Jak zařadit ovocné příkrmy do jídelníčku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj, já se hodně řídila podle kojeni.net/prikrmy, mrkni se.
Jogurt určitě až od 8.měsíce, lepek jsem vlastně přidala po masu, ve formě těstovin v příkrmu nebo kuskusu. Pak jsem pokračovala pomalu s ovocem, stejně po druzých jako u zeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jela jsem pomalu. Prvni mesic jednodruhova zelenina, dalsi mesic kombinace, dalsi pak maso, pak ovoce, pak teprve „prilohy“. Lepek typu kuskus jsem davala az skoro v roce, ale setkani s lepkem (ozuzlat rohlik, kurka chleba) probehlo v sestem mesici. Jogurt od 8.mesice. Nicméně kazda kamarádka jela uplne jinak, nektera davala maso driv, jina uz bábovky kolace… a vsechny děti prospivaly +- stejně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My naopak jeli celkem rychle, ovoce sem zařazovala tak měsíc po zelenine. Jela jsem skleničky, tam sem se řídila podle věku. Prostě když jsme měli nasazení pár druhů zeleniny, tak přišel mix zeleniny, pak ty masozeleninové a ovocné na svačinu nějak zhruba zároveň. Pak sem dávala na večer kaši, jogurt až někdy v 7 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, ze kdyz obejdes deset pediatru, tak ti dost pravdepodobne kazdej rekne neco jinyho a kdyz budes mit dite v roce 2010, 2015 a 2020, tak se pokazdy bude zavadet jinej alergen jindy, tak bych to zas tak neresila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nonpresne proto se ptám. Co 5 let jsou změny
a co doktor to muzika
. Jedu si právě podle sebe hodně takže u vás hledám inspiraci
. Viděla bych to že bych nejprve ochutnavala maso se zeleninou, ještě nějaké kombinace zeleniny nezná. Zkusila potom ten kuskus nebo tu kurku a začala pomalu s ovocem.
Moje dr mi říkala ať mu dám hned naše české ovoce s jogurtem
![]()
Ještě dotaz dáváte kase na noc? Prodávají jich spoustu. Možná bych zkusila ale právě nemá ještě zařazen ten lepek tak nevím zda můžu rovnou takle ho zkusit skrz kasi?
dekuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Kase jsou i bezlepkové, davala jsem ryzovou z DM, kdyz dcera špatně pribirala. Ale jestli si od toho slibujes lepsi spani, vetsinou to nefunguje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neslibuji, spíše jestli to není už součástí výživy
. Ale nebudu mu dávat žádnou ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Neslibuji, spíše jestli to není už součástí výživy. Ale nebudu mu dávat žádnou
Teď je modernější dávat zeleninové „polévky“ (tedy u úplně malých dětí spíš rozředěnější zeleninový příkrm). Můžeš si fakt dávat, co chceš. Já jsem tu kaši dávala, protože jsem ji snadno stihla připravit po večerním venčení psa a často kritizovaná „nálož sacharidů“ se mi hodila pro dítě, které špatně přibíralo.
Můj osobní názor je, že jsem chtěla, aby si dcera zvykla na základní chutě potravin - proto jsem jí dávala sezonní zeleninu a ovoce, různé maso, čistý bílý jogurt (ten od 8. měsíce). Žádné skleničky (které pak teda nejedla ani výjimečně, když by se mi to hodilo, protože jsme se třeba někde zdržely
), sůl, koření, cukr, sladká pití…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky jak jste postupovaly u kojených miminek? Jsme měsíc na zeleninovém prikrmu a včera poprvé masíčko. Kdy zařadit ovoce a lepek? A co jogurt neslazeny bílý? Diky