Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
lulje píše:
Já používám odlakovač na nehty
A nepůjde s tím i ta barva? Mám taky počmáranou sedačku propiskou, jen to asi není kůže, ale jakýsi semiš… (barva béžová).
Holky, děkuju…
vyčetla jsem ten lak na vlasy
, tak jsem to okamžitě volala mamce, no, tak snad to něčím vyčistí, ale prý je to počmáraný hrozně moc:(
Máte dyštak ještě tip pak na nějaké oživení barvy sedačky??
Wiolla píše:lulje píše:A nepůjde s tím i ta barva? Mám taky počmáranou sedačku propiskou, jen to asi není kůže, ale jakýsi semiš… (barva béžová).
Já používám odlakovač na nehty
Mám taky béžový semiš - imitaci kůže
. Určitě barva nesleze! Ani nezůstanou fleky. Ale pokud se moc bojíš, zkus to nejdřív na nějakém skrytém místě.
ale bacha ne ekokůži, to je umělina! Odlakovač by vám ji vyčistil i s barvou…vsadila bych na ten líh, tím jde všechno. Pak akorát bude ta kůže vysušená a mohla by praskat, tak pak rychle naimpregnovat péčí na kůži. My v obchodě používali na sedačky výrobky firmy Poliboy, ale už jsem je dlouho neviděla.
Mám tiiip: My používáme Sgrassa je to italský. ale myslím, že se to dá sehnta i tady. Je to teda na trouby:D. Ale je to akt super truper na textil. vyčistili jsme tím propisku z gauče, který je takový semišový. Čalounění na židlích- bavlna a podobně. Manžel dělal v čalounictví, kde vyráběli kancelářské židle a prý to nemá konkurenci, takže toto je můj tip. Nic jiného nám nepomáhá:).
Lakynka píše:
Mám tiiip: My používáme Sgrassa je to italský. ale myslím, že se to dá sehnta i tady. Je to teda na trouby:D. Ale je to akt super truper na textil. vyčistili jsme tím propisku z gauče, který je takový semišový. Čalounění na židlích- bavlna a podobně. Manžel dělal v čalounictví, kde vyráběli kancelářské židle a prý to nemá konkurenci, takže toto je můj tip. Nic jiného nám nepomáhá:).
Myslíš tohle?
http://www.drogerie-matous.cz/…completo-1l/
Divnoženka píše:
ale bacha ne ekokůži, to je umělina! Odlakovač by vám ji vyčistil i s barvou…
Tak my rozhodně ekokůži nemáme
To naše je laciný semiš z Aska. To zas manžel něco koupil bez porady se mnou.
Ale bude to asi kvalitní matroš, protože ten odlakovač ho ne a ne zničit
![]()
Náplně současných propisek - snad i včetně těch gelových - by měl rozpustit izopropanol. Prodává se v dobře zásobených drogeriích (vedou i chemické látky jako kyseliny, hydroxidy, dusičnany, fosforečnany atd.) pod označením izopropylalkohol. Litrová láhev stojí asi 120 korun. Z něj se vyrábějí nejrůznější čističe pro domácnost, ve kterých on tvoří tu účinnou látku. Chce to ale vyzkoušet, jak se snáší s konkrétním materiálem (nejlíp na nepohledovém místě nebo někde zespodu).
Dnes rano cela bila kozena sedacka zacmarana cervenou propiskou (hlidal manzel). Lak na vlasy nás zachranil!!! Diky. E. ![]()
Holky dík,ten můj lump mi počmáral bílou koženou sedačku propiskou a lak na 80procent zabral, stačilo nastříkat, pár fteřin počkat a pak jen vyťukávat, nestírejte to, já mám hladkou kůži a dřelo se mi to, tak at si nesedřete vrhní vrstvu. je to už vidět jen nepatrně. Ošetřila jsem to inpregnací a až budu příště zas čistit sedačku, vezmu to ještě jednou. Dík a bacha na propisky,…