Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky,
bydlíme ve starém domě, kde máme dvoukřídlé velké dřevěné dveře. teď jsem renovovala dřevěný práh před bytem a tak když jsem z něj sundala lino s kobercem, tak začalo pod dveřmi táhnout. Máme tam docela velkou mezeru. Poradíte někdo jak se to dá pěkně utěsnit? Přemýšlela jsem, že pod každé dveřní křídlo něco nalepím, ale nevím co. Nejlepší by bylo něco na způsob kartáčových štětin, jestli mi rozumíte, jak to myslím. Jinak před dveřma z venku je dřevěný práh a zevnitř plovoucí podlaha, nevím proč, ale ten kdo nám ji pokládal nechal od prahu asi 2cm mezeru a nevypadfá to nic moc. Samozřejmě při zavřených dveřích to vidět není.
Nejjednodušší způsob budou ty štětiny(kartáče pod dveře)
Jistě existije i jiné mareriály co by šli pod dveře nalepit.Proč Vám tak blbě položily plovoucku teda netuším.
A ty stetiny se daji koupit?
Taky nevim, proc tak blbe, dnes uz bych si na to dala pozor, ale tenkrat jsem tomu moc nerozumnela.
Určitě se dají koupit.Já tomu dřív taky moc nerozumněla,než jsem měla za muže truhláře.Já se ho zeptám kde ty štětiny kupuje,zda se dají koupit běžně a co podobného by ještě bylo.
Moc se omlouvám,že jsem nenapsala.Nějak jsem nestíhala.Tak ty štětiny se dají koupit u nás je prý mají-někdy je teda objednávají,ale sehnat se dají-máme tu obchod je to železářství a potřeby pro truhláře, hobby a takový věci,tam to mají.Jinak těch materiálů na těsnění je víc druhů spíš je lepší se domluvit u Vás v obchodě co mají.Opatrně,ale s tloušťkou toho materiálu,jsou různé,aby pak dveře o to nedrhly špatně se to odhaduje.Ona se taky dole na těch dveřích vyfrézovává drážka a do té se to pak vsadí(to těsnění),ale to předpokládám dělat nebudešštětiny jsou nejjednodušší.
diky moc, zkusim se pak poptat u nas v zelezarstvi, jinak tui specialni obchod zadny nemame, spis OBI a pod. No uvidime jestli ze me nebudou mit v zelezarstvi srandu, porad tam chodim kupovate nejake speciality a ze jsem zenska, tak se vzdycky divi ![]()
Pokud je ten práh před dveřma zvenku vyvýšený, tak bych na tu krátkou svislou plochu nalepil „tunel“ - takové těsnění z pěnové umělé hmoty, půlkruhového průřezu, uvnitř je duté. Z profilu vypadá fakt jak železniční tunel. Prodává se jako samolepicí (TESCO, HORNBACH, BAUHAUS…), pětimetrový kotouč stojí asi 130 korun.
Juro, ten „tunel“ znam, mame tim oblepene cele dvere
, ale po chvili se zacne odlepovat!!!
Takze jsem rikala, ze zskuism neco jineho. Puvodne jsem chtela naspodek dveri nalepit koberec nebo neco, ale ty stetiny se mi zdaly nejhezci
Pak existuje varianta, která není samolepící - není taky svinutá v kolečku. Tak tu je myslím nejlepší lepit Chemoprénem (na savé nebo nesavé podklady - podle povrchovky podkladu) nebo lepidlem D80.