Jak ušetřit peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Bábrdl píše:
Můžu podepsat každé slovo.A nejhorší u mě je, že v tom MS nebo Sklizeno atd. nakupuju ne proto, že bych věřila, že je to významně kvalitnější, ale hlavně proto, že se mi nechce do Alberta čekat u kasy.![]()
![]()
No to je taky fakt a ve finale pak v te Bille nebo Lidlu nakoupim sest pulek zbytecnych veci jen proto ze jsou v akci nebo ze mi doma pomalu dochazi aniz bych je v dohledne dobe zrovna potrebovala…a to jsem tam puvodne sla jen pro pecivo, ovo zele a cerstve maso…
Takze nakonec petikilo za par konkretnich veci se mi vyplati vic nez vetsi nakup zbytecnosti… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
Nejlepsi recept na to jak usetrit je neutracet![]()
![]()
![]()
Mne konkretne se osvedcilo zbytecne nelezt do centra. To je obed v Potrefene Huse s kolegynema z byvale prace za dve stovky, pak kafco s kamaradkou za stovku, mezitim vlezu pro blbosti do Tigeru pro deti az se vrati z tabora, to jsou dve stovky. Pak prsi, tak zalezu do VanGraafu, abych venku nemokla a ono ve slevach je tam krasna cerna kosile, kterou moc unosim za sest stovek a pohodlne sortky do pul stehen(presne takove potrebuju) za tri stovky a sup hned je to 900,–. Po ceste k metru se stavim jeste pro jidlo v Marks Spencer za petikilo, ale to beru za spotrebu a ne utraceni a cestou dolu objevim v detskem veci ve vyprodeji pro obe deti celkem osm peknych kvalitnich veci dohromady za petistovku a v prizemi jeste objevim lnene tricko, ktere se mi tam libilo uz na jare ve sleve ze sesti stovek na dve stovky…
No a pak takove to vybrat si z bankomatu petistovku, abych neco mela v penezence, pade za parkovani a za petikilo benzin, pac mi cestou zpet zacal svitit
Ale penize jsou od toho, aby se kutaleli, na sporaku dostanete s bidou jedno procento, ac ČNB vcera o ctvrt procenta zvedla urokove sazby. A clovek si cas od casu musi nejakou tu malou radost udelat, ne jen setrit, nic si neuzit a nedoprat…takze jeden vylet do Prahy hnedle za 2.600,–. To jsem jinak utratila za cely mesic doma jen nakupem peciva, mlika a drobnosti. Ono kam by se clovek v tech vedrech taky hrabal…
Jj, nelizt do centra, obchodnich center atd. Vcera jsem sla dceri pro kasi, cestou jsem se stavila v nakupaku a koupila jsem dceri boty, celorocky. Az doma mi doslo, ze jsem celorocky ve stejne velikosti koupila pred 2 mesicema
. Ale v eccu meli slevu 50%, tak jsem jen nakoukla a jsme o litr lehci. Ale zase jsou hezky, to jo a se slevou
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
No to je taky fakt a ve finale pak v te Bille nebo Lidlu nakoupim sest pulek zbytecnych veci jen proto ze jsou v akci nebo ze mi doma pomalu dochazi aniz bych je v dohledne dobe zrovna potrebovala…a to jsem tam puvodne sla jen pro pecivo, ovo zele a cerstve maso…
Takze nakonec petikilo za par konkretnich veci se mi vyplati vic nez vetsi nakup zbytecnosti…
Na tom něco je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neusetrim nic. Jsem moc rada, když vyjdu aspon. A musim setrit, abych vysla. Se vsim.
Příspěvek upraven 04.08.17 v 12:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gorlami píše:
Jj, nelizt do centra, obchodnich center atd. Vcera jsem sla dceri pro kasi, cestou jsem se stavila v nakupaku a koupila jsem dceri boty, celorocky. Az doma mi doslo, ze jsem celorocky ve stejne velikosti koupila pred 2 mesicema. Ale v eccu meli slevu 50%, tak jsem jen nakoukla a jsme o litr lehci. Ale zase jsou hezky, to jo a se slevou
.
To je presny, viz ja a ta cerna kosile a to jsem si v cervnu koupila bilou, ale tahle ma samozrejme lepsi strih a kvalitnejsi material…
![]()
- Citovat
- Upravit
@Vikynika píše:
Ahoj, docela by mě zajímalo jakým způsobem šetříte peníze a jestli vůbec jste schopní nějakou kačku našetřit
Šetříme měsíčně asi 40 000. Na spoření, investice a stavebko. Hlavně tím chceme umořit hypotéku a přilepšit si na důchod + něco dětem na studia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vikynika Ušetříme. Víme plus mínus kolik za co utrácíme nebo daný měsíc budeme utrácet, takže zbytek nad posíláme hned po výplatě pryč.
Nekupujeme blbiny, nejsme rozežraní, nenecháváme se zlákat „sper výhodnou kopí pátého páru lodiček“ apod.
Otázkou je, zda jsou příjmy rodiny natolik dostatečné, aby se dalo někde ušetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz mame nasetreno dost, tak si spis uzivame. Ja miluju nakupy, porad bych koukala na net a courala po kramech
co zbude na konci mesice, manzel posila na nejake fondy, akcie ci co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanka1 píše:
Nejlepsi recept na to jak usetrit je neutracet![]()
![]()
![]()
Mne konkretne se osvedcilo zbytecne nelezt do centra. To je obed v Potrefene Huse s kolegynema z byvale prace za dve stovky, pak kafco s kamaradkou za stovku, mezitim vlezu pro blbosti do Tigeru pro deti az se vrati z tabora, to jsou dve stovky. Pak prsi, tak zalezu do VanGraafu, abych venku nemokla a ono ve slevach je tam krasna cerna kosile, kterou moc unosim za sest stovek a pohodlne sortky do pul stehen(presne takove potrebuju) za tri stovky a sup hned je to 900,–. Po ceste k metru se stavim jeste pro jidlo v Marks Spencer za petikilo, ale to beru za spotrebu a ne utraceni a cestou dolu objevim v detskem veci ve vyprodeji pro obe deti celkem osm peknych kvalitnich veci dohromady za petistovku a v prizemi jeste objevim lnene tricko, ktere se mi tam libilo uz na jare ve sleve ze sesti stovek na dve stovky…
No a pak takove to vybrat si z bankomatu petistovku, abych neco mela v penezence, pade za parkovani a za petikilo benzin, pac mi cestou zpet zacal svitit
Ale penize jsou od toho, aby se kutaleli, na sporaku dostanete s bidou jedno procento, ac ČNB vcera o ctvrt procenta zvedla urokove sazby. A clovek si cas od casu musi nejakou tu malou radost udelat, ne jen setrit, nic si neuzit a nedoprat…takze jeden vylet do Prahy hnedle za 2.600,–. To jsem jinak utratila za cely mesic doma jen nakupem peciva, mlika a drobnosti. Ono kam by se clovek v tech vedrech taky hrabal…
no tak to určitě, ale pro nás třeba dopřávání si vypadá trošku jinak než lízt do blbejch obchodů v Praze. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko ja si dopravam tak, ze kupuju blbinky za dvacku z ebay ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko píše:
no tak to určitě, ale pro nás třeba dopřávání si vypadá trošku jinak než lízt do blbejch obchodů v Praze.
No tak jaky je a neni blby obchod tu muzeme polemizovat, kdyz kvalitni lnene tricko, ktere po sezone nevypada jako hadr na podlahu muzu s klidem vzit do prace a stoji dve stovky jako to v Lidlu, ktere po sezonnim noseni muzu mit tak maximalne na doma…
do prace si ho tak vzit na prevleceni na cviceni… ![]()
Pro mne je to dopravani prave ty kaficka a obedy s kamaradkama
, kazdy to dopravani mame jinde. Pro mne je dopravani treba nasetrit si na Alpy s detma a tam si s nima dat na sonnenterasse horkou cokoladu a kochat se panoramatama
![]()
A dokazu pochopit, ze utratit za jeden den v Pze pulku rodicaku na nekoho muze pusobit jak rudy hadr pred byka
, ale o tom diskuse neni a nebyla… ![]()
Příspěvek upraven 04.08.17 v 12:22
- Citovat
- Upravit
@Vikynika píše:
Docela by mě i zajímalo kolik utratite za jídlo..
Ctyrclenna rodina, deti 9 a 14 let a pravidelne bud udelam nebo si necham dovezt tydenni nakup za plusminus dva tisice, nekdy tri kdyz dojde drogerie, v prumeru 10 tisic za mesic i s drogerii sakumprdum, kupujeme kvalitni a cerstve veci v obchodech neradeji v Globusu a Lidlu, jinak si nechavam dovezt z Tesca trvalnlive a tezke veci.
Příspěvek upraven 04.08.17 v 12:26
- Citovat
- Upravit
Muj manzel je taky sporivec a hlavne neutracec, diky tomu, ze neleze do obchodu. Resp jde jednou za uherak, kdyz jsou slevy si doplnit obleceni. Ale zase rad utraci za dobre jidlo bud v restauracich nebo speci obchodech…
Mne se osvedcilo poslat po vyplate a poplaceni toho bezneho poslat urcitou sumu penez pryc (sporici ucet v jine bance, kde je zdarma jen jeden vyber v mesici) a tvarit se, ze ty penize neexistuji a proste vyjit ze zbytkem, coz se vetsinou dari nejsou-li mimoradne vydaje, ktere se pijryji sporicim uctem, navazanym k tomu beznemu, kam chodi pravidelne prijmy.. Za rok je na ucte slusna suma na zaplaceni more a Alp. Manzel dela to same a jednou za rok posle tyto penize na mimoradnou splatku hypoteku, jen s rozdilem ze ja za rok takhle nasetrim kolem +- sto tisic a on minimalne trikrat tolik v zavislosti na tom, jake ma v praci ctvrtletni bonusy(ty odklada cele).
Anonym snad pochopitelny