Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Titinko ![]()
nase mala chodi spat tak pred 19.30 a rano se budi okolo 6.30 nekdy drive nekdy dela, neda se to dopredu odhadnout a myslim, ze na to ani nema vliv jestli usne hned nebo ne. Pres den spinka tak hodinu dopoledne a po obidku taky. Kdyz jsme mimo Prahu vydrzi spinkat i dele, nejsou tam takove rany od hlavnich dveri v baraku, stekot psu…
ted se nam ale ty casy ruzne posouvaji, meni, asi si zacina mala delat trochu jiny rezim (pres den), taky se ted budi v noci, rostou ji zoubky, takze se moc nevyspime
a proste ted neni to prave orechove obdobi, ale kdy co se tyce spani, je, co? ![]()
Tak at ty nase deticky spinkaji, kdyz maji ![]()
Simona&Kristy(rok)
Titinko,
nejsi v tom sama, akorát mně už to nepřijde, že vstávám jako do fabriky. Manžel v tu dobu vstává do práce, tak co bych já ležela, jdu makat taky, ne? Mno a přes den, když malá vypadá, že je dost unavená, ji dám do postýlky - buď usne nebo ne, prostě tak půlhodky je v postýlce a ev. se ji snaží rozebrat, ale já si trošku oddechnu, najím a pak jdu zase pro ni. Včera od 6h ráno do 20h jí stačilo si schrupnout jen na 30min, ale v té postýlce byla 2×, jednou holt usnula, jednou ne.
Takže se dá. Akorát je večer člověk unavený, protože je to prostě o tom, že jí člověk furt hlídá a nervový systém je přepracovaný z permanentní pohotovosti - proto vyjíždíme na dlouhé procházky, baštíme na trase = dají se tak 3-4 hodky ze dne strávit bez stachu, že se jí něco stane… Na trase se protáhne, projde za ruce, pak zase do kočáru a jedem dál…
E. a Eliška 1 rok a 5 dní..
P.S.: Až začne běhat, tak se snad unaví víc a bude spát víc.. ale to já taky