Jak ušetřit peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak nic jineho nez investovat, vydelat nebo zacit setrit na nejaky sporak asi nezbyva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma Nejlepší investice je do vzdělání dětí, tedy aby studovali obor nebo řemeslo, které je prostě dobře ohodnoceno. A pak se ve světě neztratí
- Citovat
- Upravit
@Enmamma však jste na děti dvě, ne?
ale jinak, normální člověk ty miliony určitě našetřit nemůže, tak jsem zvědavá na rady
a pak spousta čtyřicetiletých mužů bydlí u maminky v dnešní době
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
@Enmamma však jste na děti dvě, ne?
ale jinak, normální člověk ty miliony určitě našetřit nemůže, tak jsem zvědavá na rady
a pak spousta čtyřicetiletých mužů bydlí u maminky v dnešní době
Ano, jsme dvě, ale přítelkyně je v ID.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zadny miliony jim asi nenasetris. Ja treba od nasich dostala v 18ti 20tisic + mi zaplatili autoskolu. Ve 24mi zaplatili pulku svatby. Je mi 30 a zatim jsem miliony nedostala
takze bych to nehrotila. Jasne, nejak jim prispet, kdyz je to v tvych silach, ale kdyz neni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
Holky, poraďte, jak dětem našetřit peníze do začátku. Bojím se, že až vyrostou, budou byty už za tak astronomické částky, že na ně nedosáhnou. Chtěla bych jim pomoc, ale kde vzít na ty miliony. Vždyť obyčejná garsonka vyjde v Praze na 3 nebo 4 miliony a já mám děti 2.
A pak ti třeba stejně řeknou, že v Praze bydlet nechtějí. Nejlepší investice je do vzdělání.
- Citovat
- Upravit
No my si nechali nás první byt, do budoucna ho dostane jeden syn a druhému ještě máme v plánu byt koupit. Plus stavebka pro oba. Ale to je přece hrozně individuální - dávala bych stranou tolik, kolik můžeš každý měsíc, třeba zrovna na to stavebko. Jinak my od rodičů taky nedostali miliony
ale umožnili nám vystudovat VŠ a to zajistilo příjem, který pak zase zajistí naše děti aspoň do začátku. Já třeba chci, aby kluci nemuseli řešit bydlení, tak jako jsme to pytlikovali my. Aby měli vlastní ať už k osobnímu využívání nebo jako základ pro koupi jiného bydlení dle jejich výběru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
A pak ti třeba stejně řeknou, že v Praze bydlet nechtějí. Nejlepší investice je do vzdělání.
Já vím. Bojím se ale, aby nějakou školu děti zvládly. Starší zatím vše zvládá celkem dobře, s mladším je to ale horší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek píše:
No my si nechali nás první byt, do budoucna ho dostane jeden syn a druhému ještě máme v plánu byt koupit. Plus stavebka pro oba. Ale to je přece hrozně individuální - dávala bych stranou tolik, kolik můžeš každý měsíc, třeba zrovna na to stavebko. Jinak my od rodičů taky nedostali milionyale umožnili nám vystudovat VŠ a to zajistilo příjem, který pak zase zajistí naše děti aspoň do začátku. Já třeba chci, aby kluci nemuseli řešit bydlení, tak jako jsme to pytlikovali my. Aby měli vlastní ať už k osobnímu využívání nebo jako základ pro koupi jiného bydlení dle jejich výběru.
Stavebko klukům zařídit nemohu, mohli by to jejich rodiče ukrást, banka by jim ty peníze dala. Mám je v pěstounce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma aha, tak jinou formu - třeba to zatím jen odkládat na spořící účet. Proste to oddělit, abyste na to nesahali při běžných výdajích
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma no já jsem to nechtěla psát, ale první co mně napadlo, vždyť ani nevíš, jestli budou moci bydlet samostatně, jaké budou jejich možnosti a schopnosti v dospělosti - promiň za otevřenost, ale vím z diskusí, že chlapečci jsou nějak postiženi svým špatným startem z původních rodin, nedostatkem jídla a tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek píše:
@Enmamma aha, tak jinou formu - třeba to zatím jen odkládat na spořící účet. Proste to oddělit, abyste na to nesahali při běžných výdajích
Zatím dávám peníze do akcií, ale hrozně lítají a žádná velká suma tam zatím není, tak na jeden nájem v Praze. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
Já vím. Bojím se ale, aby nějakou školu děti zvládly. Starší zatím vše zvládá celkem dobře, s mladším je to ale horší.
NO tak je minimálně vést k zodpovědnosti, pracovitosti a nějakému učebnímu oboru. Řemeslníci jsou placení dobře, jejich problém je, že si absolutně nejsou schopní zorganizovat práci, často jsou nespolehliví a flinci. |Zodpovědného spolehlivého a pracovitého řemeslníka zaplatí zlatem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
@Enmamma no já jsem to nechtěla psát, ale první co mně napadlo, vždyť ani nevíš, jestli budou moci bydlet samostatně, jaké budou jejich možnosti a schopnosti v dospělosti - promiň za otevřenost, ale vím z diskusí, že chlapečci jsou nějak postiženi svým špatným startem z původních rodin, nedostatkem jídla a tak
Jsou hodně divoký, mentálně starší vše dohnal, jak zvládne školu ale zatím nevíme. Ve školce si ho moc chválí. Mladší je opožděný, ale nikdo netuší, co bude dál. Ale vyvíjí se a to je pozitivní. Bojíme se o ně. Nechci, aby jednou někde oba živořili. Šetříme nejen do akcií, ale samozřejmě i na stavebko na naše jméno, ale stále to je strašně málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekde jsme cetla, ze velke penize se nedaji usetrit, jenom vydelat ![]()
Vem si, jak sporili nasi rodice nam a jakou ty jejich nasporene castky maji hodnotu dnes?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit