Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nejlíp se ze sedačky odstranují čmárance od fixu, to myju těma ubrouskama na přebalování, jde to jak po másle:-)
Já mám bílou koženou sedačku a propisku (sama jsem si to počmárala) jsem vyčistila vanishem na koberce a čalounění. Resp. čistím tím celou sedačku. Jinak když jsme si jí koupili tak nám poradili nějakou pěnu Collonil Classic progres (300kč), která je dělaná přímo na ty sedačky. Ale ta i „konzervuje a chrání“ tu kuži tak aby to ještě nezhoršila:-)U nás moc nezabrala. Ochrání to jo ale moc nevyšistí.
Ségře se podařilo vyčistit takto počmáranou sedačku Parfémem.. nepomohl jí ani odlakovač na nehty ani normální líh ale ten parfém ano.
MUFICE píše:alein píše:My máme také bílouMUFICE píše:já bílou sedačku z ekokůže počmáranou propiskou vyčistila obyčejným jarem
Máme doma stejný problém, tak to hned zítra vyzkoušímNa to čištění to musí být přímo Jar nebo stačí i konkurenční přípravek na nádobí?
já to dělala přímo Jarem a pomohlo. Taky jsem se tomu nejdřív divila, ale říkala jsem si, že za pokus to stojí. Je to věc, kterou má každý doma (snad
)
Ahoj, měli jsme stejný problém… Nepomohlo nic, od speciálních čističů na kožené sedačky, přes jar, zmizík, sliovici…
Naštěstí to byla jenom malá čárka, časem se to běžným používáním ošoupalo. Ale jestli Ti tam dítko vytvořilo nějakou velekresbu, tak to nevím…
Úklidové firmy to prý dokážou odstranit, ale není to nic levného..
hefilka píše:
Já mám bílou koženou sedačku a propisku (sama jsem si to počmárala) jsem vyčistila vanishem na koberce a čalounění. Resp. čistím tím celou sedačku. Jinak když jsme si jí koupili tak nám poradili nějakou pěnu Collonil Classic progres (300kč), která je dělaná přímo na ty sedačky. Ale ta i „konzervuje a chrání“ tu kuži tak aby to ještě nezhoršila:-)U nás moc nezabrala. Ochrání to jo ale moc nevyšistí.
Jsme motorkáři a máme kožené kombinézy, proto impregnujeme jednou ročně speciální vazelinou na kůži a nepraská ani sedačka ani kombinézy ![]()
alein píše:hefilka píše:Jsme motorkáři a máme kožené kombinézy, proto impregnujeme jednou ročně speciální vazelinou na kůži a nepraská ani sedačka ani kombinézy
Ty jo, to mě nenapadlo, manžel má na motorku a auto čistič a impregnaci na kůži
To musím příště zkusit díky
hefilka píše:…tak to určitě má i čistič (leštidlo) na chromové díly…a to je výborné na čištění nerez digestořealein píše:Ty jo, to mě nenapadlo, manžel má na motorku a auto čistič a impregnaci na kůžihefilka píše:Jsme motorkáři a máme kožené kombinézy, proto impregnujeme jednou ročně speciální vazelinou na kůži a nepraská ani sedačka ani kombinézy
Já mám bílou koženou sedačku a propisku (sama jsem si to počmárala) jsem vyčistila vanishem na koberce a čalounění. Resp. čistím tím celou sedačku. Jinak když jsme si jí koupili tak nám poradili nějakou pěnu Collonil Classic progres (300kč), která je dělaná přímo na ty sedačky. Ale ta i „konzervuje a chrání“ tu kuži tak aby to ještě nezhoršila:-)U nás moc nezabrala. Ochrání to jo ale moc nevyšistí.To musím příště zkusit díky
Lenka512 píše:hefilka píše:…tak to určitě má i čistič (leštidlo) na chromové díly…a to je výborné na čištění nerez digestořealein píše:Ty jo, to mě nenapadlo, manžel má na motorku a auto čistič a impregnaci na kůžihefilka píše:Jsme motorkáři a máme kožené kombinézy, proto impregnujeme jednou ročně speciální vazelinou na kůži a nepraská ani sedačka ani kombinézy
Já mám bílou koženou sedačku a propisku (sama jsem si to počmárala) jsem vyčistila vanishem na koberce a čalounění. Resp. čistím tím celou sedačku. Jinak když jsme si jí koupili tak nám poradili nějakou pěnu Collonil Classic progres (300kč), která je dělaná přímo na ty sedačky. Ale ta i „konzervuje a chrání“ tu kuži tak aby to ještě nezhoršila:-)U nás moc nezabrala. Ochrání to jo ale moc nevyšistí.To musím příště zkusit díky
![]()
![]()
aha, to zase nikdy nenapadlo mě, díky ![]()
holky, jestli je to ještě aktuální, tak já si udělala čáru na kožený bundě a odtsranila jsem jí žlučovým mýdlem v pohodě. Používám tekutý s kartáčkem - ten je jemný, tak bundu poškrábanou nemám.
Tak zkusila jsem vyčistit tu propisku z kožené sedačky, ale nějak se nezadařilo
Vyzkoušela jsem Jar, zmizík, lak na vlasy, parfém, Vanish, mýdlo a propiska furt drží, po zmizíku akorát trochu zesvětlala
Tak už vážně nevím, jak to vyčistit
Máme totiž více čmáranců na sedačce ![]()
MUFICE píše:
Tak zkusila jsem vyčistit tu propisku z kožené sedačky, ale nějak se nezadařiloVyzkoušela jsem Jar, zmizík, lak na vlasy, parfém, Vanish, mýdlo a propiska furt drží, po zmizíku akorát trochu zesvětlala
Tak už vážně nevím, jak to vyčistit
Máme totiž více čmáranců na sedačce
nebo agresivní tužku
Zkus ještě třeba cif nebo podobný tekutý prášek
Tak nam se stalo totez. Holka popsala bilou kozenou sedacku modrou propiskou. Skusila jsem to lakem, trochu to pustilo, ale stejne je to videt. Ted budu skouset lih.
jeslti je to fakt kozene a ne umela kuze, tak by to mělo jít, ale dá to víc práce. Nejlepší jsou na to takový ty přípravky na čištění auta - na kožené autopotahy, je to takový krémový a když se to dost přejíždí s tím, tak to postupně pouští
Maličká mi právě počmárala koženou sedačku s propiskou,tak jsem hned jukla na net co pomůže-zaujal mne lak na vlasy a.............čmárance jsou pryč.Tedy děkuji moc za tento tip.
![]()