Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@rmot já chtěla zrovna něco takovýho napsat.
Zrovna u křečka bych asi takovej problém neměla…jenže to bude tím, že sem žila dvacet let na baráku, kde se hlodavci běžně trávili i brali rejčem za uši, když přišlo na věc. Zabíjely se i slepice, kachny, prasata, jehňata.
Takže mě by ještě jako rada napadlo to, poptat se mezi známými, zda mezi nimi není nějaký zemědělec, kterýmu nedělá problém nějaký zvíře (a notabene hlodavce) zabít.
Jinak tedy na první přečtení jsem si vzpomněla na takovou mírně úsměvnou historku, kdy jsme se ségrou jako malý zahubily křečka tím, že jsme ho vykoupaly. Netušily sme, že se to nesmí
…ale to už bych ho raději sejmula nějakým rychlejším způsobem, tohle už je trápení.
@rmot píše:
Hele toho odborníka na hlodavce jsi vytáhla až teď, doposud byla řeč obecně o veterinářích. A že jich hodně nechce dělat drobné hlodavce a tudíž nemá výbavu, o tom něco vím. Jinak mám pocit, že lidstvou už je v (_!_), když je problém doma bez trápení zabít křečka a raději mu ještě před smrtí dopřejete stres z cestování a cizího prostředí. Byli jste někdy na domácí zabíjačce, nebo viděli, jak se přeměňuje živá slepice na nedělní oběd?
A bez trápení, no to nevím. Ty rady tady… usušit, nechat umrznout, vzít rycem, to všechno je docela kruté (to poslední v případě, ze neumí mířit
). Zlatý veterinář.
@Nenitamduch píše:
Mi prijde usmevne jak tolik lidi na vanoce klepne a rozreze kapra ale krecka by vezlo na veterinu
Přesně tak
@Lily-of-the-valley píše:Ale mas rozdíl mazlíček x slepice, králík na užitek. Proste mas, spousta lidi to nedává, proto taky většinou nebydlí na vesnici a nechovaji dobytek
A bez trápení, no to nevím. Ty rady tady… usušit, nechat umrznout, vzít rycem, to všechno je docela kruté (to poslední v případě, ze neumí mířit
). Zlatý veterinář.
No právě proto, že je to milovaný mazlíček, tak by to lidi měli zvládnout pro něj udělat, než ho trápit přendaváním, převozama v zimě, atd. Ono i to umrznutí v mrazáku mi přijde citlivější, než ho drncat bolavého hodinu někam v přepravce a v chladu. I u lidí se říká, že umrznutí není špatná smrt, že člověk chladem přijde do bezvědomí a umře vlastně ve spánku. Já si některé vyděšené pisatelky představuju u zraněného člověka jako ty, co pobíhají kolem s výkřiky „ježiš krev, to já nedám, to já nemůžu, udělejte někdo něco“ a nechají k smrti vykrvácet zraněného, kterému stačilo zaškrtit zraněnou končetinu do příjezdu záchranky.
@rmot i to jsou lidi
ze tak neuvazuju a ani ty ne neznamená, ze to je tak zle. Fakt nejde od každého čekat, ze zvládne zabit něco většího než mouchu. Jen si vezmi kolik lidi se boji zabit i pavouka.
@Lily-of-the-valley píše:
@rmot i to jsou lidize tak neuvazuju a ani ty ne neznamená, ze to je tak zle. Fakt nejde od každého čekat, ze zvládne zabit něco většího než mouchu. Jen si vezmi kolik lidi se boji zabit i pavouka.
Jenže ti samí jsou schopni prosadit zákaz jakéhokoliv chovu zvířátek, protože „oni je potom zabíjí“. Ale následně si budou stěžovat, že ten obchodní dům je nějaký rozbitý, protože přestal vyrábět a prodávat maso…
@rmot Nechápu, co to má společnýho s tím, že normální zkušený veterinář neuspává hlodavce okamžitou injekcí ![]()
Ahoj ještě žije a nenechal jsem ho utratit nebo li eutanazie já sem se stoho až rozbrečela protožeiluji zvířátka nevím kdo by to udělal ale ten kdo nemá rád zvířata nemá rád lidi
![]()