Na příkrmech už měsíc a nic
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Hlavně nestresuj. Kolik je malému? Do roka může bez problémů fungovat prikrm jako pouze prikrm k mléku. Takže těch pár lžiček stačí. Zkoušek různé chutě, struktury a uvidíš. Klidně mu děj zmoulat velký kus do mekka uvařené zeleniny apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic
obě moje děti snědly plnou porci až někdy v 9m. Normálně jsem přidala další jídla přes den a dál kojila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim, kde to ctes, ze ma dite takto brzo snist celou porci.
Porad je to kojenec, tedy primarne na mliku, a jidlo ma hlavne ochutnavat, zvykat si na ruzne druhy a struktury, setkat se postupne s alergeny atd.
Stejne bude poradne jist, az bude mit zuby, driv moc ne (krome vylozenych jedliku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedni dítě mu tímhle stylem „jedlo“ ještě v deseti měsících
Zakladatelko, nesmíš věřit všemu, co se kde píse. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítě je jiné, starší syn snědl celou porci až tak kolem 10 - 11 měsíců, mladší dcera se naopak dosti důrazně dožadovala celé porce už po 3 dnech. Vydrž, nechvátej na něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě takhle jedlo až do 11m, dost jsem už stresovala. A pak se to ze dne na den zlomilo. Prospívá krásně. Mohla jsem nám ušetřit mnoho měsíců trápení… taky jsem četla, že se příkrmy zavádí brzy, ale můj malý to zjevně nečetl
.
Příspěvek upraven 24.10.21 v 12:18
- Citovat
- Upravit
U nás to bylo stejný. Tak jsem se na to vykaslala a zkusila to znovu cca za 2 měsíce. Do roka tomu jídlu moc nedal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera snědla celou porci až hodně pozdě, začali jsme i na ukončeném sedmém měsíci. A příkrmy jedla jedině s mlékem (prostě jsem v tom rozpustila trochu sunaru). Ještě v roce snídala jen mléko a často ho i večeřela a svačila. Teď je jí 16 a má 170cm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne sa dcéra rozjedla až po 10m a celú menšiu sklenicku zjedla naraz až po roku.
4 lyžičky je krásne množstvo. Hlavné je, aby si vybudoval pozitívny vzťah k jedlu a vyskúšal rôzne chute a časom konzistencie. Takže ponúkať, nenútiť, časom sa určite rozpapa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Říká se tomu „příkrm“ od slova prikrmit, ne nákrm od slova nakrmit. ![]()
Zkus si uvědomit, jak velký rozdíl ve stravě to je. Z mléčné monodiety na maso a zeleninu. Na to si musí zvyknout jak zažívání, tak prcek chuťově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normální věc
já vařila 2× denně a jedlo se jak kdy a jak co, ale vždycky jsem pak dokojila.. neboj, nebude to trvat věčně ![]()
Vaříš mimču nebo kupuješ? Druhá dcera absolutně nepozřela žádné kupované jídlo, ani na výletě, musela jsem všude brát domácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, už měsíc dávám malýmu zeleninové příkrmy, vždy jednou denně se snažím ho prikrmem nakrmit, ale nikdy do něho nedostanu víc jak čtyři pět lžiček a polovinu toho stejně vytlačí ven z pusy☹️️ všude čtu jak po třech týdnech by už mělo dítě snist celou porci a u nás nic. Co s tím? Děkuju za rady