Jak udat anonymně na sociálku?

115
9.7.13 15:03

Jak udat anonymně na sociálku?

Dobrý den,
nedávno se k nám přistěhovali sousedi, kteří jsuo alkoholici. Každý den jde slyšet z jejich bytu křik, sprosté nadávky a duté rány. Mají malou holku, asi má 1,5r, která každou noc brečí. nadávjí ji oba, ať už přestane řvát, nejspíš ji bijou (mlátí se i mezi sebou) a nadávají ji. Jen pro ukázku: ty kur.vo malá drž už hubu, nebo tě zabiju, do toho je dutá rána, dítě přestane na pár vteřin brečet a za chvíli se spustí šílený pláč. Několikrát jsem ji viděla pobíhat v noci s malou, ta měla oblečené jen tílko a nic víc, ani kalhotky. chodila s ní z prava do leva a ještě si u toho bručela nějakou písničku. Je to všechno jak ze špatného filmu, nikdy jsem se s tím nesetkala. Vím, že bydlí v podnájmu, snažili jsme se s přítelem kontaktovat majitele bytu, ale ten kdykoli přijde s výpovědí (nazávazně na tom, že se stěžovalo více sousedů, tak má snima i prý nějaké další problémy), tak se mu zapřou a má s nimi problém. Prý to už s něma řeší jinou cestou. Několikrát už tady byli pocajti, ale pořád se nic neděje. Můžete mi prosím poradit, jak a kam přesně tohle nahlásit ale anonymně? Nechci, aby si mě ještě někde odchytli, už tak budou vědět, že se jedná o někoho ze sousedů. V hlavě to v pořádku nemají. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2256
9.7.13 15:08

Taky jsem jednou musela někoho udat, našla jsem si na netu mail na sociálku a napsala mail. i když já teda nepsala anonym, podepsala jsem se ještě připsala telefon… Oni by neměli nikomu říct, kdo je poslal :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
9.7.13 15:10

Když už tam byli policajti tak by to měli hlásit oni, ne? Jinak bych normálně zavolala na sociálku, tam už tě nasměrují

• Citovat
  • Upravit
15404
9.7.13 15:13

To je strasny, je mi tak lito tech deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
9.7.13 15:14

Také si myslím, že by to sociálka dále neměla řešit, kdo tam co nahlásil. Ale měla by řešit co s tím udělat… Té holčičky mi je líto. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
9.7.13 15:21

Ach jo :(,chudák maličká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.7.13 15:22

To je hrozný :( Kontaktovala bych sociálku, klidně mailem, pokud o tom ví i další sousedé, tím líp, s tím už snad musí něco dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
9.7.13 15:23
@afghani píše:
P. s.oznam to na krajske reditelstvi policie, uved, ze mistni sluzebna s tim nic nedela. socialce to muzes poslat v kopii

Presne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
9.7.13 15:29
@afghani píše:
P. s.oznam to na krajske reditelstvi policie, uved, ze mistni sluzebna s tim nic nedela. socialce to muzes poslat v kopii

Ano, udělej to. Hlavně něco dělej, prosím!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
9.7.13 15:30

Chce se mi brecet, zrovna koukam na svoji 1,5 letou holcicku ktrera ma vsechno na co pomysli :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.7.13 15:33

A pokud to slyšíte až takhle doslovně, zkusila bych pořídit diktafon nebo něco takového a nahrát to…je mi z toho zle, hlavně prosimtě něco udělej a nahlaš to, kvůli tomu dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.7.13 15:33

Já nevím, jestli to někdo řeší. Když tady byla policie, tak to celé trvalo asi jen 15 minut a z toho deset minut čekali na příjezd hasičů. Opilá se zamkla i s malou v bytě a nechtěla přítele/manžela pustit dovnitř. Asi po 5ti hodinách neustáleho bušení a nadávání na dveře se rozhodl zavolat policii, protože se z druhé strany nikdo neozýval. I já už měla strach co bude, až hasiči vylomí dveře. naštěstí byla malá v pořádku, hasiči se dostali dovnitř a já jsem jen slyšela jak říkají, že je na mol a že to všechno pozorovala přes kukátko. Pak policie jen řekla, že budou muset zaplatit výjezd, vešla dovnitř asi na minutu (asi zkontrolovat malou) a pak odešli. Od té doby žádná změna (opět křik, pláč, rány), jestli byli podat nějaké vysvětlení na sociálce, to nevím. takže nějakou stížnost na policii bych raději vynechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
9.7.13 15:35

Psala jsem jednou taky anonymně na sociálku ale nevypadá, že by něco udělali. Každopádně od zdejšího o. s. jsem se dozvěděla, že v takových případech (zřejmé zanedbávání péče) je ohlašovací povinnost - musí se to nahlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.7.13 15:36

Na policii a sociálku to nahlásím. Nechci si v životě vyčítat, e jsem něco mohla udělat a nic jsem neudělala. Malá má právo na šťastné dětství a potažmo i život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.7.13 15:36
@Jessica3 píše:
Já nevím, jestli to někdo řeší. Když tady byla policie, tak to celé trvalo asi jen 15 minut a z toho deset minut čekali na příjezd hasičů. Opilá se zamkla i s malou v bytě a nechtěla přítele/manžela pustit dovnitř. Asi po 5ti hodinách neustáleho bušení a nadávání na dveře se rozhodl zavolat policii, protože se z druhé strany nikdo neozýval. I já už měla strach co bude, až hasiči vylomí dveře. naštěstí byla malá v pořádku, hasiči se dostali dovnitř a já jsem jen slyšela jak říkají, že je na mol a že to všechno pozorovala přes kukátko. Pak policie jen řekla, že budou muset zaplatit výjezd, vešla dovnitř asi na minutu (asi zkontrolovat malou) a pak odešli. Od té doby žádná změna (opět křik, pláč, rány), jestli byli podat nějaké vysvětlení na sociálce, to nevím. takže nějakou stížnost na policii bych raději vynechala.

no tak to je něco. Už „jen“ kvůli tomuhle by je měla sociálka sledovat, otázkou je, zda to policie nějak předala dál… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat