Jak udržet dítě v postýlce vleže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14309
29.12.13 22:14
@1.zizi píše:
skupinova vychova..to neznas?…klasicka kolovacka :mrgreen:

neznam.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
29.12.13 22:16
@miisenka píše:
@Vend
Jak kojime? Vas je vic? :think:
:mrgreen: :mrgreen: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
29.12.13 22:18

Dat do postylky mantinel, nakojit, rozloucit, dat do postylky par hracek, nechat treba rozsvicenou lampicku a nechat. zkus mu proste Udelat vecerni ritual, aby se naucil, ze pak se jde hajat.. nechavali jsme i vyrvat, staci to vydrzet a stalo to za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
29.12.13 22:19

Ahoj, přidám vlastní zkušenost:
my měli taky problém s uspáváním asi od 6 měsíců. Většinou jsem uspávala kojením, někdy se podařilo, jindy ne. Někdy spával malý s námi v posteli. Ale to většinou, když ho něco trápilo (zuby, teplota, nemoc atp.) Metodu vyřvání jsem taky zkoušela, platila ale chvíli. Pak nám pomohlo vyměnit postýlku dřevěnou za cestovní. V té syn spal do 15 měsíců, protože nám z ní pak vyskočil, tak jsem měla strach ho tam nechat spát. Od té doby spí v normální posteli a je klid. Sice uspávání je někdy na delší dobu, ale můžu si lehnout vedle něj a jakmile usne, odejdu. Budil se nám pak tak 1-2× za noc na kojení. Nyní je synovi 20 měsíců a většinou spí celou noc. Podotýkám, že stále kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
29.12.13 22:22

@Vend a co mu dat vecer treba nutrilon nebo bebu na dobry soanek? V tomto veku jsem dite uspavala v naruci a byl to taky pokazde cirkus o delce cca 60 min. V noci se pak ale budival jen jednou. Od roka spava sam ve svem pokojicku a sam i usina - stacilo vytvorit ritual. Od te doby spava celou noc.

• Citovat
  • Upravit
koprovka89
29.12.13 22:22

Nakojit, uložit a spát. Hotovo. kdyby jsi to dělala od narození, nemáš teď problém. Já mám děti dvě. praktikovala jsem u obou od narození a bez problémů se samostatným usínáním :nevim: je tu milion takových diskuzí. 7-mi měsíční ti má spát už skoro celou noc bez jídla. Kojit 10× za noc 8o? Ani za milion. ;)

• Citovat
  • Upravit
1490
29.12.13 22:23

No nechci tě strašit, ale hned tak to nepřejde. Měli jsme to samé s holčičkou, do 3/4 roku usínala bez problémů, pak si začala sedat, převracet, stoupat, postupně jak vše uměla víc a víc. Přes den usínala jedině v kočárku, večer se zklidnila akorát se mnou ve velké posteli, když jsem ji držela za ruku a zpívala. Nakonec se nám z toho stal docela i příjemný rituál, takže uspávám dodnes (2 roky), ale teď už aspoň vydrží ležet v klidu ve své postýlce, i když hned tak neusne, já přečtu pohádku a počkám než usne, někdy to je i 3/4 hodiny.
Takže radu nemám, u nás fungovalo na zklidnění vzít do velké postele ale je to návykové, někdy tam chce ještě dnes…

@miisenka haha, to mělo být vtipné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
29.12.13 22:30

U mě pomohlo dát jí do vlastního pokojíčku, aby mě necítila.
Já měla přiraženou postýlku u postele a sundaný bok postýlky, bylo to pro mě pohodlnější, ale postupem času chtěla kojit víc a víc, tak jsem jí naučila na večerní sunar, stejně už jedla hodně příkrmů a já kojila jen ráno, odpoledne a večer, navíc jsem chtěla kojit max do roka.

jakmile se naučila usínat u láhve a né u prsa, tak jsem jí dávala jednou kojit, jednou láhev s vodou, a jakmile jsem kojila jen 2× za noc, tak jsem jí šoupla do pokojíku a byl klid, během 2 dnů spala celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
29.12.13 22:31
@miisenka haha, to mělo být vtipné?

Proc vtipne, ja sa spytala kto koji, ked pise v mnoznom cisle.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.12.13 22:33
@koprovka89 píše:
Nakojit, uložit a spát. Hotovo. kdyby jsi to dělala od narození, nemáš teď problém. Já mám děti dvě. praktikovala jsem u obou od narození a bez problémů se samostatným usínáním :nevim: je tu milion takových diskuzí. 7-mi měsíční ti má spát už skoro celou noc bez jídla. Kojit 10× za noc 8o? Ani za milion. ;)

8o 8o já to takhle praktikovala se starším. 3 měsíce to fungovalo. nakojit, položit, a sám usnul. přesně ve 3m se konalo nakojit, položit, a uááááááááá :zed: tak jsme to zkusila znovu, opět nakojit, položit řev. tak co už, uspávala jsem u prsa do roka a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
29.12.13 22:33
@koprovka89 píše:
Nakojit, uložit a spát. Hotovo. kdyby jsi to dělala od narození, nemáš teď problém. Já mám děti dvě. praktikovala jsem u obou od narození a bez problémů se samostatným usínáním :nevim: je tu milion takových diskuzí. 7-mi měsíční ti má spát už skoro celou noc bez jídla. Kojit 10× za noc 8o? Ani za milion. ;)

Já to praktikovala taky u obou dětí od narození, u jednoho bez problémů, druhá to zkouší od doby kdy umí stát taky… ono všechny děti nejsou stejné a že to fungovalo na tvé dvě neznamená, že bude na všechny. Nehledě na to, že zakladatelka už těch 7 měsíců zpět nevrátí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
29.12.13 22:38

V tomhle věku jsem malýho uspávala v ruce a pak přenesla. Dnes je to tak, že s náma spí v posteli, já stále kojím a neumím si představit, že by to bylo jinak :-) Malýmu bude 15 měsíců. To že za noc vsane i 10× to je období, taky to měl. Nerostou m třeba zuby?
Můžu tě uklidnit, že jednou se vyspíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
koprovka89
29.12.13 22:40

J. a.n. i - Moje děti jsou každé povahově úplně jiné, ale fakt úplně a fungovalo to na obě dokonale. Jak navykneš dítě na uspávání, je to cesta do pekel, protože to bude vyžadovat hoooodně dlouho :mrgreen: A argument, jak je to krásný rituál… :roll: Hodinu prosit a nutit dítě, aby spalo pro mě není žádný rituál :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7260
29.12.13 22:42

@koprovka89 ja to delala u dvojcat stejne a nez zacali vylejzat z postylek, tak to celkem slo. Ale od ty doby jsem v pr… je jim 21m a ne a ne spat sami. A jak mam udrzet v posteli chodici dite?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
29.12.13 22:48
@koprovka89 píše:
J. a.n. i - Moje děti jsou každé povahově úplně jiné, ale fakt úplně a fungovalo to na obě dokonale. Jak navykneš dítě na uspávání, je to cesta do pekel, protože to bude vyžadovat hoooodně dlouho :mrgreen: A argument, jak je to krásný rituál… :roll: Hodinu prosit a nutit dítě, aby spalo pro mě není žádný rituál :nevim:

Myslíš, že si někdo navykne na uspávání dobrovolně? Mně dítě usínalo samo 3/4 roku a přišel zlom ze dne na den…kdybych ho nechala řvát, řvalo klidně hodinu…nemám ráda paušalizování, a u dětí už vůbec ne…u mně to byl rituál, abych dítě alespoň trochu zklidnila, ne proto, že bych neměla večer nic jiného na práci…ale kdo nezažil, nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí