Jak ušetřit peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Keyllah píše:
uvidíšjá bych dítka chtěla poslat na nějakou dobu studijně do zahraničí. Dá jim to úplně jiný nadhled, zkušenosti atd…a pak kdoví, kde skončí
moje řeč
Nejstarší dcera byla dlouho domased, ale už se na nás konečně začíná podobat a na vejšku by ráda do Anglie
Snad se to povede. Jsem ráda, že si sama uvědomila, že se musí snažit, aby se někam dostala a něčeho dosáhla - tím myslím i v tom smyslu, aby jednou mohla dělat to, co jí bude bavit, ne to, co bude zrovna k mání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
moje řečNejstarší dcera byla dlouho domased, ale už se na nás konečně začíná podobat a na vejšku by ráda do Anglie
Snad se to povede. Jsem ráda, že si sama uvědomila, že se musí snažit, aby se někam dostala a něčeho dosáhla - tím myslím i v tom smyslu, aby jednou mohla dělat to, co jí bude bavit, ne to, co bude zrovna k mání
tiše závidím, já zatím jen stále „formuju“ a nevím, jak moc se mi to daří. Chce mě držet za ruku i u večerníčka, ve školce po třech letech stále několikaminutové loučení a během kroužků musím sedět pokaždé na dohled...…..fakt nevím čím to je. Ten mladší mi mávne a běží si nabít pusu. Jsem zvědavá, jestli a kdy se nám malá trochu otrká. I proto jsme dávali letos odklad, ač by to dle PPP rozumově krásně zvládla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah hele, vydrž, neboj, ono to přejde
Naše nejstarší byla to samé, doteď má problém si něco jít vybavit na úřad třeba
je takový stydlín, kde může schová se za mě
ale v tom vzdělání má jasno, to jí láká a ví, že tady prostě studovat nechce
My ji v tom samozřejmě podporujeme, ale jen nenápadně, aby si nemyslela, že se jí chceme zbavit
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
@Keyllah hele, vydrž, neboj, ono to přejdeNaše nejstarší byla to samé, doteď má problém si něco jít vybavit na úřad třeba
je takový stydlín, kde může schová se za mě
![]()
ale v tom vzdělání má jasno, to jí láká a ví, že tady prostě studovat nechce
My ji v tom samozřejmě podporujeme, ale jen nenápadně, aby si nemyslela, že se jí chceme zbavit:
jako předškolákovi jsme ji udělali komplet nový pokojík i se skluzavkou. A ona prohlásila, že je krásněj, ale že spinkat bude stejně napořád se mnou
trochu mě vyděsila
od 15 mám v plánu nahnat ji na nějaké brigády, aby si uvědomila jak těžce se vydělávají peníze rukama, a že studování je větší pohodička. Tak to snad zabere stejně jako u mě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
jako předškolákovi jsme ji udělali komplet nový pokojík i se skluzavkou. A ona prohlásila, že je krásněj, ale že spinkat bude stejně napořád se mnoutrochu mě vyděsila
od 15 mám v plánu nahnat ji na nějaké brigády, aby si uvědomila jak těžce se vydělávají peníze rukama, a že studování je větší pohodička. Tak to snad zabere stejně jako u mě
no, muj 10 letej je mamak porad:).
nektery deti to ta maji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma Ahoj, mám čestvě synka malého a s přítelem mu budeme zakládat stavební spoření jako takový základ. Naše finanční poradkyně nám navrhla i investování, pokud je to na delší dobu, třeba do těch 18 nebo dejme tomu 26 let, mohlo by mu to celkem slušně vydělat, platí se ovšem vstupní poplatek. Také bych synovi chtěla zajistit lepší start do života, já šla do Prahy s holým zadkem a stále jsem i po těch letech v podnájmu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CarnivoraKurama píše:
@Enmamma Ahoj, mám čestvě synka malého a s přítelem mu budeme zakládat stavební spoření jako takový základ. Naše finanční poradkyně nám navrhla i investování, pokud je to na delší dobu, třeba do těch 18 nebo dejme tomu 26 let, mohlo by mu to celkem slušně vydělat, platí se ovšem vstupní poplatek. Také bych synovi chtěla zajistit lepší start do života, já šla do Prahy s holým zadkem a stále jsem i po těch letech v podnájmu.
To jsi stejně šikovná. My to máme o to problematičtější, že stavebko dětem založit nemůžeme, pokud nechceme riskovat, že jim to rodiče ukradnou a prochlastají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma zkuste založit Conseq, na sebe. Peníze pak můžete dát klukům. Poptejte se u fin poradce. My ho máme a zhodnocení je tam velice slušné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
@Enmamma zkuste založit Conseq, na sebe. Peníze pak můžete dát klukům. Poptejte se u fin poradce. My ho máme a zhodnocení je tam velice slušné
Já mám pro obě děti taky právě Conseq (tomu tajně říkám studijní fond
a pak stavebka pro obě děti. @Enmamma tak na sebe a přítelkyni by to nešlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
Já mám pro obě děti taky právě Conseq (tomu tajně říkám studijní fonda pak stavebka pro obě děti. @Enmamma tak na sebe a přítelkyni by to nešlo?
Jedno stavebko na sebe máme. Dnes jsem tam poslala stovku.
Kolik je zhodnocení na tom Conseq?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
Jedno stavebko na sebe máme. Dnes jsem tam poslala stovku.Kolik je zhodnocení na tom Conseq?
aktuálně nevím, musela bych se podívat, což teď nemůžu udělat, protože nejsem doma… Ale je to víc, než stavební spoření a hlavně to není vázáno účelově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
Jedno stavebko na sebe máme. Dnes jsem tam poslala stovku.Kolik je zhodnocení na tom Conseq?
Doma se ti mrknu, my to dělali před pár lety s fin. poradcem s tím, že chci dlouhodobé spoření min. do 18let dítka a tohle tehdy vyšlo nejlíp. Ale už si to fakt nepamatuju...….. @neila náhodou nevíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila @Keyllah Já mám ještě akcie, ale ty mi strašně lítají. Jeden den vydělám 70 a druhý den to spadne třeba o 130, pak vylítne o 40 a následně spadne o 20 atd. Teď to dvakrát spadlo po sobě, svátek mi zdecimoval akciový fond. V mínusu celkově ale ještě nejsem, spořím tak už půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah Nevím, nevím. My máme poradce od Partners, už léta, vždycky dobře poradil. Revidovali jsme tehdy životka a pojistky a také zvažovali stavebko, ale nevycházelo nijak valně. Conseq z toho vyšel nejlépe, ale to zhodnocení fakt nevím teď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit