Jak vyčistit koženou sedačku od propisky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
6.8.10 21:20

říkají lak na vlasy nebo kolínská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.8.10 21:21
lulje píše:
Já používám odlakovač na nehty ;)

A nepůjde s tím i ta barva? Mám taky počmáranou sedačku propiskou, jen to asi není kůže, ale jakýsi semiš… (barva béžová).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
6.8.10 21:21

Benzín z lékárny.Nebo zkusit líh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
6.8.10 21:24

čistý lih

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
6.8.10 21:24

Holky, děkuju…

vyčetla jsem ten lak na vlasy :mrgreen: , tak jsem to okamžitě volala mamce, no, tak snad to něčím vyčistí, ale prý je to počmáraný hrozně moc:(

Máte dyštak ještě tip pak na nějaké oživení barvy sedačky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.8.10 21:39
Wiolla píše:
lulje píše:
Já používám odlakovač na nehty ;)
A nepůjde s tím i ta barva? Mám taky počmáranou sedačku propiskou, jen to asi není kůže, ale jakýsi semiš… (barva béžová).

Mám taky béžový semiš - imitaci kůže :roll: . Určitě barva nesleze! Ani nezůstanou fleky. Ale pokud se moc bojíš, zkus to nejdřív na nějakém skrytém místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.10 22:05

ale bacha ne ekokůži, to je umělina! Odlakovač by vám ji vyčistil i s barvou…vsadila bych na ten líh, tím jde všechno. Pak akorát bude ta kůže vysušená a mohla by praskat, tak pak rychle naimpregnovat péčí na kůži. My v obchodě používali na sedačky výrobky firmy Poliboy, ale už jsem je dlouho neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
6.8.10 22:11

Mám tiiip: My používáme Sgrassa je to italský. ale myslím, že se to dá sehnta i tady. Je to teda na trouby:D. Ale je to akt super truper na textil. vyčistili jsme tím propisku z gauče, který je takový semišový. Čalounění na židlích- bavlna a podobně. Manžel dělal v čalounictví, kde vyráběli kancelářské židle a prý to nemá konkurenci, takže toto je můj tip. Nic jiného nám nepomáhá:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
6.8.10 22:50
Lakynka píše:
Mám tiiip: My používáme Sgrassa je to italský. ale myslím, že se to dá sehnta i tady. Je to teda na trouby:D. Ale je to akt super truper na textil. vyčistili jsme tím propisku z gauče, který je takový semišový. Čalounění na židlích- bavlna a podobně. Manžel dělal v čalounictví, kde vyráběli kancelářské židle a prý to nemá konkurenci, takže toto je můj tip. Nic jiného nám nepomáhá:).

Myslíš tohle?
http://www.drogerie-matous.cz/…completo-1l/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.8.10 23:25
Divnoženka píše:
ale bacha ne ekokůži, to je umělina! Odlakovač by vám ji vyčistil i s barvou…

Tak my rozhodně ekokůži nemáme :mrgreen: To naše je laciný semiš z Aska. To zas manžel něco koupil bez porady se mnou. :cert: Ale bude to asi kvalitní matroš, protože ten odlakovač ho ne a ne zničit :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
9.8.10 12:46

lak na vlasy, odlakovač :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
14.8.10 16:43

wiolla : jojoo, to je přesně ono:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.8.10 19:11

Náplně současných propisek - snad i včetně těch gelových - by měl rozpustit izopropanol. Prodává se v dobře zásobených drogeriích (vedou i chemické látky jako kyseliny, hydroxidy, dusičnany, fosforečnany atd.) pod označením izopropylalkohol. Litrová láhev stojí asi 120 korun. Z něj se vyrábějí nejrůznější čističe pro domácnost, ve kterých on tvoří tu účinnou látku. Chce to ale vyzkoušet, jak se snáší s konkrétním materiálem (nejlíp na nepohledovém místě nebo někde zespodu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etv
1
5.9.10 11:13

Zachrana

Dnes rano cela bila kozena sedacka zacmarana cervenou propiskou (hlidal manzel). Lak na vlasy nás zachranil!!! Diky. E. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neregistrovaná
18.9.10 13:44

propiska na kůži

Holky dík,ten můj lump mi počmáral bílou koženou sedačku propiskou a lak na 80procent zabral, stačilo nastříkat, pár fteřin počkat a pak jen vyťukávat, nestírejte to, já mám hladkou kůži a dřelo se mi to, tak at si nesedřete vrhní vrstvu. je to už vidět jen nepatrně. Ošetřila jsem to inpregnací a až budu příště zas čistit sedačku, vezmu to ještě jednou. Dík a bacha na propisky,…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný