Jak v zimě poutat dítě do autosedačky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4126
24.11.22 09:19
@Janli píše:
A jak asi dotáhnu tříbodovej pás? Ten vždycky zástává volnej. Tam jde jen o to, aby to dítě mělo takový oblečení, aby se po něm nesmekl a pás byl dobře vedenej přes tělo. Připadala bych si jako idiot, kdybych dítě vedla v mínus deseti stupních k autu, tam ho svlíkla, donutila sednout do ledové sedačky, vezla dvě minuty do školy a tam ho zas oblékala do ledové bundy.

Tady se spíš nabízí otázka, proč vozíš dítě dvě minuty do školy? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1538
24.11.22 09:19

Dávám tenčí mikinu, teplejší polodupky a boty. Na začátek deku a čepici a snažíme se auto vytopit dřív. Autosedačka dost děti propocuje, takže to chce vychytat a zase nepřetápět. Jinak garáž nemáme a do auta v zimě nosíme ve fusaku, který v autě rychle svlíknem, připoutat, zabouchnout dveře a jedem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
24.11.22 09:20
@Anonymní píše:
Dávám v bundě, taky se do auta z bundy nesvlíkám, když je to cesta na 10-15 minut po městě. V autě je zima, zatopit dopředu nejde, začne mi topit tak po 5 minutách cesty. Dítě má 5 bodové pásy, tzn. i přes nohy, tam bunda není a je to dotažené na fest, fakt bych neřekla, že vyklouzne, i když samozřejmě spousta matek bude tvrdit, jak určitě ano. A jinak tedy rozdíl v tom utažení pásů s bundou a bez je v našem případě opravdu malý, bunda se zmáčkne, není to rozdíl dvou centimetrů. A je hrubá, ne klouzavá.
Pokud je to cesta po dálnici někam na hodiny, tak jede ve fleesce nebo mikině, stejně jako my.
Ony ty nehody jsou stejně myšleny na rychlostní silnici ve 120 km/hod třeba. Pokud jedeš po městě 30-50km a někdo do tebe ťukne, tak to není takový naráz, který by pásy nevydržely.Nicméně jasně, mít garáž, kam dojdu suchou nohou z domu a auto, které vytopím dopředu a pojedu z garáže do garáže, tak bych klidně jezdila bez bundy. Ale zatím bohužel. :lol:
Minule jsem docela koukala, jak maminka nesla z paneláku asi 6m chlapečka v mikině a dávala do zmrzlého auta. Kolem sníh, mráz…no, nic moc.

Hezky den, váš příspěvek je cely jeden -omlouvám se-blábol. Zeptejte se odborníků, nejlépe záchranářů..co muže způsobit naráz ve 30-50km rychlosti 1-2mesicnimu miminu, co ho v autosedačce podrží “nohy”..navíc psát, ze vy se taky nesvlikate - ten mechanismus pasu v autě je úplně jiný. Ten se “zasekne”ve chvíli, co drží vas, nikoliv oblečení. Myslela jsem, ze v dnešní době už se tyhle věci vi a není problém vzít decku do auta deku nebo mít fusak do autosedačky. Ano, když jedu 2min autem (200m po téměř polnacce) na zahradu, taky svému dítěti (2roky) nechám bundu a doufam, ze se nema co stát..ale nikdy bych nevyjela do provozu s deckem, ktery je defacto pripoutany za “kombinezu”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
24.11.22 09:21
@Hibou píše:
Tady se spíš nabízí otázka, proč vozíš dítě dvě minuty do školy? :mrgreen:

Asi bych nerypala do takových věci, pokud jede rovnou do práce nebo někam, tak dite proste po cestě “vyhodí”:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1538
24.11.22 09:21

@Hibou Třeba proto, že pak pokračuje autem dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
24.11.22 09:22

Ja teda ráno nevozim, když jede manžel nechává je v bundě, ale veze je tak půl km jednosměrkama, kde projedou dvě auta za den a ani se tam rychle jet nedá. Když jedem delší trasu, tak si auto vytopime předem a děti tam dávám jen v mikine, v bundě by se za chvíli upekly a třeba na dálnici bych si to fakt netroufala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
24.11.22 09:23
@wiwiOL píše:
@Hibou Třeba proto, že pak pokračuje autem dál?

Další dvě minuty? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
24.11.22 09:23
@Hibou píše:

Není tohle jejich věc?😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
24.11.22 09:27
@Ricotka píše:
Jak v zimě obléct dítě do autosedačky? Všude se píše, že hlavně né v bundě nebo kombinéze, kvuli bezpečnosti.. Ale upřímně si nedovedu představit jako dospělý člověk v zimě když je třeba -5 vlést do studeného auta, které začne topit až po xx kilometrech (hlavně u nafty).Tak teda, jak to děláte vy? Necháváte mimčo/dítko v bundě nebo?🤔

Koupila bych levnou chlupatou deku z pepco za 120 a udelala díry na pasy, takže bych vložila dítě v mikine a teplakach a zababušila na ty kratší cesty. Já bych teda ty díry vysila, přidala suchy zip, aby zo hezky drželo atp… ale to už je osobní retardace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14667
24.11.22 09:29

Já jsem celkem matka salámista, ale toto dodržuju striktně, děti dávám do sedaček bez bundy. Ale musím říct, že v okolí jsem teda těžká výjimka. Máme v autě deky, nebo se děti přikryjí tou bundou, ale dost často nechtějí nic, asi jsou po svém otci. Pro mimino jsem měla fleecový fusak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
24.11.22 09:29
@Hibou píše:

Já vozila 5 minut do soukromé a tak 2 do státní a pak jela na firmu dalších 40 minut. Jít pěšky s dítětem ty ‘2’ minuty a pak zpět plus oblékání by bylo zdržení na 30-40 minut :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
24.11.22 09:30
@Janli píše:
A jak asi dotáhnu tříbodovej pás? Ten vždycky zástává volnej. Tam jde jen o to, aby to dítě mělo takový oblečení, aby se po něm nesmekl a pás byl dobře vedenej přes tělo. Připadala bych si jako idiot, kdybych dítě vedla v mínus deseti stupních k autu, tam ho svlíkla, donutila sednout do ledové sedačky, vezla dvě minuty do školy a tam ho zas oblékala do ledové bundy.

Ale houby s octem, netvrď bludy. Jde o to, že mezi pásem a tělem nesmí být taková vrstva, jakou tvoří zimní bunda. A povrch je naprosto jedno. Na to, co udělá tlustá vrstva na těle dítěte při nehodě, jsou crash testy a všechno, to není nějaký tvůj nebo můj názor.

Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Ty hledáš ty důvody. Kdo hledá způsoby, tak třeba usadí dítě, svlékne bundu, dotáhne pořádně pásy, obleče dítěti bundu „naruby“, tak, že mu strčí ruce do rukávů a záda bundy má na břiše, a jede se (záda se vůbec neřeší, sedačka má na sobě vrstvu polystyrenu - zkus si v zimě sednou venku na chodníku na kus polystyrenu, garantuju ti, že na zadek jako jediný ti bude hic). Děláme to tak roky a vůbec žádný problém. Nebo zababuší dekou, nebo pořídí speciální pončo do autosedačky, které jen hodí dítěti přes hlavu, a jede.

A k tomu idiotovi - za mě je idiot každý, kdo vozí děcko dvě minuty do školy autem, takže to ti nějaká bunda fakt nevytrhne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.11.22 09:31
@Hibou píše:
Tady se spíš nabízí otázka, proč vozíš dítě dvě minuty do školy? :mrgreen:

Protože pěšky je to půl hodiny po rušné silnici bez chodníků. Navíc pak pokračuju autem do práce.

• Citovat
  • Upravit
53190
24.11.22 09:33

Já to dělala tak, že pokud jsme jeli jen kousek (na plavání, do herničky, na poštu atd.), tak jsem je dávala v bundě, protože za tu dobu se ani auto nevyhřálo a fakt jsem nechtěla dávat mimino/batole do vykoslé sedačky jen v mikině. Pokud jsme jeli dál, tak jsem stejně auto nejdřív nastartovala, děti se placatily kolem, já třeba mezitím oškrábala skla, pak děti svlékla a jely jsme bez bund. Poměrně brzy už musely mít tříbodový pás a tam je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.11.22 09:35
@SlečnaDahlia píše:A k tomu idiotovi - za mě je idiot každý, kdo vozí děcko dvě minuty do školy autem, takže to ti nějaká bunda fakt nevytrhne ;)

Kvůli názoru nějaké káči to dítě nechám jít dva kilometry po silnici, kde nejsou chodníky a jezdí tam kamiony. Prober se. Dvě minuty autem, nejsou dvě minuty pěšky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková