Jak vyčistit koženou sedačku od propisky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50186
25.7.11 08:46

Nejlíp se ze sedačky odstranují čmárance od fixu, to myju těma ubrouskama na přebalování, jde to jak po másle:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
25.7.11 08:56

Já mám bílou koženou sedačku a propisku (sama jsem si to počmárala) jsem vyčistila vanishem na koberce a čalounění. Resp. čistím tím celou sedačku. Jinak když jsme si jí koupili tak nám poradili nějakou pěnu Collonil Classic progres (300kč), která je dělaná přímo na ty sedačky. Ale ta i „konzervuje a chrání“ tu kuži tak aby to ještě nezhoršila:-)U nás moc nezabrala. Ochrání to jo ale moc nevyšistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.11 09:19

Ségře se podařilo vyčistit takto počmáranou sedačku Parfémem.. nepomohl jí ani odlakovač na nehty ani normální líh ale ten parfém ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
25.7.11 09:44
MUFICE píše:
alein píše:
MUFICE píše:
Máme doma stejný problém, tak to hned zítra vyzkouším :-)
já bílou sedačku z ekokůže počmáranou propiskou vyčistila obyčejným jarem :palec:
My máme také bílou :-) Na to čištění to musí být přímo Jar nebo stačí i konkurenční přípravek na nádobí?

já to dělala přímo Jarem a pomohlo. Taky jsem se tomu nejdřív divila, ale říkala jsem si, že za pokus to stojí. Je to věc, kterou má každý doma (snad :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
25.7.11 09:46

Ahoj, měli jsme stejný problém… Nepomohlo nic, od speciálních čističů na kožené sedačky, přes jar, zmizík, sliovici… :-) Naštěstí to byla jenom malá čárka, časem se to běžným používáním ošoupalo. Ale jestli Ti tam dítko vytvořilo nějakou velekresbu, tak to nevím… :nevim: Úklidové firmy to prý dokážou odstranit, ale není to nic levného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
25.7.11 09:46
hefilka píše:
Já mám bílou koženou sedačku a propisku (sama jsem si to počmárala) jsem vyčistila vanishem na koberce a čalounění. Resp. čistím tím celou sedačku. Jinak když jsme si jí koupili tak nám poradili nějakou pěnu Collonil Classic progres (300kč), která je dělaná přímo na ty sedačky. Ale ta i „konzervuje a chrání“ tu kuži tak aby to ještě nezhoršila:-)U nás moc nezabrala. Ochrání to jo ale moc nevyšistí.

Jsme motorkáři a máme kožené kombinézy, proto impregnujeme jednou ročně speciální vazelinou na kůži a nepraská ani sedačka ani kombinézy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
27.7.11 15:18
alein píše:
hefilka píše:
Jsme motorkáři a máme kožené kombinézy, proto impregnujeme jednou ročně speciální vazelinou na kůži a nepraská ani sedačka ani kombinézy :palec:

Ty jo, to mě nenapadlo, manžel má na motorku a auto čistič a impregnaci na kůži :palec: To musím příště zkusit díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
29.7.11 23:25
hefilka píše:
alein píše:
hefilka píše:
Jsme motorkáři a máme kožené kombinézy, proto impregnujeme jednou ročně speciální vazelinou na kůži a nepraská ani sedačka ani kombinézy :palec:
Ty jo, to mě nenapadlo, manžel má na motorku a auto čistič a impregnaci na kůži :palec: To musím příště zkusit díky
…tak to určitě má i čistič (leštidlo) na chromové díly…a to je výborné na čištění nerez digestoře :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
31.7.11 19:38
Lenka512 píše:
hefilka píše:
alein píše:
hefilka píše:
Ty jo, to mě nenapadlo, manžel má na motorku a auto čistič a impregnaci na kůži :palec: To musím příště zkusit díky
…tak to určitě má i čistič (leštidlo) na chromové díly…a to je výborné na čištění nerez digestoře :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

aha, to zase nikdy nenapadlo mě, díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
1.8.11 21:31

holky, jestli je to ještě aktuální, tak já si udělala čáru na kožený bundě a odtsranila jsem jí žlučovým mýdlem v pohodě. Používám tekutý s kartáčkem - ten je jemný, tak bundu poškrábanou nemám.

• Citovat
  • Upravit
50186
12.8.11 21:54

Tak zkusila jsem vyčistit tu propisku z kožené sedačky, ale nějak se nezadařilo :cert: Vyzkoušela jsem Jar, zmizík, lak na vlasy, parfém, Vanish, mýdlo a propiska furt drží, po zmizíku akorát trochu zesvětlala :twisted: Tak už vážně nevím, jak to vyčistit :nevim: Máme totiž více čmáranců na sedačce :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4314
20.8.11 10:30
MUFICE píše:
Tak zkusila jsem vyčistit tu propisku z kožené sedačky, ale nějak se nezadařilo :cert: Vyzkoušela jsem Jar, zmizík, lak na vlasy, parfém, Vanish, mýdlo a propiska furt drží, po zmizíku akorát trochu zesvětlala :twisted: Tak už vážně nevím, jak to vyčistit :nevim: Máme totiž více čmáranců na sedačce :evil:

nebo agresivní tužku :D Zkus ještě třeba cif nebo podobný tekutý prášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie Novotna
19.1.12 10:47

ll79

Tak nam se stalo totez. Holka popsala bilou kozenou sedacku modrou propiskou. Skusila jsem to lakem, trochu to pustilo, ale stejne je to videt. Ted budu skouset lih.

• Citovat
  • Upravit
12
19.1.12 12:15

jeslti je to fakt kozene a ne umela kuze, tak by to mělo jít, ale dá to víc práce. Nejlepší jsou na to takový ty přípravky na čištění auta - na kožené autopotahy, je to takový krémový a když se to dost přejíždí s tím, tak to postupně pouští

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tyša
24.1.12 10:04

Čmárance od propisky na kožené sedačce

Maličká mi právě počmárala koženou sedačku s propiskou,tak jsem hned jukla na net co pomůže-zaujal mne lak na vlasy a.............čmárance jsou pryč.Tedy děkuji moc za tento tip. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :* :* :*

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný