Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
maminky mam velky problem s dcerkou (1 rok). Kazdy vecer kdyz jdeme uspavat do postylky tak nemohu udrzet malou vleze. Porad si seda nebo stoji a okusuje postylku. A kdyz odejdu z mistnosti tak desne rve. Zkousela jsem ruzne figle jako napr. pohadky nebo pisnicky. Dokonce jsem ji tam zkusila dat i hracky aby se zabavila a postupne usla, ale nic nezabralo
takze nase uspavani trva nekdy i dve hodiny
usne mi bez problemu v autosedacce dokonce i ve stoje v choditku jen v te postylce se nam to nedari
a to muze byt unavena sebevic… prosim poradte nejake figle na tu moji cacorku. jsem uz zoufala
![]()
Na dcerku kdysi zafungovala metoda vracení se po intervalech. Nechat jí vyřvat taky fungovalo ale nemela jsem na to nervy. Raději jsem za ní lítala, chvilku nechala plakat, pak jsem za ní přišla, pohladila jí po ruce a odešla, znova jsem přišla až delší dobu, a za dva dny usínala úplně sama. Držím palec:-)
Dát postýlku na jiné místo, vyndat hračky z postýlky, třeba odstanit i kolotoč..... dát jiný polštářek,…
dát jinou postýlku !
U nás tohle zabralo ![]()
no ona ma vzdycky uplny zachvaty. tomu se ani neda rikat plac. problem je ze ji nedokazu udrzet vleze tim padem nemuze usnout.
já bych jí nechala, ona si lehne, spát ve stoje určitě nebude, myslím že si stoupá protože ví že přijdeš, zkusila bych jí fakt nechat napospas:-)
my mame na postylce oddelanou bocnici. na malou jsem vzdycky polozila ruku, ze se nemohla zvednout a do minuty dala pokoj a pak uz relativne rychle usla.
neboj, prejde to! ![]()
a je dost unavena na spani? co ji davat o spinkat pozdej..
no uvidime zitra, zkusim to a dam vedet
snad to nedopadne jako dneska
![]()
U nás byly celé měsíce řev, než jsem přišla na to, že nesmím zavřít dveře
Teď usíná při otevřených, občas řve, že se jí nechce spát, tak občas přijdu, hladím, pokud pořád prudí, řeknu jí, že zavřu dveře
a je klid
A nebojí se třeba tmy? Moji spí jedině u spooky z ikei ![]()
Jinak Estivilova metoda (přicházení v pravidelných intervalech) nebo jak se to píše, tak ta funguje, někomu to zabere míň času, někomu víc, ale všichni se naučí. Ale i ta má svojé zákonitosti, to si kdyžtak najdi na netu
Přeju hodně štěstí a pevné nervy.
tak tohle jsem řešila před týdnem, už to u nás vygradovalo a řekla jsem si dost. Stála jsem u něho a pořád ho vracela do lehu a říkala hají, trvalo to ten den hrozně dlouho, strašně řval a bránil se. Nakonec se uřval a usnul v lehu. Druhý den už to bylo poooodstatně lepší, už se lehu nebránil, nutkání vtávat má pořád, ale naprosto v pohodě se nechá položit, pak ještě chvíli mrčí, ale usne.
mám podobný pocit , syn v postýlce vždy dostává záchvaty vzteku
naštstí ještě bestoupá,ale vzteká se v leže
bouchá do matrace, křičí, vzteká se… jak ho vyndám třeba na sedačku v obýváku tak dá pokoj,ale fňuká protže se mu chce spát…
Je to jak přes kopírák u nás, od té doby, co se naučila stát, je problém s usínáním (předtím usínala sama-zkusili jsme tehdy estivila a fungovalo to) … Teď ale taky nemůžu od ní odejít, jinak má šílený hysterák a kolikrát ji nemůžu ani položit, jak se vzpírá. Teď to asi 14 dní dělám tak, že ji seberu dudlík, jakmile se postaví a dám jí ho až když si lehne - sice nic moc metoda- ale docela funguje.. Parkrát vstane, hned si lehne, protože chce dudlík a za chvíli ji to unaví a usne. (akorát tam musím s ní celou dobu být než usne..)
Pokládám tak dlouho, až usne. Plus to prokládá řevem, když naštvaně odcházím. No ale do hodiny spí (to když je přetažená). Jinak to trvá méně. Beztak ona lehne a přetočí se na bok nebo na břiše a tak obvykle usne a celou noc prospí na břiše.
fram píše:
my mame na postylce oddelanou bocnici. na malou jsem vzdycky polozila ruku, ze se nemohla zvednout a do minuty dala pokoj a pak uz relativne rychle usla.
neboj, prejde to!
a je dost unavena na spani? co ji davat o spinkat pozdej..
no prave ze mi usina treba v zidlicce po veceri v 9h tak ji vezmu a dam ji do postylky s tim ze ji tedy uspim a jakmile ji polozim tak ozije …
Kury píše:
U nás byly celé měsíce řev, než jsem přišla na to, že nesmím zavřít dveřeTeď usíná při otevřených, občas řve, že se jí nechce spát, tak občas přijdu, hladím, pokud pořád prudí, řeknu jí, že zavřu dveře
a je klid
A nebojí se třeba tmy? Moji spí jedině u spooky z ikei
Jinak Estivilova metoda (přicházení v pravidelných intervalech) nebo jak se to píše, tak ta funguje, někomu to zabere míň času, někomu víc, ale všichni se naučí. Ale i ta má svojé zákonitosti, to si kdyžtak najdi na netuPřeju hodně štěstí a pevné nervy.
ma tam tlumene svetlo a otevrene dvere tak nevim co delam blbe. zkusim dneska vyzkouset tu metodu odchazeni a uvidim
xaver píše:
Je to jak přes kopírák u nás, od té doby, co se naučila stát, je problém s usínáním (předtím usínala sama-zkusili jsme tehdy estivila a fungovalo to) … Teď ale taky nemůžu od ní odejít, jinak má šílený hysterák a kolikrát ji nemůžu ani položit, jak se vzpírá. Teď to asi 14 dní dělám tak, že ji seberu dudlík, jakmile se postaví a dám jí ho až když si lehne - sice nic moc metoda- ale docela funguje.. Parkrát vstane, hned si lehne, protože chce dudlík a za chvíli ji to unaví a usne. (akorát tam musím s ní celou dobu být než usne..)
tak mala dudlika odmita uz od narozeni. to je skoda protoze tahle metoda se mi libi. ![]()