Jak ušetřit peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.8.17 12:25

Prosím anonym z důvodu financí. My nešetříme, není z čeho. Platím si stavebko 1500,–, které padne na předčasné splacení hypotéky, resp. snížení té částky, pak si platím 2 životka, z nichž jedno funguje jako spořící účet 700,– měsíčně, druhé je kvůli hypo, pak synovi spořím 500,– měsíčně. A protože muž platí alimenty na děti, tak už nám zbývá s bídou na jídlo, zálohy a nutné věci. Ještě musíme myslet na pojištění domu, daň z nemovitosti a podobné laskominy, na to odkládám z brigády. Na dovolenou jezdíme pod stan za pár korun a i to si musíme dobře rozmyslet. Takže já se jen modlím, ať nám všechny spotřebiče vydrží co nejdýl (naštěstí jsou nové) a nerozbije se auto. Fakt bych si přála moci si koupit druhý pár tenisek jen proto, že takovou barvu ještě nemám a líbí se mi nebo jet na týden do Chorvatska. Peníze, které jsme měli našetřené, jsme dali do bydlení a celkem velké opravy auta, takže fakt po malých částkách spoříme od nuly.

• Citovat
  • Upravit
9148
4.8.17 12:25

@Vikynika taky desítku. Jeden dospelej tri deti. Ale jedno dite postizeny a desne ji…za nej dam nejvic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
4.8.17 12:30
@Vikynika píše:
Docela by mě i zajímalo kolik utratite za jídlo.. :think:

za jídlo 3 lidi s celiakií, bezmléčknou dietou a diabetickou dietkou dáme tak 6000 - 7000 - podle toho, jestli nakoupíme větší množství speciálních potravin za lepší cenu.
Nejlíp si schovávat účtenky za celý měsíc, rozdělit, kolik utratíte za jídlo, drogerii, lékárnu, dárky, školné - kroužky pro děti, dopravu - jízdenky, benzín, telefon, internet, ostatní „zábavu“ kino, kadeřník apod.
Pevné platby jako bydlení, inkaso, spoření, splátky…
Vzít všechny příjmy a podle toho se rozhodnout, kde se dá šetřit…
My máme oddělené účty - už vidím tu lavinu, těch, co jsou proti, máme průměrný český plat a synovi platíme školku 3000 měsíčně a měsíčně tak 5000 každý s manželem ušetříme.

• Citovat
  • Upravit
33005
4.8.17 12:39
@Vikynika píše:

2 dospělý, 2 deti (4 a 2 roky), v průměru 8000 mesicne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
4.8.17 12:46
@Anais píše:
za jídlo 3 lidi s celiakií, bezmléčknou dietou a diabetickou dietkou dáme tak 6000 - 7000 - podle toho, jestli nakoupíme větší množství speciálních potravin za lepší cenu.
Nejlíp si schovávat účtenky za celý měsíc, rozdělit, kolik utratíte za jídlo, drogerii, lékárnu, dárky, školné - kroužky pro děti, dopravu - jízdenky, benzín, telefon, internet, ostatní „zábavu“ kino, kadeřník apod.
Pevné platby jako bydlení, inkaso, spoření, splátky…
Vzít všechny příjmy a podle toho se rozhodnout, kde se dá šetřit…
My máme oddělené účty - už vidím tu lavinu, těch, co jsou proti, máme průměrný český plat a synovi platíme školku 3000 měsíčně a měsíčně tak 5000 každý s manželem ušetříme.

Taky mame dva účty, každý dáme půlku na jídlo, bydlení a baštu pro zvěř. Výlety platíme na střídačku a šetříme každý zvlášť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
4.8.17 12:47
@Tarjei píše:
@Vikynika taky desítku. Jeden dospelej tri deti. Ale jedno dite postizeny a desne ji…za nej dam nejvic.

Jsme dva dospělí a projime kolem 5 tisíc plus obědy v práci a svačinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
4.8.17 12:53
@Svistice píše:
2 dospělý, 2 deti (4 a 2 roky), v průměru 8000 mesicne.

také tak. Akorát moje děti jsou větší, takže předpokládám, že brzo prožereme více :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
4.8.17 12:57
@Vikynika píše:
Taky mame dva účty, každý dáme půlku na jídlo, bydlení a baštu pro zvěř. Výlety platíme na střídačku a šetříme každý zvlášť

My máme také každý svůj účet. Manžel mi posílá měsíčně částku, kterou se podílí na hypo, jídlu atd. Ze svého platí leasing na auto, já ze svého zase stavebko, které použijeme na rekonstrukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.8.17 13:09
@Vikynika píše:

My cca 7 tis. Jezdím nakupovat jednou týdně do Lidlu, v průměru utratíme 1500,– za nákup. Minulý týden to bylo třeba 1900,–, ale dneska jen 900,–, protože mám ještě zásoby z toho minulého týdne. Kupovala jsem třeba dneska jen jogurty, ovoce, šunku a sýry. V týdnu kupuji už jen pečivo v pekárně, dávám 32,– za chleba. Jsme zatím 4 (děti 6 a 4 roky), za měsíc nás bude 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.17 13:10
@Keyllah píše:
Dělám to stejně, až na to, že to INg konto, pak několikrát do roka brakuju :-)) jsou to samé narozeniny, vánoce, hadry, dovolená atd…obdiv, že na to vydržíš nemáknout :potlesk:

Když chci koupit dárky nebo podobně, tak to beru z peněz, které mám na osobní útratu. Třeba už teď vím, že jsem trojku poslala na ing kolem 15.7 a teď mám ještě 2 tisíce navíc, které jsou v obálce. Takže 5 tisíc bokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
4.8.17 13:17

Ja to delam tak, ze na ucet, od ktereho mame s muzem oba karty, poslu mesicni rozpocet na nakupy. Tahle castka pokryje nakupy potravin, drogerie, obleceni (v rozumne mire), vylety i sem tam nejakou blbost. Dalsi penize neposlu a kdyz dochazi, aspon se krotime. Pokud tam na konci mesice zbyde, presouvam na sporici ucet do obalky „ostatni“. Na dovolenou, auta, rekonstrukci atd. mame na tom samem sporicim ucte take obalky, kazdy mesic do nich posilame urcity obnos. Nejvice jsme usetrili vazne tim, ze na „provoznim“ uctu mame mesicne k dispozici jen urcity obnos, sporici ucet mame totiz u jine banky. A jelikoz prevod prece jen ten den trva, v rozumne mire nas to i brzdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.17 13:23

Když jsem byla na rodičáku, tak jsme vyšli z manželova platu. Tak jsem si řekla, že i poté, když už chodím do práce, bychom to měli zvládnout stejně. Takže to mám nastavené tak, že celý můj plat odkláním na spořící účet. Někdy to teda úplně nevyjde (máme tři děti školního věku a ty náklady prostě rostou). Ale tak nějak plus mínus se daří.
 c.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.17 13:43

Chci utratit za jídlo pro 4 lidi 4 tisíce. Jsem na účtě na nule.

• Citovat
  • Upravit
16186
4.8.17 14:05
@Anonymní píše:
Chci utratit za jídlo pro 4 lidi 4 tisíce. Jsem na účtě na nule.

To jako měsíčně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.17 14:07
@neila píše:
To jako měsíčně??

4 tisíce pro 4 lidi je fakt málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek