Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Rozhodla jsem se, že si upravím jídelníček tak, abych jedla zdravě a snad i něco zhubla?
Jenže nevím co se nemá jíst za jídla krom toho, že ne sladké a pečivo.
Ale co místo toho si koupit, co jíst apod?
Poradí mi někdo co se smí jíst a naopak co se zase vyřazuje z jídelníčku? Četla jsem, že 80 procent tvoří jídlo a zbylých 30 až cvičení, že nejdůležitější je jídlo.
Potřebuji dát dolů 11kg, jelikož už se na to nemou dívat a sama sobě se hnusím.
Děkuji za pomoc a rady ![]()
Třeba ovesná kaše s jogurtem, luštěniny, ovoce a zelenina, hodně tě zaplní třeba avokádo. Oříšky, křížaly, sýr na doražení…
@Pucinka0 Toho je šílená spousta, najdi si spíš pár stránek na netu a pročti a sama si z toho urči, co jíst chceš a budeš.
Mě spíš pobavilo jak píšeš, že 80 procent je jídlo a 30 cvičení = já s tím souhlasím, u mě to tak funguje, ale nejedu na 110%
![]()
Pročti si STOBklub a zapoj se do sebekounčinku, tohle mi přijde jako nejlepší cesta k tomu, aby ses naučila, co jíst a dokázala si pak váhu udržet.
@radkka Děkuji za tip a to je tedy na emiminu? Nebo to mám najít ve střýčkovi Google??
@Tiger-lily ovoce a zeleninu mám moc ráda
a jinak nijak žádné omezení moc není? Jen toto spíš víc zařadit?
@Pucinka0 píše:
@radkka Děkuji za tip a to je tedy na emiminu? Nebo to mám najít ve střýčkovi Google??
To jsou stránky stobklub.cz, ale i google ti to najde
Je tam mimo spousty informací i sebekouknčink, kde vyplníš základní informace - výšku, váhu, věk, sport apod. a pak můžeš doplňovat tabulku toho, co si za celý den jedla, hledá se v tom dobře a ukazuje ti to přesně, kolik máš a kolik bys měla mít bílkovin, tuků, sacharidů atd.
@Pucinka0 píše:
@Tiger-lily ovoce a zeleninu mám moc rádaa jinak nijak žádné omezení moc není? Jen toto spíš víc zařadit?
zkoušela bych a naslouchala svému tělu. Každý jsme jiný a každému vyhovuje něco jiného. Udělala bych si pestrý jídelníček, vyřadila tučné, přeslazené věci a jinak bych se řídila už tím, co mi chutná a po čem mi není těžko. Např někdo bude propagovat celozrnné pečivo, někdo se ho ani nedotkne, protože ho po něm bolí břicho, takže jeden ho zařadí do jídelníéčku a jeden ne. A držela bych se i místní sezonní stravy, takže raději udělat hrnec květákové nebo pórkové polívky, než něco z číny ![]()
@Tiger-lily Děkuji moc za tipy ![]()
Celozrnné pečivo mám moc ráda ![]()
@Pucinka0 jako sváču třeba kefír a banán a pod.. ráno různé druhy kaší nebo kvalitní cereálie (dobrá vláknina a pod).. dobré tipy najdeš i na 30ti denní výzva - např na FB, lidi tam dávají svoje jídla, je to dost inspirující.
@Pucinka0 píše:
@Tiger-lily ovoce a zeleninu mám moc rádaa jinak nijak žádné omezení moc není? Jen toto spíš víc zařadit?
S ovocem to nepřeháněj, pokud chceš hubnout, podle mého výživového poradce stačí jeden kus denně. Zeleninu naopak téměř neomezeně. Častá dietní chyba je úplně vyřazení komplexních sacharidů (= příloh).
Mě taky pomohl sebekoučink na STOB, abych najela na zdravý životní styl a stravování + cvičení a jsem na váze ze základní školy a cítím se skvěle. Držím palce.