Jak ušetřit peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41140
10.5.19 10:51
@Lama Lama píše:
Co si představuješ jako investování do vzdělání?
Já třeba jsem ochotná investovat to, že budu děti živit ještě na VŠ. Ale ač na tom nejsem špatně, tak investovat do soukromého vzdělání nejsem. Je to na mě moc peněz a ta přidaná hodnota není pro mě zas tak vysoká. Respektive, domnívám se, že pro dobré vzdělání stačí i to vzdělání bezplatné.

já jsem hotentot na jazyky, tak třeba počítám s tím, že pokud to dítka podědí po mě, budou placené lekce doučování. Možná nějaký další jazyk navíc, či výuka pc. O soukromé škole jsem také uvažovala, hlavně s ohledem na osobitější přístup a méně žáku ve třídě, ale v dojezdné vzdálenosti není nic a naše základka spadá mezi ty lepší (ne nejlepší, pár výhrad by bylo ale nic až tak nepřekonatelného) Založila jsem prďatů „studijní fond“, kdyby chtěli na střední/výšce třeba na semestr ven a to bude tak naše maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
10.5.19 10:53
@Enmamma píše:
Nevím, jak to dopadne. Věřím ale, že rodiče mladšího kluka rodičovských práv zbaví. Jsou odsouzení za týrání dětí, oba. Jak to dopadne u rodičů staršího kluka, netuším, ale zkusíme to.

měli jsme u nás podobný případ -) rodič odsouzený za těžké ublížení na zdraví u miminka, do výkonu trestu. A ač státní zastupitelství navrhovalo zbavení rod. práv, ospod byl proti a soud ho rod. práv nezbavil...……...a bohužel to není ojedinělé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.5.19 10:53
@Lama Lama píše:
Co si představuješ jako investování do vzdělání?
Já třeba jsem ochotná investovat to, že budu děti živit ještě na VŠ. Ale ač na tom nejsem špatně, tak investovat do soukromého vzdělání nejsem. Je to na mě moc peněz a ta přidaná hodnota není pro mě zas tak vysoká. Respektive, domnívám se, že pro dobré vzdělání stačí i to vzdělání bezplatné.

Ze na to nejsou finance je vec jina, ale prave slo o otazku soukromeho vzdelavani. Nemluvim o soukromem uc. oboru, ale o dobrych strednich skolach, ale vlastne i zakladkach. Dost uzivatelek se vyjadrilo tak, ze to jsou skoly pro bohate rodice, kteri maji doma hloupe deti ( v podstate ). A tedy neni ochotno investovat treba do kvalitniho gymplu apod.

Příspěvek upraven 10.05.19 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
10.5.19 10:54
@Enmamma píše: Špatně to může dopadnout i u biologicky vlastních dětí.

To ano, ale nedělala bych si nějaké veleplany pokud je ještě tvoje partnerka v ID. Dneska je problém si koupit vlastní byt natož ještě další kupovat pro děti. Jestli jim něco chceš spořit fajn, ale netrap se pokud se ti to zdá málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
10.5.19 10:56
@Šarlota4 píše:
Ze na to nejsou finance je vec jina, ale prave slo o otazku soukromeho vzdelavani. Nemluvim o soukromem uc. oboru, ale o dobrych strednich skolach, ale vlastne i zakladkach. Dost uzivatelek se vyjadrilo tak, ze to jsou skoly pro bohate rodice, kteri maji doma hloupe deti ( v podatate ). A tedy neni ochotno investovat treba do kvalitniho gymplu apod.

ono to nemusí být tím, že třeba nejsou ochotni investovat, ale i třeba logistikou -) já mám zajímavou základní školu od nás cca 35km, znamenalo by to ráno nabalit dítka tatínkovi cca v 6:30 s tím, že na něj budou muset čekat do 16 hod v družině a domů dojedou kolem páté. To mi přijde dost šílený, bych je skoro vůbec neviděla a kamarády ze školy by měli taky jinde a daleko...……...jako, kdyby byla taková škola za rohem, ok, ale takto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
10.5.19 10:57
@Enmamma píše: Špatně to může dopadnout i u biologicky vlastních dětí.

tak určitě, ale ani u vlastních se nedoporučuje a bohužel často nevyplácí převádět za života nemovitosti na děti...……..s tím fakt opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.5.19 10:57
@pikola píše:
To ano, ale nedělala bych si nějaké veleplany pokud je ještě tvoje partnerka v ID. Dneska je problém si koupit vlastní byt natož ještě další kupovat pro děti. Jestli jim něco chceš spořit fajn, ale netrap se pokud se ti to zdá málo.

Když já se tím trápím. Někdy už si připadám jak kalkulačka, stále počítám, kde ušetřit, vydělat. Posílám na různá spoření i po stovce, kolikrát, když nebyly peníze, jsem si říkala, že je lepší poslat aspoň dvacet korun, než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.5.19 10:58
@Keyllah píše:
ono to nemusí být tím, že třeba nejsou ochotni investovat, ale i třeba logistikou -) já mám zajímavou základní školu od nás cca 35km, znamenalo by to ráno nabalit dítka tatínkovi cca v 6:30 s tím, že na něj budou muset čekat do 16 hod v družině a domů dojedou kolem páté. To mi přijde dost šílený, bych je skoro vůbec neviděla a kamarády ze školy by měli taky jinde a daleko...……...jako, kdyby byla taková škola za rohem, ok, ale takto :think:

Jo rozumim, tam slo spis o otazku penez ( ktere treba i maji ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.5.19 10:58
@Šarlota4 píše:
Ze na to nejsou finance je vec jina, ale prave slo o otazku soukromeho vzdelavani. Nemluvim o soukromem uc. oboru, ale o dobrych strednich skolach, ale vlastne i zakladkach. Dost uzivatelek se vyjadrilo tak, ze to jsou skoly pro bohate rodice, kteri maji doma hloupe deti ( v podstate ). A tedy neni ochotno investovat treba do kvalitniho gymplu apod.Příspěvek upraven 10.05.19 v 10:55
Vnímám to podobně. Respektive, momentálně to podle mě došlo na MŠ a ZŠ, kde mi opravdu přijde, že převážná většina je lepší, než státní. U středního a zejména vysokého školství je to tak, že převážná většina je spíš o tom, jak to dítěti usnadnit. Ale předpokládám, že to bude mít trand a kvalita stoupat postuppně i u vyšších stupnů vzdělávání.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
10.5.19 11:00
@Keyllah píše:
měli jsme u nás podobný případ -) rodič odsouzený za těžké ublížení na zdraví u miminka, do výkonu trestu. A ač státní zastupitelství navrhovalo zbavení rod. práv, ospod byl proti a soud ho rod. práv nezbavil...……...a bohužel to není ojedinělé :think:

to je neuvěřitelné :cert: se mi kudla v kapse otevírá, když to čtu :cert: a ještě budou na dětech parazitovat, když vyrostou a bude se jim dařit :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
10.5.19 11:01
@Šarlota4 píše:
Jo rozumim, tam slo spis o otazku penez ( ktere treba i maji ).

chápu...….malá má nastoupit za rok a ve mě se to pořád pere a taky to pořád řeším :think: zaplatit lepší ZŠ, ale malá by byla pořád někde na cestám a obávám se z našeho „vesnického“ života trochu vyšoupnuta, nebo chodit na místní průměrnou-snad trošku nadprůměrnou základku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
10.5.19 11:02
@neila píše:
to je neuvěřitelné :cert: se mi kudla v kapse otevírá, když to čtu :cert: a ještě budou na dětech parazitovat, když vyrostou a bude se jim dařit :poblion:

hele děs a hrůza a sama nechápeš...…….ale matka dítěte ho chtěla zpátky, jak budou šťastná rodina, ať jim dá soud ještě šanci...……..bych takové „matky“ hnala bičem…a neuděláš nic :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
10.5.19 11:03
@Lama Lama píše:
Vnímám to podobně. Respektive, momentálně to podle mě došlo na MŠ a ZŠ, kde mi opravdu přijde, že převážná většina je lepší, než státní. U středního a zejména vysokého školství je to tak, že převážná většina je spíš o tom, jak to dítěti usnadnit. Ale předpokládám, že to bude mít trand a kvalita stoupat postuppně i u vyšších stupnů vzdělávání.

souhlas. Pár kolegů učí na soukromé VŠ a jak to říct kulantně…je po nich požadováno prostě míň, než u normální VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
10.5.19 11:06
@Enmamma píše:
Když já se tím trápím. Někdy už si připadám jak kalkulačka, stále počítám, kde ušetřit, vydělat. Posílám na různá spoření i po stovce, kolikrát, když nebyly peníze, jsem si říkala, že je lepší poslat aspoň dvacet korun, než nic.

Netrap se tím. Děláte co můžete, i kdyby jste jim nakonec nedali nic není to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
10.5.19 11:07
@Keyllah píše:
hele děs a hrůza a sama nechápeš...…….ale matka dítěte ho chtěla zpátky, jak budou šťastná rodina, ať jim dá soud ještě šanci...……..bych takové „matky“ hnala bičem…a neuděláš nic :,(

Ani to asi není tak vzácné, že jim to dítě vrátí. A pak to třeba končí tragicky. Otřesné!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat