Jak ušetřit peníze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
212
4.8.17 10:59

Jak ušetřit peníze

Ahoj, docela by mě zajímalo jakým způsobem šetříte peníze a jestli vůbec jste schopní nějakou kačku našetřit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
4.8.17 11:01

Jsem, ale jen díky tomu, že slušně vydělává. Teď jsem se zkusmo pokusila měsíc „krotit“ a šokovalo mě, že jsem stejně utratila 17 táců. :think:
To mě trochu vyděsilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
4.8.17 11:04

Ano, ale vzdy, kdyz dorazi rodicak neby vyplata, tak cast posleme na sporeni, investice a podobne, takze na klasickem ucte zbyde proste tolik, kolik muzem mesicne utratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.17 11:04

Měsíčně odložím bokem 3-4 tisíce. Někdy i více. Šetřím tak, že když příjde výplata, poplatím hned vše, co je důležité, pak ihned odešlu na ING konto 3 tisíce a se zbytkem musím vyžít.
Takhle mám zatím cca 80 tisíc bokem. Není to moc, ale můžu si v říjnu dovolit zajet na dovolenou, v lednu si jet zalyžovat do alp atd…
A pokud mi zbydou peníze navíc před výplatou, okamžitě odkládám bokem do obálky a nešahám na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35699
4.8.17 11:05

Odkládáme hned po výplatě na spořicí. Co nemám neutratím. Měsíčně asi 3000 dítěti, zbytek jak kdy. Dokázala bych asi ušetřit hodně, ale nechce se mi :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.8.17 11:08

Ano, šetříme. Každý měsíc nám odchází peníze pryč, na různé mimo účty, investice a fondy. Máme na to nastavené trvaláky a tváříme se, jako by ty peníze zkrátka nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
4.8.17 11:09

Poslu si na provozni ucet jen tolik, kolik potrebuju.. zbytek necham na sporicim.

Sporiva jsem, ale ted pred skolou to stejne lita.

• Citovat
  • Upravit
2054
4.8.17 11:10

@Vikynika Tak záleží, momentálně co ušetříme, tak pak ale hned někam vydáme - auto, dovolená, dětská výbavička. Teď je toho hodně, ale spoříme si samozřejmě na důchod a pořád je kam sáhnout, „když něco“. Ale pokud má někdo dostatečnou rezervu, odkládá si na důchod a nemá, na co konkrétního by spořil, tak šetření nechápu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40897
4.8.17 11:10
@hudečice píše:
Měsíčně odložím bokem 3-4 tisíce. Někdy i více. Šetřím tak, že když příjde výplata, poplatím hned vše, co je důležité, pak ihned odešlu na ING konto 3 tisíce a se zbytkem musím vyžít.
Takhle mám zatím cca 80 tisíc bokem. Není to moc, ale můžu si v říjnu dovolit zajet na dovolenou, v lednu si jet zalyžovat do alp atd…
A pokud mi zbydou peníze navíc před výplatou, okamžitě odkládám bokem do obálky a nešahám na ně.

Dělám to stejně, až na to, že to INg konto, pak několikrát do roka brakuju :-)) jsou to samé narozeniny, vánoce, hadry, dovolená atd…obdiv, že na to vydržíš nemáknout :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.8.17 11:13

Nejlepsi recept na to jak usetrit je neutracet :mrgreen: :palec: :potlesk:

Mne konkretne se osvedcilo zbytecne nelezt do centra. To je obed v Potrefene Huse s kolegynema z byvale prace za dve stovky, pak kafco s kamaradkou za stovku, mezitim vlezu pro blbosti do Tigeru pro deti az se vrati z tabora, to jsou dve stovky. Pak prsi, tak zalezu do VanGraafu, abych venku nemokla a ono ve slevach je tam krasna cerna kosile, kterou moc unosim za sest stovek a pohodlne sortky do pul stehen(presne takove potrebuju) za tri stovky a sup hned je to 900,–. Po ceste k metru se stavim jeste pro jidlo v Marks Spencer za petikilo, ale to beru za spotrebu a ne utraceni a cestou dolu objevim v detskem veci ve vyprodeji pro obe deti celkem osm peknych kvalitnich veci dohromady za petistovku a v prizemi jeste objevim lnene tricko, ktere se mi tam libilo uz na jare ve sleve ze sesti stovek na dve stovky…

No a pak takove to vybrat si z bankomatu petistovku, abych neco mela v penezence, pade za parkovani a za petikilo benzin, pac mi cestou zpet zacal svitit :P takze jeden vylet do Prahy hnedle za 2.600,–. To jsem jinak utratila za cely mesic doma jen nakupem peciva, mlika a drobnosti. Ono kam by se clovek v tech vedrech taky hrabal… :mrgreen:

Ale penize jsou od toho, aby se kutaleli, na sporaku dostanete s bidou jedno procento, ac ČNB vcera o ctvrt procenta zvedla urokove sazby. A clovek si cas od casu musi nejakou tu malou radost udelat, ne jen setrit, nic si neuzit a nedoprat… ;)

• Citovat
  • Upravit
4760
4.8.17 11:14

@hudečice mám to stejně. Z výplaty poplatím, co je potřeba, a pak pošlu na Zlatý účet 3-4 tisíce. Někdy i víc. Zbytek utratím. Co odložím, to neutratím :mavam:

Každopádně bych mohla šetřit víc, ale… zase si chci trochu i užít.

Teď se chystám na druhou mateřskou, tak asi moc šetřit nebude. Spíš doufám, že si nebudu stahovat peníze, co mám našetřené. Ráda bych zvládla ty tři roky bez toho. Snad mi to vyjde :mavam:

Manžel to má podobně, dává zase peníze jinam. Ten je schopný ušetřit víc než já :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
4.8.17 11:16

Taky posílám menší peníz na ing, ale to si nechávám čistě na důchod a sahat na to před důchodem určitě nebudu. Pořídili jsme s přítelem pokladnicky, do kterých hazime padesátky. Z každé výplaty si vyberu na měsíc kolik budu potřebovat a zbytek zůstává na účtu. Máme zvlášť peněženku, kde jsou peníze čistě na jídlo. Pak si po peněžence různě zasrkam třeba petikila a do druhého dne na ně zapomenu a takhle tam čekají třeba měsíc než si na ně zase vzpomenu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
4.8.17 11:16

Vseobecne bych rekla, ze hodne penez jde do potravin, takze jezdime na velky nakup do Kaufu, pokazde treba bereme to velke maso a doma pak si nadelam do mrazaku balicky a popisu na co to je, planuji dopredu. Neutracime za blbinky, proste co neni nutne, tak nekoupim. Na dceri nesetrime, to ne, ale taky nemusi mit kazdou blbinku. Obleceni si kupuji jak kde, Takko nebo KiK apod. Male sem bravala aj na bazarku, protoze holky mivaji hodne pekne veci a nebo mam od kamosky po male. Chlap je klempir - pokryvac, takze ksefty ma. Ale taky si musi platit zdravku a socku, takze to jsou tez penizky navic :) delam Just, takze mam „drogerii aj lekarnu“ odtud a akorat sminky nemame, takze bud si beru semtam Avon od kamosky, nebo drogerie, ale moc se nemaluju :) zalezi aj jake jsou vydaje mesicni, kolik mas deticek atd. Mame svuj byt a zatim jen jedno ditko, od zari jdu do prace, privydelku se budu venovat nadale, protoze mne bavi. Dobre je taky psat si denne vsechny vydaje, to delala mamka, tam pak najdes pripadnou cernou diru financni :lol: pokud jste kuraci, tak to je taky zrout penez, co si budeme povidat :)

• Citovat
  • Upravit
36556
4.8.17 11:19
@Hanka1 píše:
Nejlepsi recept na to jak usetrit je neutracet :mrgreen: :palec: :potlesk:

Mne konkretne se osvedcilo zbytecne nelezt do centra. To je obed v Potrefene Huse s kolegynema z byvale prace za dve stovky, pak kafco s kamaradkou za stovku, mezitim vlezu pro blbosti do Tigeru pro deti az se vrati z tabora, to jsou dve stovky. Pak prsi, tak zalezu do VanGraafu, abych venku nemokla a ono ve slevach je tam krasna cerna kosile, kterou moc unosim za sest stovek a pohodlne sortky do pul stehen(presne takove potrebuju) za tri stovky a sup hned je to 900,–. Po ceste k metru se stavim jeste pro jidlo v Marks Spencer za petikilo, ale to beru za spotrebu a ne utraceni a cestou dolu objevim v detskem veci ve vyprodeji pro obe deti celkem osm peknych kvalitnich veci dohromady za petistovku a v prizemi jeste objevim lnene tricko, ktere se mi tam libilo uz na jare ve sleve ze sesti stovek na dve stovky…

No a pak takove to vybrat si z bankomatu petistovku, abych neco mela v penezence, pade za parkovani a za petikilo benzin, pac mi cestou zpet zacal svitit :P takze jeden vylet do Prahy hnedle za 2.600,–. To jsem jinak utratila za cely mesic doma jen nakupem peciva, mlika a drobnosti. Ono kam by se clovek v tech vedrech taky hrabal… :mrgreen:

Ale penize jsou od toho, aby se kutaleli, na sporaku dostanete s bidou jedno procento, ac ČNB vcera o ctvrt procenta zvedla urokove sazby. A clovek si cas od casu musi nejakou tu malou radost udelat, ne jen setrit, nic si neuzit a nedoprat… ;)

Můžu podepsat každé slovo.

A nejhorší u mě je, že v tom MS nebo Sklizeno atd. nakupuju ne proto, že bych věřila, že je to významně kvalitnější, ale hlavně proto, že se mi nechce do Alberta čekat u kasy. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
4.8.17 11:24

Tvůj dotaz je položen tak filozoficky, že bys mohla pokračovat, jestli vůbec šetřit :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat