Jak ušetřit peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jeste dodam, ze me nedavno v diskuzi prekvapilo kolik diskutujich neni ochotnych investovat do vzdelani, pritom je to jeden z klicu uspechu ![]()
Příspěvek upraven 10.05.19 v 10:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Takhle to přeci nemůžeš brát.
Ona je vnímá jako svoje.Nemůže jim v osmnácti říct: „nic jsem vám nenaspořila, protože jsem se bála, že budete budižkničemové a darmošlapové. Svému bio dítěti bych pochopitelně spořila, ale vy dva adopťáci máte smolíka.“ To přeci nejde.
Ano, mám je ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Jeste dodam, ze me nedavno v diskuzi prekvapilokolik diskutujich neni ochotnych investovat, pritom je to jeden z klicu uspechu
a kolik myslíš, že jich investovat umí? Nebo tomu rozumí?
je tedy otázkou, co si pod pojmem „investovat“ přestavuješ...……..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
a kolik myslíš, že jich investovat umí? Nebo tomu rozumí?je tedy otázkou, co si pod pojmem „investovat“ přestavuješ...……..
Omlouvam se! Mel tam byt dodatek “ investovat do vzdelani”
sorry
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
@Enmamma no a když bys jim nějak - nevím jak - jaké máš možnosti výdělku - na ty byty naspořila, tak v 18ti přiklušou jejich rodiče, nakvartýrujou se jim do tebou zaplacených bytů anebo jim ty byty přímo seberou, to tě nenapadlo?
já bych šetřila na spořící účet na tvé jméno, a zatím tyto starosti nechala „koňovi“, co víš, jak všechno bude vypadat za ty roky
Rodiče bych vyfackovala ven. Jedni jsou chlastači a druzí chlastači a násilníci. To bych se snad za to nechala i zavřít do kriminálu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
Rodiče bych vyfackovala ven. Jedni jsou chlastači a druzí chlastači a násilníci. To bych se snad za to nechala i zavřít do kriminálu.
jsou s detmi nejak v kontaktu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Omlouvam se! Mel tam byt dodatek “ investovat do vzdelani”sorry
aha, tak to joo
protože já bych se třeba investovat (myslím třeba na nějakých finančních trzích) neodvážila, neb o tom nemám ani šajnu, a pak ten vstupní kapitál
ale do vzdělání je myslím dnes ochotna investovat většina rodičů, alespoň já to tak mezi svými dost vidím...….
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Do-not-touch píše:
jsou s detmi nejak v kontaktu?
Nejsou. Díky Bohu. Budeme žádat o zbavení rodičovských práv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlépe je zajistíš když je naučíš hospodařit a vydělávat. Ušetřené peníze nemusí mít v budoucnu žádnou hodnotu. Mě naši za celý život dali asi 30 tisíc ke svatbě (i to pro ně v té době bylo hodně) na vš jsem se od půlky prváku živila sama - nájem jídlo a vše. Na konci studia jsem měla ještě k tomu vyděláno asi půl mega. Manžel teda dostal asi 100 tisíc v nějakém podílovém fondu. Ani jedno z toho nás nevytrhne, máme hypotéku jako dneska skoro každý a nemyslím si, že nějak živoříme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
Jeste dodam, ze me nedavno v diskuzi prekvapilo kolik diskutujich neni ochotnych investovat do vzdelani, pritom je to jeden z klicu uspechuPříspěvek upraven 10.05.19 v 10:25
Co si představuješ jako investování do vzdělání?
Já třeba jsem ochotná investovat to, že budu děti živit ještě na VŠ. Ale ač na tom nejsem špatně, tak investovat do soukromého vzdělání nejsem. Je to na mě moc peněz a ta přidaná hodnota není pro mě zas tak vysoká. Respektive, domnívám se, že pro dobré vzdělání stačí i to vzdělání bezplatné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
Nejsou. Díky Bohu. Budeme žádat o zbavení rodičovských práv.
A máte s tím nějaké konkrétní zkušenosti? u nás se soudům do toho moc nechce
taky se přidám k názoru být v tomto opatrnější a šetřit třeba na své jméno, či partnerčino a dítkům to dát/něco koupit až později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama Tak ono ceske soukrome vysoke skolstvi neni zadna slava - to bych nefinancovala
Osobne k tomu pocitam to, ze by dite mohlo chtit jit studovat nejakou dobre placenou vysokou skolu trebas do Anglie a nedostalo by tam stipendium, nebo ruzne kurzy (jazykove a jine), Erasmy, rok na stredni skole v zahranici a podobne.
Příspěvek upraven 10.05.19 v 10:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Takhle to přeci nemůžeš brát.
Ona je vnímá jako svoje.Nemůže jim v osmnácti říct: „nic jsem vám nenaspořila, protože jsem se bála, že budete budižkničemové a darmošlapové. Svému bio dítěti bych pochopitelně spořila, ale vy dva adopťáci máte smolíka.“ To přeci nejde.
To nemyslím, ale nemusí jim dávat miliony na byt. Já to neplanuju ani u svých dětí, spoření máme třeba na výdaje za školu, řidičák ale nehodlám jim dávat nějaké statisíce. Prostě bych se bála historie a navíc že jim po tom skočí biologická rodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
A máte s tím nějaké konkrétní zkušenosti? u nás se soudům do toho moc nechcetaky se přidám k názoru být v tomto opatrnější a šetřit třeba na své jméno, či partnerčino a dítkům to dát/něco koupit až později.
Nevím, jak to dopadne. Věřím ale, že rodiče mladšího kluka rodičovských práv zbaví. Jsou odsouzení za týrání dětí, oba. Jak to dopadne u rodičů staršího kluka, netuším, ale zkusíme to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:Špatně to může dopadnout i u biologicky vlastních dětí.
To nemyslím, ale nemusí jim dávat miliony na byt. Já to neplanuju ani u svých dětí, spoření máme třeba na výdaje za školu, řidičák ale nehodlám jim dávat nějaké statisíce. Prostě bych se bála historie a navíc že jim po tom skočí biologická rodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit