není normální. Píšu to z pozice dítěte, které rodiče taky řezali gumovou hadicí, nebo koženým páskem. Případně nás otec alkoholik vyhnal v zimě na ulici bez kabátů, nebo nám vyhrožoval zabitím. I když jsme se ve stáří o ně postarali, a matka se nám dokonce omluvila, nikdy bych je neoznačil za milující, nebo perfektní rodiče.
Obdivuju lidi jako jsi ty… že i přes to všechno se o rodiče dokáží postarat. Já když vidím (nedávno jsem byla svědkem fakt hroznýho chování) nějaké rodiče, jak se chovají hrozně k dětem, tak si v duchu říkám, že doufám, že jim to ty děti jednou vrátí. Že jim jednou omlátí o hbu pochanou plínku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Souhlasim. Nas otec si take pro biti nas deti jen tak pro zabavu vyrabel pomucky v dilne a jeste nam je pysne ukazoval, at vime, na co se muzeme tesit. Tohle nas samozrejme poznamenalo, takze jsme nemeli zadne kamarady. A proto jsme nevedeli, jak to chodi v jinych rodinach a mysleli si, ze toto je normalni a ze milujici rodice jsou jen ve filmech. Ja jsem na realitu prisla az v 18, kdy jsem odjela studovat VS do jineho mesta a dostala se tak z vlivu rodicu. A popravde si nedokazu predstavit, ze bych se o ne ve starsi starala. Financne treba ano, ale fyzicky opravdu ne. A omluvu taky necekam, protoze oni si ani neuvedomuji, ze delali neco spatne. Kdybych se nedostala do zdraveho prostredi, tak bych si mozna dodnes myslela, ze moje detstvi bylo normalni. Matka mi napriklad rekla, ze mam povinnost ji mit rada, protoze je moje matka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja jsem se take o rodice samozrejme postarala, oba zemreli doma, v kruhu rodiny. Ano a byli to perfektni rodice a i na detstvi hrozne rada vzpominam. Jako male deti nas totiz nebili. Je to zvlastni, ale to obdobi biti bylo tak mezi 9-13 rokem. Predtim vubec a potom taky ne. A s tim rozkrokem to bylo jednou ve vzteku, ale pamatuju si to do dneska tedy. A nerekla bych, ze mam posunute vnimani
Ja vim, ze to nebylo spravne a svym detem fakt neublizuju. Napsala jsem to tady prave proto, jako reakci na to, ze tu nekdo napsal, ze bite deti musi potom zakonite bit i vlastní deti, protoze maji pokrivene vnimani. Nemaji
Vnimani toho, co je a co neni v poradku mam srovnane.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ja jsem se take o rodice samozrejme postarala, oba zemreli doma, v kruhu rodiny. Ano a byli to perfektni rodice a i na detstvi hrozne rada vzpominam. Jako male deti nas totiz nebili. Je to zvlastni, ale to obdobi biti bylo tak mezi 9-13 rokem. Predtim vubec a potom taky ne. A s tim rozkrokem to bylo jednou ve vzteku, ale pamatuju si to do dneska tedy. A nerekla bych, ze mam posunute vnimani![]()
Ja vim, ze to nebylo spravne a svym detem fakt neublizuju. Napsala jsem to tady prave proto, jako reakci na to, ze tu nekdo napsal, ze bite deti musi potom zakonite bit i vlastní deti, protoze maji pokrivene vnimani. Nemaji
Vnimani toho, co je a co neni v poradku mam srovnane.
Dobra. Mozna rodice prozivali nejake blbe obdobi, tak jste to jako děti odnesly. Omluva to ale moc není.(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eva valoi píše:
Možná proto, že se nemůžou moc bránit a instinktivně se drží v blízkosti rodičů. Tak je dloubnem pod žebra a kopnem mezi nohy.
asi jo. nebo proto, že rodiči dají tisíc a jednu šanci, to špatné vytěsní a upnou se na to dobré. kdokoliv jiný by se na to vykašlal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessica3 dobrý den mohla bych se vás prosím zeptat na email na socialku??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit