Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Machelo
Taky jsme měli takové brečící období a pomohla nám kolébka. Ukolébat,počkat až usne tvrdě a pak přenést. A nebo na youtube jsem našla zvuk bouřky a u toho malá taky vytuhla. Na internetu jsou různé zvuky,tak můžete vyzkoušet třeba vám budou vyhovovat zpivajici ptáci bo déšť. Tak přeju klidné nervy ![]()
@Machelo Zkuste uspávací metodu podle doktora Karpa (nejšťastnější miminko v okolí) mě dost pomohla u syna je to o zavinutí,houpání, dudlání a bílém šumu.
My to měli také tak, ale nakonec pomohlo jen vysledovat čas, kdy začíná být unavená vykoupat, nakojit a lehnout si s ní. To vše každý den ve stejnou hodinu. Po týdnu se to zlepšilo a nyní jsou ji čtyři měsíce a jakmile padne sedmá, tak spí jako dudek. Přes den je to horší, to spí jen v šátku nebo občas v kočárku, ale opět je klíčem vysledovat, kdy na ní jde únava. Držím palce a přeji pevné nervy ![]()
@Heivka
Dekuji. Obecne zavinovani nenavidi a ruzne zvuky ji jeste vice rozcilovaly, ale podivam se, zda tam neni nejaka kombinace nebo neco, co jsme jeste nezkousely
![]()
@pet p
To ja jsem rada, ze mam alespon nejakoi metodu. Prusvih je, ze ji nesmim vyndat a kdyz se chci pres den vykoupat, tak to nejde. Nebo, kdyz nam je obema vedro, jak spi v satku. Jsou taky namahavejsi prace nebo nebezpecnejsi, ktere potrebuji udelat, ale kdyz ji mam na sobe, tak se bojim. Proto bych rada nasla jeste nejakou metodu. A taky, kdyz pak v noci nezabere, tak se mi teda ve 2 rano moc pochodovat nechce ![]()
@bobda
Mame kolebku od fisher price a vydrzi v tom chvilku, pak zacne rvat a to ji houpu poctive, ze nespoleham na pohon kolebky. ![]()
@hanullllka
Dekuji
rekla bych, ze ted to uz celkem vychytavame, kdy uz chce spat.Vydrzi totiz 10-60 min, dele rozhodne ne. Staci, aby zivla a vim, ze uz je treba. Ale je to o tom, ze ji beru do satku, pak spi do 15 minut, ale i do 5 minut
jak kdy. Ale kdyz ji zkousim uspat jinak, tak to je masakr. Protoze pak ji uspat, to je sileny, protoze pak je uz pretazena.
Nakojí se, kouká, a pak když znovu nakojíš když je unavená, tak ani tak neusne…?
Jakmile se dite pretahne,tak je zle, zkusila bych vychytat tu dobu, kdy uz by mela spat. Bily sum urcite, jsou i sumici zviratka a co dudlik?
https://www.emimino.cz/bazar/hledani/?…
@Lucie_Sx
Tak to jsem nezkousela, protoze po pul hodime od kojeni mam prazdna prsa. Ale mohu to zkusit ![]()
Dekuji
@Káťa19
Dudlik nechce. Obcas zkousim, zrovna vcera.. koukala na me, co ji to davam do pusy, ocumlavala to, ale nevzala si ho. V puse ho mela jen diky tomu, ze jsem ji ho drzela.
Ty zviratka jsem jeste nevidela.Je to teda palka, ale mozna by to pomohlo. Ted co ji vyhovuje u me vic, zda srdicko,moje teplo nebo moje vune. Propocene pyzamo v postylce, ale tam neusina.
Dekuji za tip;)
V tomhle měsíci pravidelný režim nebyl, až kolem třetího. Pak spal měsíc celou noc klidně 10-6 a teď zas sám začal usínat v osm, ale krmení v jednu a pět. Večer usíná s námi v obýváku na gauči, pak přeneseme do postýlky. Když si představím, že ho prostě v sedm „násilím“ uložím a nechám v ložnici, tak to bych se z toho zbláznila a tak hodinu a půl furt k němu lítala. Režim si nastavil tak nějak sám a do změn se nepouštím.
@Machelo
Aha,ja mám teda starou kolébku po manželovi a když má malá nervy bo nemůže usnout a je ospala,tak houpu jak šílená div ji nevyklopim
To ji uklidní,pak zpomaluju a usne.
@Machelo heled chce to koukat na bazárek, sehnala jsem zvířátko zazu za 400,– má i tlukot srdce a ty ceny u těch zazu jsou nejpřijatelnější ![]()
https://www.facebook.com/…5918/search/?…
nebo zkusit i jiný dudlík? nám nejvíc pasoval difrax combi (kulatý a nepromáčkne se)
i když taky aby to nekazilo techniku kojení ![]()
Trochu mi to připomíná syna. Naštěstí kromě šátku spal i v kočárku. Takže buď jsem ho měla v šátku anebo jezdila x hodin denně venku s kočářkem, přitom jsem si četla a brala jsem si s sebou ven i jídlo.
Takže jestli ti usne v šátku za stálého pochodování, tak buď ráda, že jsi přišla na tuhle metodu a nos a pochoduj. Aspoň takhle bych to dělala já