Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ja bych podle popisu taky hadala, ze je to prace pro fyzioterapeuta nebo event. pro revmatologa. Takze, co rikal ten rehabilitacni lekar? Plicar tam nema co resit, zadny priznak plicni choroby nepopisuje. A nejspis ani kardiolog.
@mroe píše:
To jsi ale nenapsala, takze neni duvod byt hnusna.
Hnusná? Co je hnusného na tom, že jsem opětovala adresátovi jeho radu? Takže, kdo je tady ve skutečnosti hnusný?
Nepotřebuji, abys na mě byla agresivní. Jestli se ti má diskuse nelíbí, nech ji být. Je určena lidem, kteří covid prodělali a setkávají se s přesně s takovým přístupem, který tu prezentuješ. A že se nedám, ano nedám. Je to moje zdraví. Platím zdravotní pojištění trvale od 18 let a ne malé částky. Nechápu, proč se při objektivních potíží mám nechat odbít receptem na antidepresiva.
A sháním lidi s podobnými zkušenostmi, ne lidi, kteří umí rozdávat rady ostatním a pak se ježit, když se jim jejich rada vrátí.
@Ernais píše:
Ja prodelala covid ve stejne dobe jako ty a uz 14 dni po prvnich priznacich (horecka, obcasny kasel, ztrata cichu a chuti) mi nic nebylo a mohla jsem se vratit ke sportu naplno jako predtim. Muj obvodak ani nevi, ze jsem covid prodelala, takze jeho nazor neznam. Ale ve tvem pripade bych si vyzadala komplexnejsi vysetreni, to te doktorka nikam neposle, kdyz si to vyzadas? Co je to za pristup? Pokud takhle pristupuje ke vsemu, tak bych asi zvazovala zmenu lekare.
Tak to ti závidím
ale také přeji ![]()
@Anonymní píše:
Hnusná? Co je hnusného na tom, že jsem opětovala adresátovi jeho radu? Takže, kdo je tady ve skutečnosti hnusný?
Nepotřebuji, abys na mě byla agresivní. Jestli se ti má diskuse nelíbí, nech ji být. Je určena lidem, kteří covid prodělali a setkávají se s přesně s takovým přístupem, který tu prezentuješ. A že se nedám, ano nedám. Je to moje zdraví. Platím zdravotní pojištění trvale od 18 let a ne malé částky. Nechápu, proč se při objektivních potíží mám nechat odbít receptem na antidepresiva.A sháním lidi s podobnými zkušenostmi, ne lidi, kteří umí rozdávat rady ostatním a pak se ježit, když se jim jejich rada vrátí.
Tys reagovala agresivne prvni. A uplne zbytecne. MMCH, podle tveho vlastniho popisu obtizi, davala jeji rada vetsi smysl, nez rady tech ostatnich, ktere se ti libily.
@Ivana 85 píše:
Ahoj, ja teda covid nemela, ale moje mamka jo.Je ji 56 let. Prodelala ho zacatkem dubna a do dnes kolikrat cely noci nespi.Rika ze ji tak hrozne boli kosti a svaly ze proste nemuze spat.Jeji doktorka ji poslala na revmatologi, ale tam ji rekli ze s tim ma po covidu problemy spoustu lidi, takze maji totalne preplnenou ordinaci a objednali ji teda az na zacatek cervna. Obavam se ze do ty doby uz davno bude zavisla na lecich na bolest.Jo a jeste rika ze i ted po tech mesicich ji cas od casu prepadne strasna unava. A jinak u svoji doktorky byla nekolikrat a ta ji vzdy rekne ze je to proste po covidu normalni, ze to muze trvat i pul roku.
Děkuji za zkušenost. Ta revmatologie mě nenapadla…, ale kolikrát si říkám, jak mě to bolí například při nošení těžkých věcí, jestli nemám právě zničené chrupavky - něco jako artrózu. Ale jsou to jen laické úvahy. Jsem 5 měsíců po covidu, například kašel skutečně odezněl, ale bolesti nikoli. A jak popisuje mamka, už se mi také 2× stalo, že mě přepadla nevysvětlitelná šílená únava.
Klidně přidej další zkušenosti, až se dozví něco jiného, než že není jediná.
Zakladatelko, postup tvého lékaře je divný. Po Covidu máme všichni potíže různého druhu. Ale všichni jsme byli na rentgenu plic, někdo i CT a na odběrech krve. Krevní obraz a plíce nejsou ani po několika měsících ok. A psychické potíže jako nespavost nebo „covidová demence“ neboli hrozné zapomínání to způsobuje taky. Takže antidepresiva bych úplně nezavrhovala, ale nejdřív pořádně vyšetřit tělo.
@Anonymní píše:
Teď konečně ano, ale kdybych si nechala podsunout, že to mám psychické, nikam by mě neposlala, vytiskla by recept a byla bych úspěšně vyléčena!Ano, právě že ta fyzická zátěž rukama zcela jednoznačně vyprovokuje bolesti a trvá pak dlouho než odezní.
Tak pak dej vědět co na rtg. Snad to bude jen banalita. ![]()
@LilyJane píše:
Praktici jsou někdy prostě divní… Mého tátu takhle baba léčila 4 měsíce na nachlazení, než se naštval a zašel do nemocnice, kde přišli na to, že má zvětšenou aortu a ta mu tlačí kamsi - no prostě životu nebezpečný stav, který se zhoršoval. Okamžitě ho hospitalizovali.
Být tebou, tak na nic nečekám a zkusím se dostat do nemocnice. Akorát zrovna plicní a pod, mívá opravdu hodně plno.
Ony ale ty bolesti hrudníku můžou být opravdu od páteře, takže ještě se třeba pro klid duše objednat někam, aby zkontrolovali i to. To by sedělo, že se ti to zhorší při námaze jakou jsi popsala.
Ještě, že se nedal
A děkuji za zkušenost.
Rehabilitační lékař na mě nic nestandardního neshledal, ale chodím tam…, ale řekl mi, že ví (jako my lékaři), že covid umí prostupovat vrstvami. A to je to, co si myslím, že proběhlo u mě i podle více druhů bolestí v jedné hrudní oblasti. Ale těžko líčení daných bolestí pochopí někdo, kdo je nemá.
Kromě rtg plic jsem teď dostala žádanku i na rtg žeber, tak uvidím, jestli se tam něco ukáže. Krevní testy jsem si vyžádala, očekávám, že se to sfouklo v rámci prevence…, na výsledky rovněž čekám. Osobně si ale také myslím, že to plicní problém není. Možná dílčí problém průdušnice, jak reaguji na dýchání studeného vzduchu.
@Ju21na píše:
Známá je asi 2 měsíce po Covidu (kašel, rýma, pár dní zvýšená teplota, únava). Cca. po měsíci jí šíleně začaly bolet záda (na která v životě netrpela), a to tak, že nevydrží 15 minut v jedné pozici. Stát, sedět, chodit. Vystřídala již několik prášků na bolest, ale bez úspěchu. Covid je svi. a a věřím, že to lidem zanechá strašné následky.
Lovila jsem informace i na anglicky psaných webech, moc jsem toho, jak nejsem medicínsky vzdělaná, nenašla, ale v jednom článku psali, že i lidem s velmi mírnými potížemi při covidu, se mohou i s dostupem měsíců dostavit vážné zdravotní potíže. Ať to neřeší jen léky na bolest. Nebude sice nacházet u lékařů moc pochopení, ale ať se nedá.
@Anonymní píše:
Ještě, že se nedalA děkuji za zkušenost.Rehabilitační lékař na mě nic nestandardního neshledal, ale chodím tam…, ale řekl mi, že ví (jako my lékaři), že covid umí prostupovat vrstvami. A to je to, co si myslím, že proběhlo u mě i podle více druhů bolestí v jedné hrudní oblasti. Ale těžko líčení daných bolestí pochopí někdo, kdo je nemá.
Kromě rtg plic jsem teď dostala žádanku i na rtg žeber, tak uvidím, jestli se tam něco ukáže. Krevní testy jsem si vyžádala, očekávám, že se to sfouklo v rámci prevence…, na výsledky rovněž čekám. Osobně si ale také myslím, že to plicní problém není. Možná dílčí problém průdušnice, jak reaguji na dýchání studeného vzduchu.
Na rtg zeber nebude nic. To ti rikam rovnou, zbytecne vysetreni. Ma vyznam jen ve dvou indikacich, ani jeden duvod u tebe neni.
@sahrazad1 píše:
A co rentgen plic a krevní obraz, mas vše v pořádku? Tohle bych si určitě vyžádala. Zkusit můžeš bylinky - lichorerisnice nebo echinacea, taky dobra na posílení těla je rakytnikova stava. Rehabilitace jsou dobře. Upřímně ale, opravdu to z psychiky být muže, psychika ti klidně věrné imituje infarkt, a to tak, ze to rozezna az doktor na ekg, ze to nic není. Ale pravda, nejdřív se musí vyloučit jiné příčiny. A opravdu zkus ty bylinky, lichorerisnice je na dýchací trable.
Děkuji za tipy, bylinky mám ráda. Netvrdím, že psychika v tom nemůže sehrát roli, ale jsou situace, kdy jsem přesvědčená, že to psychikou vážně není. Spíš jak pro to není vysvětlení, schová se to do škatulky psychika.
@mroe píše:
Ja bych podle popisu taky hadala, ze je to prace pro fyzioterapeuta nebo event. pro revmatologa. Takze, co rikal ten rehabilitacni lekar? Plicar tam nema co resit, zadny priznak plicni choroby nepopisuje. A nejspis ani kardiolog.
K tomu se také přikláním. Ukardiologa si nejsem jistá.
Ahoj, nečtu diskusi, ale moje mamka měla úplně to samé, skončila sanitkou v nemocnici. Protože se k tomu i dusila. Měla blokaci páteře (Hrudní tuším) a ano, děje se to po Covidu, jak jsem výše už zahlédla, že někdo psal. Plus to v jejím případě byla i kombinace psychiky, protože nevěděla, co jí je, bolelo jí to, měla strach a ta bloklá hruď se jí ještě více tím stresem svírala a tím víc vše bolelo, až nemohla dýchat. ALE její dr jí sám od sebe hned po Covidu poslal na vyšetření plic, rentgeny, vyšetření srdce atd!!! A to samé pak ještě s odstupem X týdnů pro kontrolu. Proboha co to máš za doktorku? Okamžitě ji změň!
@Lady_M píše:
Ahoj, nečtu diskusi, ale moje mamka měla úplně to samé, skončila sanitkou v nemocnici. Protože se k tomu i dusila. Měla blokaci páteře (Hrudní tuším) a ano, děje se to po Covidu, jak jsem výše už zahlédla, že někdo psal. Plus to v jejím případě byla i kombinace psychiky, protože nevěděla, co jí je, bolelo jí to, měla strach a ta bloklá hruď se jí ještě více tím stresem svírala a tím víc vše bolelo, až nemohla dýchat. ALE její dr jí sám od sebe hned po Covidu poslal na vyšetření plic, rentgeny, vyšetření srdce atd!!! A to samé pak ještě s odstupem X týdnů pro kontrolu. Proboha co to máš za doktorku? Okamžitě ji změň!
Tvoje mama byla dusna, ona neni. To je pomerne zasadni rozdil. Rady od laiku k okamzite zmene lekare jsou ponekud hystericke, kdyz nemas objektivni nahled.
@mroe píše:
Tys reagovala agresivne prvni. A uplne zbytecne. MMCH, podle tveho vlastniho popisu obtizi, davala jeji rada vetsi smysl, nez rady tech ostatnich, ktere se ti libily.
Nejspíš právě proto se ji nelíbila
Protože ona přece přesně ví, co jí je a od čeho to má a ti hnusní doktoři furt vymýšlejí něco jiného.